Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Lehet valamit enni inni...

Lehet valamit enni inni vérvétel előtt, ha kezdek rosszul lenni?

Figyelt kérdés
Változó, hogy mikor kezdek éhes lenni reggelente, de ha kezdek, akkor rövid időn belül rosszul tudok lenni. Ma kell mennem vérvételre, 8ra. Hogy bírjam ki addig? Már most érzem hogy kezdek éhes lenni, nem az igazi a gyomrom.. Lehet valami apróságot enni, inni ilyenkor, hogy kibírjam? pl. egy tic tac vagy ilyesmi? a mentolos dolgoktól egész jól "elmegy az etvagyam"
2022. jan. 19. 06:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
9-es az első trimeszteri vérvétel is cukorterhelős.Éhgyomri és utána 2dl tej+1 zsemle,majd 1 óra múlva megint vérvétel.Mind a 4 gyereknél így volt.A második trimeszterben van a 75g glükóz 120 perces vérvétel,és utána a harmadik trimeszterben nem szoktak már kérni a cukorterhelést.
2022. jan. 19. 08:33
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet enni, mert minden befolyásolHATJA az eredményt és nyilván neked is az az érdeked, hogy reális képet kapj a tested állapotáról, működéséről. Sajnos ez van. Ha tudod, hogy rosszullevős vagy, akkor nem szabad elindulni egyedül. Apukák is tudnak jellemzően annyi áldozatot hozni, hogy 1-2 órát késnek a melóból, vagy szabit kérnek, mert el kell kísérni a vérvételre. Inkább, minthogy valami gond legyen útközben. Nem vagy egyedül, nálunk anno nagyon sok első trimeszteres dőlt ki a sorból a laborban, de kivétel nélkül mindenkivel volt kísérő (párja, anyja, barátnője, akárki).

Be kell jól vacsorázni, reggel minél később kelni, meginni egy nagy pohár vizet, vinni magaddal vizet és egy jó szénhidrát gazdag szendót, vagy péksütit is, esetleg szőlő cukrot. A vizet lehet kortyolgatni előtte is és amint kijössz a vérvételről már haraphatsz is a kakaóscsigába, vagy betolhatsz egy szőlő cukrot, az gyorsan felszívódik és utána jöhet a kaja. Kitartás, sokan túléltük már! :)

2022. jan. 19. 08:38
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez ilyen, ki kell bírni. Csak vizet lehet inni. Ha ennyire megvisel, kérj vkit, hogy kísérjen el és ne te vezess.
2022. jan. 19. 08:38
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Inni kell

Enni tilos

Rágózni sem szabad…

2022. jan. 19. 09:27
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg, ha megengedheted magadnak, magán vérvételi helyeken már sok helyen lehet kérni úgy időpontot, hogy házhoz jönnek hozzád, és otthon veszik le a vért!
2022. jan. 19. 10:14
 16/27 anonim válasza:

Enni sajnos nem lehet előtte semmit. Vizet inni viszont igen.

Én is nagyon rosszul voltam, hánytam is utána egész nap. Sajnos túl kell esni rajta, én is a túlélésre mentem...:)

2022. jan. 19. 10:19
 17/27 anonim ***** válasza:
Ki fogod bírni. Én is azt hittem hogy nem fogom, de sikerült. Csomagoltam magamnak két óriás szendvicset, és a kedvenc sütimet motivaciónak. Mikor végeztem, rávetettem magam azonnal.
2022. jan. 19. 11:09
 18/27 A kérdező kommentje:
köszönöm a normális hozzászólásokat, aki pedig jóformán nekem esett, hogy hogy gondolom... hát inkább nem írom le mit gondolok. sajnos van az a helyzet, hogy munkából sem tud eljönni a párom, mást meg nem igazán tudok megkérni. tömegközlekedés meg nincs ilyenkor... de mindegy. túl vagyok rajta, igaz a 8 órából lett negyed10... éljen az egészségügy. és épp emiatt aggódtam miatta, mert sejtettem hogy a 8 nem 8 lesz az itteni kórházban.
2022. jan. 19. 14:32
 19/27 anonim ***** válasza:
37%

11-es! Nekem csak a második trimeszterin volt cukorterhelés. Feltűnt volna, ha megitatnak velem egy pohár cukrosvizet, mejd még várakozni is kell.

Lepontozhattok! Attól még nem változik semmi, mert ez volt, amit leírtam. Most nézem a vizsgálati listámat. Az első trimeszterihez oda van írva, hogy nem kell éhgyomorra, vigyek reggeli vizeletet. A másodikhoz részletezve van, hogy mikortól ne egyek, igyak, illteve, hogyan fog zajlani a terhelés.

Lehet, hogy korházfüggő, nem tudom, de nálunk az elsőre nem kell éhgyomorra menni és nincs cukorterhelés, csak a második trimeszterbe.

2022. jan. 19. 15:03
 20/27 anonim ***** válasza:
23%
Az első nem cukorivós,de cukor terhelős.Írtam,1 zsemle+2dl tej,utána 1 órával van megint vérvétel.Nekem mind a 4-nél így volt,és másik városban a sógornőmnek is.Nem tudom,lehet benne eltérés,ugyanis van olyan hely is,ahol meg nem a glükózt itatják,hanem colát.Biztos,hogy az nem valós eredményt mutat,de mégis ennyi eszük van.
2022. jan. 19. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!