Érhet hátrány, ha csak államiba járok terhesgondozásra?
9# Van kismama sor, de csak hétfőn és csütörtökön. Amíg nem kismamaként mentem, én is azt gondoltam ez királyság. Aztán a valóság az, hogy a kismamasor mindig sokkal hosszabb volt, mint a sima, mindenki kiskönyvével vackoltak, fénymásolgatták, blabla. Borzasztó a rendszer.
A vidéki városban, ahonnan származom, már 10 éve megtudták oldani sorszámmal a dolgot, így mindenki kényelmesen ücsörögve várhatta a sorát.
5 gyerek, az nem semmi, gratulálok! Akkor már rutinos vagy a rendszerben is, meg a terhességekben is. :)
Egy kérdésem még lenne, most így eszembe jutott, ha már 5öt szültél, biztos ebben is van tapasztalatod, de más is nyugodtan írhat! Hogy oldottad meg a terhesség elejei hanyasokat? Vittél magaddal mindig papírzacskót? Patikában nincsen, azt mondták, nincs is olyan, h hanyos zacskó. A nejlon zacskó átlátszó, meg nem stabil, ugyh az nem jó. Nem hányok amúgy olyan gyakran (egyelőre) , de ha rám jön, kellemetlen lenne nyilvánosan.
Én budapesti vagyok (Szent Kristóf), államiba járok. Eddig csak a 12 hetes ultrahangra mentem magánba, meg szerintem a következőre is oda fogok, de csak mert azt nálunk a kórházban amúgy sem csinálnak, vagy nekem legalábbis rögtön egy külső cég elérhetőségét adta meg az állami nőgyógyász.
Nálunk simán megy amúgy az ellátás, időpontra megyek, 10 percen belül mindig be is hívnak. A vérvételnél mondjuk pont kellett kb fél órát várnom, nem hívtak előre, de elvoltam. Az tény, hogy az orvosom nem egy bájcsevegős típus (a terhesség kapcsán találkoztam vele először) de eddig teljesen jól megvagyok vele, nem is bunkózik. Egy vizsgálat nála átlag 5 percig tart, de ha minden rendben, akkor több nem is kell.
Mióta nem lehet orvost fogadni, pláne nem sok értelmét látom a magánnak. Kivéve ha valaki magánban is szül. De nálunk pl azt mondta az egészségügyis barátnőm, hogy pont azt nem szereteik, aki végig magánba jár, és csak szülni esik be az államiba, úgy, hogy akkor látják először. Elvileg azt szeretik, ha szépen hozzájuk jársz terhesgondozásra, mert az után is kap valami pénzt az orvos.
Persze mindenhol más, ahol pl órákat kell várni, vagy bunkók az orvosok, ott megértem, hogy inkább magánba mennek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!