Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Az ilyen védőnővel mit lehet...

Az ilyen védőnővel mit lehet csinálni? Hosszú lesz, előre is bocsánat.

Figyelt kérdés

Nemrég költöztünk és egy elég idős védőnőnk lett. Másfél éves a kisfiam, eddig vele jártunk, ellenben teherbe estem, így a terhesgondozás miatt is találkoznom kell vele. Ezt egészen pontosan úgy kell elképzelni, hogy képes minden héten berángatni engem / minket. Hol a gyereket akarja látni, hol velem akar beszélgetni. Nem arról van szó, hogy lusta lennék, egészen egyszerűen ilyenkor át kell szervezni kb a teljes napot, mert bárhogy kérem, hogy ne adjon a gyerek alvás idejére időpontot, Ő valahogy mindig pont csak akkor ér rá, illetve akkor telefonál. Nem mondom, hogy szándékos, lehet szimplán figyelmetlen.

Hamis információkat mond nekem a terhességem kapcsán (pl. ne szedjék terhes vitamint, el vagyok hízva, csak császárral születhetek) amikre a nőgyógyászom konkrétan közölte, hogy egy f*sz a védőnő, és üzenjem meg neki, hogyha nem ért a szakmájához, legalább nézzen utána, ne traktáljon engem hülyeségekkel. A másik kedvencem hogy állandóan a szoptatásról beszél, illetve így az egészről, de úgy, mintha nem hallottam volna még ezekről, holott már van egy gyerekem. Nem mondom, hogy jajj, de nagy ősanya vagyok, és mindenhez értek, de unalmas kicsit, hogy minden alkalommal 1 órán keresztül ugyanarról, amit tudok, illetve már elmondott..

Az új kedvencem a fiammal kapcsolatban, hogy konkrétan meg akarja mondani, hogy neveljük. Pl: nem büntethetjük meg. Ezt így kijelentette. Nem mintha annyira olyanok lennénk, sőt. De ne mondja már meg azért konkrétan, hogy mit és hogy csináljuk a gyerek nevelésében. Elfogadom tanácsokat, vagy legalábbis meghallgatom őket, de az utasítást nem szeretem, attól függetlenül, hogy fiatal vagyok (24 éves) nem gondolom, hogy ostoba és tudatlan, mégis kicsit úgy érzem, mintha úgy bánna velem, mint egy 18 éves első gyerekét váró anyukával, és eléggé kezd elegem lenni a majd én mindent jobban tudok és megmondom stílusával..

szerintetek bunkó lenne ha 1-1 ilyen alkalommal finoman közölném, vele hogy pl tudom hogy kell szoptatni, hiszen már van egy fiam?!

2021. szept. 28. 16:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Havi egyszer kell menned nem hetente.

Én sem mennék hetente. Minek?

A gyereket csak a státusz vizsgálatokra és az oltásokra kell vinned.

Neked havonta kell menned csak.

Hétvégén tényleg ne hívd.

Én is meghallgattam és oké.

Vagy megfogadod a tanácsát vagy nem.

Mi pár éve költöztünk egy kis községbe. Amikor tavaly megszületett a kisfiam minden héten vinnem kellett hozzájuk mert eleinte nem tudott rendesen cicizni és mérték a súlyát és sárga volt. Mivel nem a körzeti kórházban szültem ahol 5 napig kell benn lenni hanem egy budapestiben ahol 48 órát így a sárgaság miatt sokat kellet mennem hozzá.

Nincsenek hozzászokva, hogy inkább utazol 50 km-t, hogy ott szülj mert lepusztult a körzeti.

Ha hív nem muszáj menned.

2021. szept. 29. 11:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Mond neki amit hallani akar, tégy úgy mint aki mindent megfogad, amúgy meg csinálj amit akarsz. Az orvossal legyél jóban.

A védőnők feladata viszont fontos a veszélyeztetett / hátrányos gyeremekek érdekében. Ha neked csak okoskodásnak tűnik, akkor tudd le a kötelezőt, és örülj, hogy nincs problémátok!

2021. okt. 2. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!