Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Pozitív teszt után nőgyógyászh...

Pozitív teszt után nőgyógyászhoz, vagy ultrahangra kell menni először?

Figyelt kérdés
Külön van a 2, csak ennyit tudok.
2022. jan. 1. 19:15
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor nőgyógyászhoz megyek, egyébként 3 hét múlva kaptam időpontot. Az UH pedig teljesen máshol van, és emlékszem, h régen sorszámot kellett húzni, és volt terhesség megállapító UH, de most a covid miatt nem tudom hogy működik.
2022. jan. 1. 21:14
 12/27 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk is külön van az sztkban. Egymás mellett van a két rendelő, de az egyikben a nőgyógyász csak ultrahangal foglalkozik semmi mással, a másik szobában meg minden mással.

Még a vírus előtt az első terhességemnél simán odamentem az Uh-terhesgondozás szakrendelés rendelési idejében és kivártam a sorom. Mondtam, hogy terhesség megállapításra jöttem. Megultrahangoztak, adtak papírt és kész. A továbbiakban is oda mentem az összes kötelező uhra.

Most a másodiknál időpontot kértem és azt mondták az előjegyzésen, hogy először nőgyógyászhoz menjek aki beutal majd az uhra. Voltam is már nála, de ulrtahangot ott nem láttam egyáltalán.

2022. jan. 1. 21:14
 13/27 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk is az sztk-ban először nőgyógyászhoz kellett menni, és ő kért időpontot az ultrahangos dokihoz. Nem is egy napon volt a két vizsgálat, hanem majdnem egy héttel később. Az uh után pedig vissza kellett menni a nőgyógyászhoz, és akkor kaptam igazolást a terhességről.
2022. jan. 1. 21:29
 14/27 anonim ***** válasza:
75%
Hát ez nekem rém fura hogy külön van, még nem is ugyanakkor... Hogy állapítja már meg kézzel hány hetes? Pláne h élő magzat ugye ahhoz uh kell addig papir sincs róla hogy terhes az illető... Mennyivel, könnyebb a magán ezek szerint.
2022. jan. 1. 21:33
 15/27 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk az ultrahangos nőgyógyász ad papírt a terhességről, meg a 91. napos igazolást is ő ada, a kiskönyvet is ő tölti ki. A sima nőgyógyihoz nem is kelett mennem az elsőnél. Jártam mondjuk magánba is és ott nézett a doki a vége felé méhszájat, de az sztk-s ultrahangos nőgyógyász egy szóval nem mondta, hogy menjek a sima nőgógyászhoz vizsgálatra vagy valami.

Most sem kell majd vissza mennem a simához csak az ultrahangos nőgyógyászhoz fogok járni. Kézzel én sem tudom, hogy hogy állapítja meg a terhességi hetet. Én 6 hetesen voltam nála. Megviszgált, vett kenetet rákszűréshez, de mondta, hogy majd az ultrahangon kiderül, hogy mi a helyzet.

12-es voltam.

2022. jan. 1. 21:56
 16/27 anonim ***** válasza:
6%

#13 vagyok

A terhességi kort az utolsó menzesz alapján számolta. Kézzel a méhszáj és a méh alapján állapította meg a lehetséges terhességet, amit aztán az uh-s doki igazolt.

Nálam végig ezzel az időponttal számoltak, nem az ultrahangon mért méretek alapján. Pedig egyébként pont aznap született, amit a 12 hetes uh-n írtak.

Terhesgondozásra magánba mentem végül, ott volt a dokinak ultrahang a rendelőben, de a kötelező ultrahangokra adott beutalót a klinikára. Nála csak mozi jellegű uh volt, megnézte a szívhangot, a köldökzsinórt, megmutatta nagyjából a babát, és ennyi. Nem mérte, nem nézett semmit, pedig ez a szakterülete.

2022. jan. 1. 22:17
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes mennyire máshogy működik különböző városokban és keruletekben😮
2022. jan. 1. 22:31
 18/27 anonim ***** válasza:
Nálunk is külön van. Előbb be kell menni a nőgyógyászati szakrendelésre, ahol tapintással a méh állapotából megállapítják, hogy valószínűleg fennáll a terhesség esélye. Utána ez a nőgyógyász ad beutalót a terhesgondozóba, ahol UH-gal megállapítják a terhességet, és innentől kezdve oda kell járni vagy persze magánba, ha valaki úgy dönt.
2022. jan. 2. 07:42
 19/27 anonim ***** válasza:
50%

Na akkor most örülök, hogy megtehettem, hogy magánellátásba menjek. Már ígyis ki vagyok akadva, hogy a cukorterhelés 2 napos az sztk-ban. De az, hogy egy egyszerű terhességmegállapítás is "két nap" az már szerintem a vicc kategória.

Ráadásul ez azért kényes történet, hüvelyi uh-t csinálnak az esetek többségében, kétszer vetkőzni, kétszer széttárni... Persze tudom, lesz ennél még sokkal kényesebb szitu is, de nekem ez érthetetlen.

2022. jan. 2. 11:23
 20/27 anonim ***** válasza:

Mi a haszontalan a 16-os válaszban? Leírtam, hogy az én esetemben hogyan történt a dolog.

Ezen mit kell lepontozni?

2022. jan. 2. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!