Ezekkel az eredményekkel mire számíthatok?
Sziasztok!
Ezekkel az eredményekkel mire számíthatok , 2hét múlva megyek nőgyógyászhoz vissza?
Babát szeretnénk.
32/N
3.napi vérvétel:
TSH 5.526 mIU/l
Szabad T4 11,25pmol/L
LH 4,30 U/L
FSH 5,93 U/L
Ptrolaktin 194,4 mIU/l
Ösztradiol 74,2 nmol/l
Progeszteron 2,7 nmol/l
Tesztoszteron 1,6 nmol/l
2.vérvétel
8.dpo-n (37cn) volt a
Ösztraidol 257,2 pmol/L ( ref. 134-903 pmol/L
Progeszteron 13,7 nmol/L (ref. 16,40 - 59,02 nmol/L)
Fogalmam sincs, hogy most mi lesz..gondolom alacsony a progi...a TSH meg magas...
Köszi ,ha válaszoltok...
Szia!
A TSH-d nagyon magas, irány egy jó endokrinológus. Amint kezelve van a pajzsmirigyed (kb három hónap, mire stabilan beáll jó gyógyszerezés mellett). Addig nem is célszerű próbálkozni babábal, mert ha esetleg össze is jön, nagyon nagy a vetélés esélye. Sajnos a pajzsmirigy alulműködés gyakran jár együtt inzulin rezisztenciával, az endodoki erre is kivizsgál. Egy terheléses cukor + inzulin vérvétel.
Köszi a valaszt. Tavaly elött voltam egy nagy nevű dokinál Vácon akkor még "csak" 4,9 volt a TSH..annyit mondott mennyek vissza ha teherbe estem.
(Úgy hogy mondtam neki ,hogy glutenérzékeny vagyok 1 éves korom óta. Elkezdtem futni, akkor le is ment12kiló. Sajnos tavaly volt egy laparos műtétem ,sajnos vissza hiztam 15kg)
Remélem a nődoki komolyabban vesz majd...ha nem akkor kell keresnem masik endokrinológust...
Köszönöm a válaszokat.
Akkor majd kérek időpontot endo dokihoz is,de gondolom ,ill. remélem, hamár a nődoki küldött a vérvételekre hozzá kell visszamennem...csak átküld majd az endokrinológiára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!