Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mi történik a nőgyógyásznál?

Mi történik a nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom Magyarországon ez hogy megy, lehetséges, hogy nagyon is hasonlóan, emiatt is kérdezek rá itt erre.

Első babánkat várjuk, szülésznőhöz járok, aki megemlítette, hogy kellesz mennem hamarosan nőgyógyászhoz, ők rendezik az időpontot, csak meg kell mondanom, hogy melyik kórházban szeretném. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mit csinál a nőgyógyász? Mert ugye az összes ultrahangos vizsgálatot végig a szülésznő végzi, a laborokat ugyancsak, de akkor mi a feladata a nőgyógyásznak? Ne értsétek félre, teljesen oké, hogy menni kell, minden kismama megy, csak szeretném tudni, hogy mégis mi fog történni? Rákérdezni nem akartam...

Tudnátok segíteni ebben? Mit csinál ilyenkor a nőgyógyász?

2021. dec. 27. 10:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Magyarországon a nőgyógyász végzi az ultrahangot.
2021. dec. 27. 11:21
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a nőgyógyász csinálja azt, amit ott a szülésznő.
2021. dec. 27. 11:22
 3/19 anonim ***** válasza:
36%
Milyen ultrahangot csinál egy szülésznő? Mert hogy semmiféle jogosultsága nincs hozzá...szonográfus esetleg.
2021. dec. 27. 11:22
 4/19 anonim ***** válasza:
68%

3!

Nem tudom elolvastad-e a kérdést, de kiderül, hogy ez KÜLFÖLD. :)

Ha esetleg nem élsz ott, ahol a kérdező, akkor nem értem miért kérdőjelezed meg

2021. dec. 27. 11:24
 5/19 anonim ***** válasza:
40%

Hát egyértelműen nem derül ki, mert nem írta le...

Mert ebből arra is lehet következtetni, hogy azért nem tudja, hogy itthon hogy megy, mert eddig nem itt volt. De mindegy.

2021. dec. 27. 11:28
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Sokat segítene, ha tudnánk, melyik országot jelenti a külföld. Nagyon nem mindegy.
2021. dec. 27. 11:29
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát itt nem fogsz korrekt választ kapni, mert egyrészt nem írtad hol élsz, másrészt nálunk egyáltalán nem így működik a rendszer. Alapból nem szülésznőhöz jár a kismama, hanem nőgyógyászhoz, nála történnek az uh-k és a fizikai vizsgálatok (pl. méhszáj ellenőrzés).
2021. dec. 27. 11:32
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Pl kenetet vesz..
2021. dec. 27. 11:41
 9/19 A kérdező kommentje:
Elnézést, azt hittem nem fontos, de Hollandiában élünk. A szülésznő itt hbo végzettséggel rendelkezik, ami egy fokozattal van lejjebb az orvostól. Pl. a tanárok is hbo-val rendelkeznek. A szülésznői praxis, az itt teljesen magán és nagyon sok van belőle, teljesen külön van a kórháztól. Minden kismama hozzájuk jár kivizsgálásra, ők vezetik le a szülést is, nincs olyan, hogy kórházba jár egy kismama. Természetesen szoros kapcsolatban állnak az orvosokkal, a szülés is a kórházban zajlik, ha a kismama ott akarja persze, de lehet otthon is, bármilyen felállásban, helyzetben. Különféle szülésznők vannak: pl. van aki kifejezetten csak az első trimeszterben vizsgál, aztán a genetikát pl. csak olyan végezheti el, aki rendelkezik valamilyen piros papírral, tehát sok munkatársuk van és kinek mi a szakterülete. Itt az egész egészségügyi rendszer magán, ami nagyon jó, szinte minden vizsgálatot fedez a biztosító, akár minden héten lehet menni ultrahangra, ahogy tetszik. Viszont a nőgyógyászati rész nem igazán világos, talán rá kellett volna kérdeznem, de akkor ott a baba körül voltam és el is elfelejtettem. Gondoltam rákérdezek itt, hátha tudja valaki. Persze azzal tisztában vagyok, hogy valószínűleg sok mindenben más a rendszer, de azért nem lehet annyira eltérő.
2021. dec. 27. 11:47
 10/19 A kérdező kommentje:
Egyébként bocsánat, hogy nem írtam le megfelelően.
2021. dec. 27. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!