Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Genetikain túl magas hcg...

Genetikain túl magas hcg szint? Down kór ?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Nagyon el vagyok keseredve, tegnap megjött a 12 hetes genetikai szűrés eredménye.

Az ultrahang részén minden rendben. Nyaki redő 1.8mm, az orrcsont jo, szivmukodes jo, megvan minden végtag, minden jo lett.

Viszont a véreredménynél azt mondták túl magas a hcg szintem

Hcg: 138.10IU/L 5.02 Mom

Papp-a:2.88IU/L 1.00Mom

Így azt mondták további vizsgálat kell.

A kockázatra 1:1198 irtak.

Szerintetek kell ettől félnem? Persze megyek további vizsgálatra hogy minden rendben legyen.

2021. dec. 28. 05:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
ÉN fosnék. De ez ÉN vagyok!!!
2021. dec. 28. 05:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én meg nem. A Down-szindróma tipikusan nagyon magas hcg szinttel és alacsony papp-a szinttel jár együtt. Nálad ugyan a hcg szint magas, de a papp-a tökéletes. Jó az ultrahang is. Ettől függetlenül mindenképp csináltatnék valamilyen nipt tesztet, de invazívat nem. Nyugodj meg, nagy valószínűség szerint minden rendben van :)
2021. dec. 28. 06:21
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

A kombinált teszt egy korszerűtlen ocsojanos teszt. Semmi másra nem jó kb mint ijesztgetésre.

Én könnyen mondom hogy nem aggodnek :) én nem csinaltattam semmilyen tesztet és mégis aggódtam :D

De a Down szindrómának szinte mindig van jele uh-n.

2021. dec. 28. 06:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Persze megyünk tovább, csak azóta aggódom, alig alszom alig eszem, szétmegy a fejem... jól megijesztettek :( csak ezért nem értem ha jó az ultrahang es a nyaki redo is minden akkor miért valószinusitik hogy lehet hogy down kór
2021. dec. 28. 07:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert túl sok szart láttak. Ezt most viccen kívűl mondom. Elköltöztem, ezért nődokit váltottam. Harmadik terhességgel mentem hozzá, úgy hogy két gyors szülésem volt, és még csak gátmetszésem sem volt. Mire kijöttem tőle, olyan nyomorultul éreztem magam. Azt magyarázta egész végig, hogy az összes genetikai tesztet csináljam meg, mert nem lehet tudni (2 egészséges gyerek után). Azt éreztem, hogy a babám mindenkép koraszülött lesz, és a PIC-en fog kikötni.

Másnap kértem másik dokihoz időpontot, mivel kiderült, hogy a doki a pic-en dolgozott, és tényleg rendes és alapos, de már annyi mindent látott, hogy nem tud tőle elvonatkoztatni, és egy egészséges terhességet úgy látni ahogy.

Nekem a csecsemős ismerősöm aki szintén pic-en dolgozik, mondta, hogy nekik ezek a megrázó eseteket mindennaposak, nem tudnak tőle elvonatkoztatni, ezért már mindent mindenbe is bele látnak.

2021. dec. 28. 07:52
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Nekem az integrál tesztem 1:50 lett a down szindrómara. Gondolhatod, hogy megijedtunk. A fiam lombik baba. Teljesen egészséges lett. :)

2021. dec. 28. 10:07
 7/12 anonim ***** válasza:
59%
Nem olcsójános teszt, elég szemét dolog ilyet írni. Igen kérdező ijesztgetnek. Elmesélem egy ismerősöm történetet. Alacsony kockázatú kombinált, de viszonylag magas 2,5 mm tarkóredő. Orvosa tanácsára csináltattak nipt tesztet. Mikor negatív lett az eredmény az orvos elkezdte neki mondani, hogy hát ez sem biztos ő javasolja az amniot. Amikot az amnio is negatív lett, azt mondta, hogy hát ő tud olyan esetet amikor fals negatív lett az amnio, szóval majd a szüléskor kiderül. Mondanom sem kell egészséges baba született. Ne aggódj az eredményen előre, a magas hcg szintnek millió oka lehet. Én is tovább mennék, de hidd el ez nem tragikus eredmény és szinte biztos hogy jó eredményt fogsz kapni.
2021. dec. 28. 10:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ez a kombinált és integrált teszt mind csak kockázatbecslések. Jól megijesztik a kismamat,akinek pont a nyugalom kellene. Ne aggódj, minden rendben lesz. 6-os voltam.
2021. dec. 28. 10:14
 9/12 A kérdező kommentje:
Én is olvastam róla, hogy a magasabb hcg szint lehet a reggeli rosszullétektol? Altalaban minden reggel 1 2 orát szenvedek mire nagyjabol elfogadhato állapotba hozom magam, hányni nem hányok, csak brutális hanyingerem van... amikor mentunk delutanra, akkor is reggel sokat szenvedtem ezzel a hányingerrel. Remelem csak ez játszott közbe.
2021. dec. 28. 10:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs köze, akkor minden 2. nőnek magas lenne.
2021. dec. 28. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!