A védőnő megkerdezte első találkozásunknal hogy vam e kutya es régóta - e? Mondtam, hogy egy honapja hoztuk el. Kérte, hogy akkor nézzünk toxoplazmozist is. En azt hittem a macskák artalmasak csak ez ügyben. (ahogy olvasom is.) tévedtem eddig?
Úgy tudom, hogy a kutyák nem terjesztik.
Ott a cérnagiliszta inkább.
A macskák terjesztik de a mosatlan gyümölcsön, zöldségen stb. is rajta lehet. Nekem ezt mondta az orvosom amikor. Hiába nem volt macskánk akkor is megcsináltatta.
Jajj istenem... Imádom ezt a tudatlanságot (ez nem neked szól, hanem a védőnődnek). Az első által linkelt videó nagyon jó, de lehet még kb. 10-et találni magyar nyelven, ami tök köznyelven elmagyarázza mi okozhat gondot és mi nem.
Gyakorlatilag egy benti cica is teljesen ártalmatlan. Ettől függetlenül én még a tervezési fázisban leszűrettem magam, sosem találkoztam még a toxoval, ami fura, mert családi házban nőttem fel kinti-benti kutyákkal-macskákkal, takarítottam almot, kishíján egymás szájából ettünk olykor gyerekkoromban az állatainkkal és mégsem. Amikor valaki jön azzal, hogy reméli a cicánkat elpateroljuk otthonról most, hogy érkezik a baba, akkor meglehetősen ferdén szoktam nézni... Két dolgon változtattam. Az egyik az, hogy az almot lehetőség szerint sosem én takarítom (ez még kényelmes is), a másik meg az, hogy max a fejbúbját puszilgatom, azt is csak ha már nagyon nem bírok magammal, mert tudom, hogy azt nem tudja mosni. :D Ha valahonnan elkapom a toxot, az nem a kanapéhuszár macskánktól lesz. Neked pedig 99,9 %, hogy nem a kutyádtól!
Aztán egy mosatlan zöldségtől meg gyümölcstől is benyalhatod..
Amúgy az emberek 3/4 gyerekkorban már átesik rajta.
Szerintem az első labornál mindenképpen szűrnek erre (is). Védőnőnek megmutatnám az 1. válaszoló által linkelt videót!
4-es: Én is meglepődtem, hogy még nem kaptam el, pedig én is falusi vagyok. Gyümölcsöt gyerekként mosatlanul ettem, ahogy leszedtem..
Én se bírom ki, hogy ne pusziljam meg a cicám fejét :D (ő is benti cicus)
6# Igen tényleg, ez ki is maradt. :D Az udvarban azt ettünk össze mosatlanul, amit éppen megkívántunk. Hol sóskát, hol borsót, hol epret, málnát, körtét, barackot, vagy mindig ami éppen érett és kéznél volt. Gyakran a kutyákkal, macskákkal együtt... És mégsem találkoztam toxoval 30 év alatt.
Most úgy mosom a zöldségeket, gyümölcsöket, mint a kisangyal. Sokkal jobban félek ezektől, mint a macskánktól.
Kutyától ezt nem lehet elkapni, macskától és ahogy írták az is csak egyszer fertőz egy-két hétig.Plusz mosatlan,rosszul megmosott zöldség,gyümölcs stb lehet még összeszedni.
Ezt a szűrést önköltségesen csinálják csak meg.Nem tartozik a rutinlaborhoz.
Én koszos kézzel ettem gyerekként a gyümölcsöt,zöldséget,mosatlanul meg minden, voltak állataink is.Valamikor át is estem rajta úgyhogy én ennek kifejezetten örültem terhesen, mármint hogy nem kell miatta parázni.
Állatorvos ismerősöm hasonló gyerekkorral+ menhelyes önkénteskedéssel nem kapta el, minden trimeszterbe nézette magát.
Kaptam beutalót haziorvostol rá, nem önköltséges. :)
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!