Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Érhet hátrány, ha csak államib...

Érhet hátrány, ha csak államiba járok terhesgondozásra?

Figyelt kérdés
Kecskeméti vagyok. Olyanok tapasztalata érdekelne, akik maguk is csak államiba jártak terhesgondozásra. Nem mondom, h egyszer-egyszer nem mennék el magánba (főleg mivel úgy hallottam, hogy apuka nem mehet be a vizsgálatokra), de nem szeretnék minden egyes vizsgálatot magánba csináltatni, az rengeteg pénz aminek jobb helye is lenne, ezen felül 14 éve fizetem a TB-t, (34 éves vagyok), bennem van, h kifizettem én már bőven egy szülést ezalatt. Köszönöm előre is. Első terhességem.
2022. júl. 9. 15:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem nem. Meg az államiak közt is tudsz választani, hisz ha esetleg egy adott orvosról nem jót hallasz, mehetsz másikhoz is.

Mi kisvárosban lakunk, itt is ketten vannak. Ha egyik sem felelne meg (nekem nem), akkor megyek a megyeszékhelyi kórházba.

2022. júl. 9. 16:16
 2/23 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Én is Kecskeméti vagyok és olyan magándokihoz járok aki beenged családtagot is. Én inkább a kórházba nem mennék.
2022. júl. 9. 16:27
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Én csak várandós gondozásra járok magánba, a vizsgálatok tb-sek. Én is kivagyok hogy ezt kell, pedig mennyi adót fizetek. Nekem borzalmas a körzetem nőgyógyásza, és nincs jobb sajnos a közelben sem.
2022. júl. 9. 16:33
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Az elsővel államiba kezdtem de annyiszor végeztem hogy magánba mentem 16hetesen, nem volt semmi probléma amúgy simán maradhattak volna államokba de akkor megilyedtem. A második fiammal már csak állami terhesgondozásra jártam, semmivel nem volt rosszabb a magánnál. Megyeszékhelyre jártam be. Oda tartozunk. BPesten és nagyobb városokban lehet hogy jobb a magán de itt nem.

Előtt ugye fogadott dokinál és szülésznőnék szültem. A másodiknál szülésznő volt csak, de egy kedves aranyos drnőt fogtam ki. Igaz nekem viszonylag gyors szüléseim voltam 3 és 3 és fel órás.

2022. júl. 9. 16:37
 5/23 anonim ***** válasza:
33%
Ne hallgass az elsőre , nincs orvos vagy kórház választás! Ott szülsz, ahova területileg tartozol.
2022. júl. 9. 16:38
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk botrány a nőgyógyászat meg a vizsgálatok sem az igaziak. Konkrétan mindent elnéztek ezért inkább magán mint több milliót költeni egy esetleges sérült gyerekre az azt követő években.
2022. júl. 9. 16:39
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk annyit kell mindenhol várni, hogy kb. felkötöttem. volna magam, ha azt az időt ott kell eltöltenem a váróban, így a várandós gondozást és a genetikai uh-kat inkább kifizettem. A vérvételeket nem, rosszul is lettem háromból kettőn mire kiálltam a soromat éhgyomorral... :D

Nálunk nagyon alap, nagyon gagyi genetikai uh-kat csinálnak, így hátrány max ebben ér és az időveszteségben. Illetve abban, hogy nem feltétlenül ugyanahhoz a dokihoz kerülsz mindig, ami szerintem problémás terhességnél gáz. De amúgyis jobb, ha szokja az ember a szitut, mert szülni annál szül, aki éppen bent van.

2022. júl. 9. 16:51
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

5: Én vagyok az első. A szülésről én nem beszéltem, terhesgondozásról. Ott meg igenis megtehetem, hogy egy adott doki rendelési napjara hívatnám be magam. Én ezt tenném, de az én orvosom már csak magánban van, és bár szülni semmiképp sem tudnék nála, a terhesgondozást nála folytatom, ha a reprodukciós intézet befejezi a gondozásom.

Nyugodtan lepontozhattok. De még a szülés része sem igaz, mert itt sokan nem kedvelik a megyei kórház szülészetét, és a másik megyei kórházéban szültek. Távolságra ugyanannyi, de másik körzet. Meg tudták oldani.

2022. júl. 9. 17:10
 9/23 anonim ***** válasza:
75%
7-es! Nálatok nem sorolják előre vérvételen a kismamákat, ők is kivárják a sort? Itt mindig elsőnek mennek be, legalábbis cukorterhelésnél ezt láttam. Gondoltam is, de jó lesz, ha közéjük tartozom. IR-esként pokol órákig álldogálni éhgyomorral. Pedig 5 percre lakom a kórháztól.
2022. júl. 9. 17:12
 10/23 anonim ***** válasza:
72%
Én Budapesti vagyok és csak a kevésbé lényeges dolgokat (vérvétel, EKG stb.) csináltattam az SZTK-ban, minden másra magánba járok, mert kegyetlenül sokat kell várni és nekem nem fér bele munka mellett, (a genetikai UH-kra így is szabit veszek ki…) magánba meg mehetek akár este 8-kor is és fel sem merül, hogy a férjem ne jöhessen be. Ettől függetlenül egyébként teljesen meg voltam elégedve az SZTK terhesgondozáson is, azon kívül, hogy egy 5 perces vérvételre 45 percet vártam. Kedvesek voltak és semmi gond nem volt. A kecskeméti SZTK-ról nem tudok véleményt mondani, de én személy szerint a genetikai UH-ra mindenképpen elmennék magánba is…
2022. júl. 9. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!