"Terheléses vércukor vizsgálat" covid idején,
várandósságkor?
Figyelt kérdés
4 hónapos várandós feleségemet nemsokára Terheléses vércukor vizsgálatra küldik és azt mondják, 2 órát várakozni kell, épületen belül.
Székesfehérvár.
Ennek kiváltására nincs mód? Pl.: bemutatni otthon elvégzett vércukorszint-méréseket?
Kizárólag a COVID miatt érezzük bajnak a 2 órás várakozást egy olyan épületben, ami teli lehet covidosokkal, mert ugyan nemrég regisztráltunk már oltásra, de még nem szóltak mikor mehetünk az első adagért, szóval még védtelenek vagyunk.
Én is Fehérváron voktam ezen a vizsgálaton, hamar kijut az épületből kb mintha wcre menne. Ott a parkoló, ott várakozzon. 4 hónapos még tud ülni ennyit egy jó könnyvel otthon is.
Onnan hazaautozni és felsétálni, levetkőzni stb már sztem nem fér bele.
2021. ápr. 14. 11:39
12/19 anonim válasza:
Miért lettek lepontozva, akik azt mondták üljön ki az autóba vagy akárhová?
2021. ápr. 14. 11:42
13/19 anonim válasza:
Tatabányán nekem azt mondták, ott kell ülnöm végig. Így is volt, mondjuk nem volt a legjobb maszkban végig ülni, de kibírtam. Gondolom, az egészségügyi dolgozóknak még nehezebb abban lenni egész nap és ők még jobban ki vannak téve a covidnak. Azért mondják, hogy ne menjen el az ember, mert befolyásolhatja az eredményt. Ha van rá mód, beülhet autóba, vagy ki a kórház udvarára (ha olyan az idő), de ne mászkáljon és ne menjen messzire.
2021. ápr. 14. 11:50
14/19 anonim válasza:
Nekem is ott kellett ülnöm, pedig nem is voltam terhes, csak sima terheléses cukorvizsgálat volt. Gondolom kismamáknál még fontosabb, hogy ne mászkáljanak.
2021. ápr. 14. 12:26
15/19 anonim válasza:
Győrben pl van olyan, hogy kimennek házhoz, leveszik a vért, megitatják a szirupot és 2 óra múlva becsengetnek újra leveszik a vért. Ezalatt te otthon pihensz. Nyilván mélyen bele kell nyúlni a zsebedbe, de ha ennyire féltek.
Mondjuk szüléskor napokat lesz kórházba, akár a szobatársa is lehet covidos, hiszen a teszt eredménye kb addigra kész mire megy haza.
2021. ápr. 14. 12:34
16/19 anonim válasza:
Egyébként nem kötelező ez a vizsgálat, de veszélyes ha kimarad és gond van. A védőnő és az orvos sem fog ujjongani ha kimarad.
2021. ápr. 14. 12:35
17/19 anonim válasza:
Nincs olyan hogy kötelező vizsgálat. Ha nem megy el megcsináltatni, akkor max csak hisztizhetnek miatta, de ennyi. Én bizony mértem otthon magamnak, nekem is hisztiztek hogy az nem ugyanaz, de őszintén, ki szokott 75g cukrot öt perc alatt felhajtani, majd két órán át nem inni és mozogni semmit...? Megfenyegettek hogy beteg lesz a gyerekem meg hogy felnyomnak a gyámhatóságnál, aztán a második terhességemre már elköltöztem másik országba, és itt békön hagynak ezzel, elég az itthoni mérés.
2021. ápr. 14. 13:31
18/19 anonim válasza:
Ha megkapjátok az oltást sem lesztek védve, ne aggódj...
2021. ápr. 14. 13:33
19/19 anonim válasza:
Ismerősöm mindkét oltást megkapta már, mégis elkapta a vírust.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!