A védőnői ellátás reformjára készülnek, állítólag. Ti hogyan alakítanátok át? Mit változtatnátok, vagy szerintetek milyen lenne az ideális védőnői szolgáltatás ? (Hatóság is kicsit.)
Egyedül a terhesgondozás során nem látom értelmét, a miénk legalábbis semmit nem csinát. Vérnyomást és súlyt itthon is tudok mérni, annak meg semmi értelme, hogy a 20. heti mínusz 3 kilómra elkezdi mondani a bemagolt szöveget, hogy hogyan ne hízzak…
Az enyém hasonlóan “nagy segítség” volt a gyerekek mellett is, de ha normális nő lenne, aki látott már gyereket, akkor hasznos lett volna anyukám mellett még valaki, akitől lehet kérdezni.
Alapvetően nincs baj a rendszerrel, csak a személlyel.
Nekem ami sok volt, hogy a magánéletünkben vájkált, beszólogatott. Igaz, szerintem ezt nem lehetne szabályozni.
Emellett minden vizsgálatot túldramatizált. Minden értekemet mindig leszólt, mindennel kórházba akart küldeni, pedig a háziorvos és a nődoki szerint minden mindig tökéletes volt.
A fiunk miatt is mindig cseszegetett. Túl gyodsan nől, túl gyorsan fejlődik 🤦♀️
Második babánál én már nem is tenném kötelezővé.
Emellett oktatásra küldeném, vagy nem is tudom. Elvileg neki kellene mondania milyen vizsgálat mikor van. Na ő semmit nem tud, pedig egy jóideje a pályán van. Miatta maradt ki pár vizsgálatom is.
A képzésükön változtatnék. Babákkal foglalkozom, a szülői oldalt hallom mindig, nyilván egy csak egy nézőpont, de ez alapján az oktatáson vagy a kötelező továbbképzéseken változtatnék. Sajnosmaz a tapasztalatom, hogy egy részük vagy többségük csak kicsit jártas bizonyos témákban.
Altatás, szoptatás, hozzátáplálás, mozgásfejlődés, ezek a legfontosabbak, amikben bővíteni kellene az ismereteket, de leginkább a szoptatás és a mozgásfejlődés döcög. Számtalan esetben egy szopiproblémás, mellgyulladásos anyuka még nem hallott a védőnőtől a hónaljtartásról vagy hogy a baba az állánál szív erősen, de rengeteg a "4 hónaposan miért nem forog, 9 hónaposan miért nem ül" stb kérdések.
Ezeken a terūleteken nagyon sokat kellene fejlődni!
Egyébként nagyon szeretem a védőnőket, rendkìvul hasznosnak tartom a tevékenységüket.
#3: az a baj, hogy pont nem ilyen helyeken keménykednek!
Mert azonnal betámadják őket az áljogvédők, hogy direkt rasszizmusból emelik ki a gyerekeket... MEgtörtént már n+1 esetben.
:-((((
Az állatvédelmi törvény is szigorúbb, 10-20 nm-en nem lehet még csirkéből se annyit tartani, mint egynémely putriban gyerek van... :(
Én csak a személyes taapsztalatomat tudom megosztani. Viszonylag jól kereső magasan iskolázott pár vagyunk, ezért mindig csak rutinból szaladt át mindenen. Hiába jeleztem ha probléma volt sosem vették komolyan mert evett/gyarapodott, jaj úgyis elsogyerekes.
Így mi értelme felvenni a statuszokat? Ha nem hiszi el amit válaszolok?
8: irreális a szabad választás..
Akkora hiány van, hogy még a nyugdíjaskorúakat se tudják elengedni nyugdíjba...
Megszüntetném a státusz kérdőíveket. Helyette szigorúbban venném a családlátogatásokat, hogy ténylegesen lássa a védőnő hogy fejlődik a gyerek. Mert a kérdőíven azt ikszelek amit akarok és a fele marhaság. Képzéseket írnék elő én is, hogy naprakészek legyenek és ne a 40 évvel ezelőtti hülyeségeket mondja egyik másik.
Az én védőnőm hál istennek tisztában van az új dolgokkal is + pici gyerekei vannak tehát képben van. De itt is hallok olyanokat anyukáktól hogy a hajam égnek áll néha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!