A védőnői ellátás reformjára készülnek, állítólag. Ti hogyan alakítanátok át? Mit változtatnátok, vagy szerintetek milyen lenne az ideális védőnői szolgáltatás ? (Hatóság is kicsit.)
Én szülésznő voltam, barátnőm védőnő és volt kollégánk szülés volt, 3 éve lettünk meghivva az oldalra, hogy segítsünk.
Mikor érthetően, magyarul válaszolunk, adtunk tanácsot, le lettünk pontozva, ha viszont egy két latin szakszavat bele csempesztünk, egyből pozitív volt a jelzés.
Én és a barátnőm elhagytuk a pályákat, bár az eü-ben maradtunk, kontakt nélküli szakon inkább...
Nagyon sok az értetlen kismama, anyuka, páciens. Hiába magyarázod el érthetően, 6x mit kell csinálni, tuti nem azt fogja.
Emlékeztek rá, régen kötelező volt a tüdőszűrés? Notorius abortuszra járóknak, halmozottan hátrányos helyzetűeknek kötelezővé tenném a rákszűrést, és fel is tenném a spirál.
A státusz vizsgálatok is feleslegesek..
Illetve kötelező szülés felkészitőt és csecsemő újra élesztést bele tennék a terhesgondozasba.
Az én tapasztalatom, hogy ha valaki nem kérdez, akkor rá sem néznek és ez tök veszélyes sztem.
Mi csak státuszra járunk, de még egyszer nem ellenőrizte le hogy tényleg tudja e a gyerek a dolgokat, pedig most lesz 2 éves.
Ugyanakkor mi kisvárosban vagyunk, itt van kB 8 védőnő, van ilyen és olyan is (baratnokkel osztjuk meg a tapasztalatokat)
Idősebbeknek kicsit be vannak ragadva a régmúlt nézetei.
Talan őket kellene képezni, vagy legyenek 2 évente frissítő előadások, esetleg (ha jól tudom) hasonlóan a tanárok, óvónőknél valami pontszerzési lehetőség és azzal elérhető magasabb fizu, ha megszerzi.
16: és ki vállalja a felelősséget, ha a putrinka utcákban senki nem választaná az ellenőrzést...????
Mert ugye nekik is pont annyi joguk van, mint egy háromdiplomás anyukának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!