Az ilyen védőnővel mit lehet csinálni? Hosszú lesz, előre is bocsánat.
Nemrég költöztünk és egy elég idős védőnőnk lett. Másfél éves a kisfiam, eddig vele jártunk, ellenben teherbe estem, így a terhesgondozás miatt is találkoznom kell vele. Ezt egészen pontosan úgy kell elképzelni, hogy képes minden héten berángatni engem / minket. Hol a gyereket akarja látni, hol velem akar beszélgetni. Nem arról van szó, hogy lusta lennék, egészen egyszerűen ilyenkor át kell szervezni kb a teljes napot, mert bárhogy kérem, hogy ne adjon a gyerek alvás idejére időpontot, Ő valahogy mindig pont csak akkor ér rá, illetve akkor telefonál. Nem mondom, hogy szándékos, lehet szimplán figyelmetlen.
Hamis információkat mond nekem a terhességem kapcsán (pl. ne szedjék terhes vitamint, el vagyok hízva, csak császárral születhetek) amikre a nőgyógyászom konkrétan közölte, hogy egy f*sz a védőnő, és üzenjem meg neki, hogyha nem ért a szakmájához, legalább nézzen utána, ne traktáljon engem hülyeségekkel. A másik kedvencem hogy állandóan a szoptatásról beszél, illetve így az egészről, de úgy, mintha nem hallottam volna még ezekről, holott már van egy gyerekem. Nem mondom, hogy jajj, de nagy ősanya vagyok, és mindenhez értek, de unalmas kicsit, hogy minden alkalommal 1 órán keresztül ugyanarról, amit tudok, illetve már elmondott..
Az új kedvencem a fiammal kapcsolatban, hogy konkrétan meg akarja mondani, hogy neveljük. Pl: nem büntethetjük meg. Ezt így kijelentette. Nem mintha annyira olyanok lennénk, sőt. De ne mondja már meg azért konkrétan, hogy mit és hogy csináljuk a gyerek nevelésében. Elfogadom tanácsokat, vagy legalábbis meghallgatom őket, de az utasítást nem szeretem, attól függetlenül, hogy fiatal vagyok (24 éves) nem gondolom, hogy ostoba és tudatlan, mégis kicsit úgy érzem, mintha úgy bánna velem, mint egy 18 éves első gyerekét váró anyukával, és eléggé kezd elegem lenni a majd én mindent jobban tudok és megmondom stílusával..
szerintetek bunkó lenne ha 1-1 ilyen alkalommal finoman közölném, vele hogy pl tudom hogy kell szoptatni, hiszen már van egy fiam?!

Dehogy mennék hetente. Veszélyeztetett vagy? Mert akkor a 2 hetente való megjelenést megérteném..
Biztosan közölném vele, hogy a havi 1 megjelenést tartod! Illetve a gyerek státusz vizsgálatát. Amúgy köszönöd, ha majd lesz kérdésed keresed,de feleslegesen ne zaklasson.
Ezt csak így mondhatom, hogy nem érek rá? Egyébként már ezen is gondolkoztam, hogy ez egyáltalán ilyen szinten kötelező?
Az előző terhességemet egy fiatalabb védőnő kísérte végig, Ő kb 2x volt kint (Ő jött, nem engem rángatott be!) és megadta a számát, hogy akármi van keressem bármikor. Volt, hogy vasárnap este 9-kor kellett segítség és szívesen válaszolt minden ostoba kérdésemre.
Ellenben a jelenlegi közölte, hogy hívjam, ha kérdésem van Hétfőtől-péntekig 8-16ig. Utána meg hétvégén ne. 😅

Védőnőként mondom, hogy a heti találkozás túlzás. De az is, hogy szerinted rendben van hétvégén és este is hívogatni, és megsértődsz, mert ő nem elérhető akkor. Szerinted neki nincs családja?
Első babásoknál én is elérhető vagyok az első időkben bármikor, hétvégén is, de később azért már van egy határ. Ha gond van pici babával, ott az ügyelet.
Én akkor állítottam le mindenkit, és akkor mondtam, hogy mostantól csak első babások hívhatnak akármikor, amikor már odáig fajult a dolog, hogy szombat vagy vasárnap ebédkor hívtak azért, hogy mikor lesz tanácsadás. Úgy, hogy pár nappal előtte megbeszéltük, és nem is hétfőn lett volna.
A kioktatást ne vedd magadra, valószínűleg ilyen a természete. Az is lehet, hogy csak dúlnak benned a hormonok, és emiatt vagy érzékenyebb.
Alvás időben ne vedd fel a telefont, és mondd meg nyugodtan, hogy te havonta 1x mész, és kész.
Amiket mond, arra meg bólogass, aztán csináld ahogy te jónak látod.

Én kb havonta egyszer voltam.Nálunk tok normális a védőnő,de úgy van, hogy egyik nap terhes gondozás,másik nap tanácsadás.Nem szoktuk egy füst alatt rendezni a kettőt,de pld azt tudja hogy én reggel 8 órára biztos nem fogok odamenni 😁
Elhízott lehetsz,ha a súlyod olyan ha ezért szól azon nem kell megsertodni.A butaságot meg nem kell elfogadni tőle.Csaszart nem csinálnak csak azért mert elhízott vagy.Vagy legalábbis extrém kövérnek kellene lenni hozzá.Azt meg max meghallgatod szerinte hogy kell a gyereket nevelni, aztán ha kijottel tőle úgyis azt csinálsz amit akarsz 😂
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem mondanám, hogy el vagyok hízva, sőt, az orvosom is azt mondta, hogy ez hülyeség, hiszen 17 hetes vagyok és 4-5 kiló jött eddig fel rám..
6-os: Ezt természetesen teljesen megértem, nem is terveztem hívni az éjszaka közepén / vasárnap délben, nem is erről van szó. Csak számomra ez furcsa volt, mert már az elején leszögezte, amikor még nem voltam terhes, szóval első babás anyuka voltam.:)
Nem azzal van a gond, hogy van amikor elérhető és van, amikor nem, hanem most akkor vagy csinálja teljesen ezt a nagyon törődök mindenkivel és akkor tényleg, vagy akkor ne ugráltassuk már a terhes anyukám a kisfiával reggel 8-ra, úgy hogy már nem 1x megkértem, hogy ne adjon 10-nél hamarabb időpontot, mert egyszerűen nem fogok tudni odaérni.. kelés, reggeli, öltözés stb.. nem keltem ezért 6-kor a fiamat.
Egyébként most is mennem kellett volna, de szóltam neki, hogy majd akkor megyek, ha jártam a nőgyógyászomnál. Hozzá havonta megyek. Minden vizsgálat után elmegyek ha szükséges, de nem járok 1-2 hetente, hiszen mondandóm sincs.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!