Terheléses cukor eredmény 120 perc után 8,29 mmol/L. Ez mennyire számít soknak? Mire számíthatok?
Ez terhességi cukorbetegség.
A 120 perces értéknek 7,8 alatt kell lennie terhesség esetén.
8,5 lett a 120 perces cukrom 2 hete
Múlthéten csütörtökön voltam a diabetológián.
Elmondták nekem is, hogy ez terhességi cukorbetegség és hogy amúgy nem rossz ez az érték de a baba miatt diétázni kell.
Megmérték a súlyom meg a vérnyomásom. Kaptam egy katalógust amiben minta étrend van és le van írva miket lehet enni.
Nekem 170grammos diétát kell alkalmaznom.
Van Facebookon csoport kifejezetten kismamáknak ott szuper receptek és tanácsok vannak.
Emellett kaptam ott a diabetológián egy cukormérőt
Napi 6xor kell mérnem a cukrom. Fő étkezések előtt és után 60 percel.
7,5 alatt kell hogy legyenek a 60 perces értékeim nekem azt mondták.
Pont holnap kell majd vissza mennem az eredményekkel, ha nagyon rossz lenne és semennyire nem lenne hatásos a diéta akkor kellene inzulin. De szinte ugyanazokat eszem amiket eddig is, és folyamatosan 7 alatt van a cukrom mindig hálistennek.
Nagyjából ennyi
Semmi extra nem fog történni
Kérj beutalot az orvostol a diabetológiára és majd ott elmondanak mindent mit hogyan kell csinálni.
Nekem sajnos diéta ellenére egyre rosszabb értékeim voltak, 9-10, főleg reggel. Inzulin kellett, abból is egyre több, 25 egység. Szülés után ahogy jött, úgy múlt el a terhességi cukrom, de azért azóta is odafigyelek, ha tudom tartom a diétát is.
Ne izgulj, csak ha tartósan magas a cukrod, akkor kezdik az inzulint adni, de nem vészes, max macera.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!