Nőgyógyászom szerint túl sokat híztam, a kalkulátor és más leírások szerint meg teljesen normális, mit gondoltok?
Két mérés van, a rendelői manuális és az itthoni digitális mérleg. A rendelői az első mérésemnél szerintem nem is volt jól beállítva, ma mikor mértek meg jó volt.
A lényeg: 25 hetes és 5 napos terhes vagyok. Ezidáig 6 kg-t híztam a rendelői szerint, az itthoni szerint 5 kg-t. Jelenleg 62-63 kg vagyok. Megnéztem neten több terhes kalkulátor, amik szerint a minimális súlygyarapodásba esem, azaz 64-65 kg-nak kellene lennem legalább, de az orvos szerint ez sok és ne igyak annyi folyadékok (holott mindenhol azt olvasom hogy igyon a kismama sokat) és ne egyek annyi gyümölcsöt. Ezt így nyáron meg aztán tényleg nagyon nehéz betartanom. Most ez tényleg sok hízás?
Szerintem nem vészes, bár tény, hogy általában nem egyenletes a gyarapodás és a második felében a terhességnek nem az össz fele, hanem jóval több szokott feljönni és összesen kellene olyan max. 12 körül maradni majd. Az se mindegy, mennyiről kezdted, a magasságod milyen.
Folyadékot igyál bátran. Régebben volt ilyen elmélet, hogy aki vizesedik, az kevesebbet igyon, de ezt ma már pont fordítva mondják. Gyümölcsben viszont sok a cukor, azt ésszel és inkább olyankor, amikor még lemozgod, tehát olyan tízóraitól uzsonnáig :) Persze az sem mindegy, milyen gyümölcsöt, abból is vannak lassúbb felszívódásúak, mint pl. a piros bogyósok, meg nagyon cukrosak, mint pl. a dinnye. Szerintem ennek neten utána tudsz járni.
És nem csak attól függ a hízás, hogy ki mennyit eszik és mozog, én is teljesen másképp alakultam két terhességgel, mert mindegyikre másképp reagál az ember.
Szerintem nem sok, és attól is függ, milyen a testalkatod.
Én a 28.hétig 10 kg-ot híztam, de nem nagyon látszott rajtam, pont csinos voltam, mert amúgy is rám fért volna plusz pár kiló :)
A védőnő persze nekem is dünnyögött, amúgy meg mindenki dícsért és megjegyezte milyen fura, hogy hátulról nézve nem is làtszik, hogy terhes vagyok :D
Az én nőgyógyászom ezeket pont leszrta, miután nem voltam alapból diétára kötelezve. (Akkor nyilván más.)
Szerintem ez amúgy sem a nőgyógyász dolga, hanem maximum a védőnőé.
A súlyod pedig oké.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!