Mennyibe kerül a terhesgondozás magán nőgyógyásznál? Valamint nagyjából mennyit szoktak kérni a szülésért?
Nálunk vidéken most a magán terhesgondozás 15e\alkalom, de jelenleg nem lehet fogadni dokit, max ha ő ügyel pont akkor jól jártam mert ingyen volt, mondta is hogy akkor se fogadhat el pénzt.
Amúgy ügyeletesnél kell szülni, hála most jó a gárda is, bárki van bent nincs olyan akitől tartanék. Itt orvos nélkül nem lehetett szülésznőszülésznőt fogadni, szóval így az alapból kilöve.
Van olyan város ahol már lehet szerződni a készenlétre kb 5-600e és a doki bemegy de még mindig a tb-s kórházi körülmények...
Utánjártam a magán kórháznak, de horror, hiába van kiírva egy 500e-es ár, abban nincs még benne a sok labor, ellátások, bármi van ez 100ezrekkel megy felfelé. Amiben benne van kb minden az minimum 1 millió.
#13 van körzetes ellátás, ami ingyenes, de én pl a 13. Hétre kapam első időpontot a körzetes dokihoz.
Magánba meg 1 héten belül.
Lehet tb-re járni gondozásra, de már időben kell kérni az első időpontot is és utána is kitartóan kell telefonálni ha kell valami, illetve csak panasz esetén kell most a vírus helyzet miatt menni vizsgálatra ha nem veszélyeztetett valaki és nincs kísérő vagy nyomtatott uh kép, nálunk fotózni se lehet, van amelyik doki nem is mutatja meg.
Magánba kísérő + kép minden alkalommal és automatikusan írja a következő dátumot 5-6 hétre, bármikor hívható vagy emailben elérhető, írja a papírra mit kell kérni a gondozóba, nem marad el így semmi, nem nekem kell kérni fejből hogy mi jön most.
#15, nálunk az a szokás, hogy a védőnő kér terhesgondozásra időpontot, majd közli a kismamával, mert így elvileg hamarabb van időpont. Meg a nőgyógyász előtt a védőnő "felkészít" bármit is jelentsen ez. Hát nem is tudom, mi lett volna, ha én kérem. :D 13. Hét helyett a terhesség végén fogad?
Már a terhesség megállapítására is másik orvoshoz kellett mennem, mert arra se volt időpont, csak a 10. Hét környékére. Viszont mivel az a doki nem körzetes, így nem végezheti a terhegondozást. Így maradt a magán.
Így jártam a legjobban.
15 vagyok. Na nálunk ő semmit, azon kívül hogy vinni kell vizeletet, megnézi,dopplet, súly, közérzet és az összes leletet átmásolja a könyvbe, esetleg javasolja mit kéne megnézetni valakivel és a háziorvos még ennyit se, a Tp-t se ő intézi. Csak egyszer kitölti az elején a könyvet és ennyi.
A vizsgálatok a nőgyógyásznál, ő ráírja pl hogy most már lehet a 12hetes vérvétel. Azzal a papírral pedig a terhesgondozóba kell menni
ahol adnak minden papírt (beutalók, időpontok, tp).
Nem egy nőt járt úgy, emlékszem , hogy pl genetikai uh-ra nem kért még időpontot 11.héten emiatt ki is csúszott már.
Nekem már 7hetesen rajta volt a papíron hogy időpont genetikai uh-ra és kaptam is ahogy mentem, 12 hetesen pedig már a 18.heti is megvolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!