Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mi történik a nőgyógyásznál?

Mi történik a nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom Magyarországon ez hogy megy, lehetséges, hogy nagyon is hasonlóan, emiatt is kérdezek rá itt erre.

Első babánkat várjuk, szülésznőhöz járok, aki megemlítette, hogy kellesz mennem hamarosan nőgyógyászhoz, ők rendezik az időpontot, csak meg kell mondanom, hogy melyik kórházban szeretném. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mit csinál a nőgyógyász? Mert ugye az összes ultrahangos vizsgálatot végig a szülésznő végzi, a laborokat ugyancsak, de akkor mi a feladata a nőgyógyásznak? Ne értsétek félre, teljesen oké, hogy menni kell, minden kismama megy, csak szeretném tudni, hogy mégis mi fog történni? Rákérdezni nem akartam...

Tudnátok segíteni ebben? Mit csinál ilyenkor a nőgyógyász?

2021. dec. 27. 10:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"de azért nem lehet annyira eltérő."

Hát de.

2021. dec. 27. 11:53
 12/19 A kérdező kommentje:
#3 Minden jogosultsága megvan hozzá, sőt. Csakis neki van hozzá, senki másnak.
2021. dec. 27. 11:54
 13/19 A kérdező kommentje:
#11 Gondolom amiatt küldenek, mert mindent ők sem tudnak megcsinálni, van ami kifejezetten a nőgyógyász feladata. Úgy látszik ez majd csak ott derül ki.
2021. dec. 27. 11:55
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Mehetsz magán nőgyógyászhoz, de akkor fizetned kell minden vizsgálatért, vagy a kórházba, ami ingyenes. Tavaly valamikor behoztak egy törvényt, hogy magándokinál nem szülhetsz, így ha magán dokihoz mész vizsgálatokra a szülést akkor is az akkor éppen dolgozó orvos fogja végezni a kórházban. Kb 4 hetente kell menni nőgyógyászhoz uh-ra. kb a 38.héttől meg naponta nst-re. A kórházban jó sok kismama vár a sorára. Mikor nst-re jártam, volt, hogy 5 órát is ott ültem. Magyarországon nem a legjobb szülni, nem véletlenül fogadtak fel eddig nőgyógyászt, meg szülésznőt a kismamák.
2021. dec. 27. 14:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én nőgyógyászom egyebként csak hasi uh-val vizsgált, kaptam képet, beszelgettünk kicsit, megnézte a vérképemet, stb.. aztán mehettem dolgomra.
2021. dec. 27. 14:22
 16/19 A kérdező kommentje:
#14 Köszönöm szépen a választ, de én ugye nem Magyarországon járok szülésznőhöz. Itt nincsen magán nőgyógyász, az egész rendszer magán és csakis beutalóval lehet menni a nőgyógyászatra, vagy bárhová a kórházba. A beutalót a háziorvos vagy ugye adott esetben a szülésznő kérheti, a beteg soha, semmilyen esetben. Még tájékoztatást sem ad a kórház. Elsőre fura tudom, de jól működő rendszer, a háziorvos megértő és simán kér időpontot, ha szeretnéd, illetve ha szükségesnek látja.
2021. dec. 27. 14:27
 17/19 A kérdező kommentje:
#15 Hát lehet, hogy akkor nekem is ilyesmi lesz. Valószínűleg a protokoll része, hogy lásson egy nőgyógyász.
2021. dec. 27. 14:29
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt sajnos nem tudom, hogy ott mit csinalhat a nőgyógyász. De pl nálunk vagyis legalábbis az én nőgyógyászom 16 hét környékén beküldött a kórházba egy teljesen más nődokihoz, hogy vizsgáljon meg, csináljon ő is uh-t. Csak azért, hogy más is lásson. Lehet a te esetedben is ez lesz.
2021. dec. 27. 14:33
 19/19 A kérdező kommentje:
#18 Igen, szerintem is lehetséges. Hisz ugye egy nőgyógyász nagyobb tudással rendelkezik.
2021. dec. 27. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!