Genetikain túl magas hcg szint? Down kór ?
Sziasztok,
Nagyon el vagyok keseredve, tegnap megjött a 12 hetes genetikai szűrés eredménye.
Az ultrahang részén minden rendben. Nyaki redő 1.8mm, az orrcsont jo, szivmukodes jo, megvan minden végtag, minden jo lett.
Viszont a véreredménynél azt mondták túl magas a hcg szintem
Hcg: 138.10IU/L 5.02 Mom
Papp-a:2.88IU/L 1.00Mom
Így azt mondták további vizsgálat kell.
A kockázatra 1:1198 irtak.
Szerintetek kell ettől félnem? Persze megyek további vizsgálatra hogy minden rendben legyen.
A kombinált teszt egy korszerűtlen ocsojanos teszt. Semmi másra nem jó kb mint ijesztgetésre.
Én könnyen mondom hogy nem aggodnek :) én nem csinaltattam semmilyen tesztet és mégis aggódtam :D
De a Down szindrómának szinte mindig van jele uh-n.
Mert túl sok szart láttak. Ezt most viccen kívűl mondom. Elköltöztem, ezért nődokit váltottam. Harmadik terhességgel mentem hozzá, úgy hogy két gyors szülésem volt, és még csak gátmetszésem sem volt. Mire kijöttem tőle, olyan nyomorultul éreztem magam. Azt magyarázta egész végig, hogy az összes genetikai tesztet csináljam meg, mert nem lehet tudni (2 egészséges gyerek után). Azt éreztem, hogy a babám mindenkép koraszülött lesz, és a PIC-en fog kikötni.
Másnap kértem másik dokihoz időpontot, mivel kiderült, hogy a doki a pic-en dolgozott, és tényleg rendes és alapos, de már annyi mindent látott, hogy nem tud tőle elvonatkoztatni, és egy egészséges terhességet úgy látni ahogy.
Nekem a csecsemős ismerősöm aki szintén pic-en dolgozik, mondta, hogy nekik ezek a megrázó eseteket mindennaposak, nem tudnak tőle elvonatkoztatni, ezért már mindent mindenbe is bele látnak.
Szia!
Nekem az integrál tesztem 1:50 lett a down szindrómara. Gondolhatod, hogy megijedtunk. A fiam lombik baba. Teljesen egészséges lett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!