Mikor kell bejelentkezni háziorvoshoz terhesség megállapítása után?
Figyelt kérdés
Nődoki megállapította a terhességem, aztán voltam védőnőnél, aki csak kitöltött mindent, a kezembe nyomott egy csomó papírt és elköszönt. Az első pont, hogy menjek el a háziorvoshoz, de mikor, hány hetesen? Kombinált tesztre már van időpontom, a 10.és 12.hétre.
Nagyon nehéz amúgyis elérni, más okból (covidos lettem) már 7-szer hívtam, mire végre felvették, aztán hamar el is zavart, mert oltás van.
2021. márc. 19. 09:44
11/16 anonim válasza:
Én egyetlen egyszer sem voltam a háziorvosnál a második terhesség alatt. Elsőnél egyszer voltam, hogy adjon beutalót vérvételre de csak nézett rám bután, hogy miért. A nőgyógyásztól kapok majd mindenhova beutalót.
12/16 anonim válasza:
Nekem minden vérvételre a nőgyógyász adott időpontot, háziorvoshoz a védőnő mondta, hogy jelentkezzek be EKG-ra meg vérnyomásmérésre valamikor. Azt a doki rendesen meg is csinálta, bár akkor még nem volt járvány. Szerintem ez olyan, mint a fogorvos, hogy "becsületből" vagyis önérdekből jó elmenni, de nem kötelező és nincs előírva, hogy mikor menjél. Most biztos, hogy van háziorvos, aki azt mondja, hogy nem ér rá, mert annyira leterhelt vagy nagyobb a kockázata annak, hogy ott kapsz el valamit. Bár nálad pont már nem.
13/16 anonim válasza:
Én 24 hetes vagyok de még nem voltam. Vidékre vagyok bejelentve, ott is van a háziorvosom de Budapesten élek. Jogsim nincs, tehát nem fogok terhesen utazgatni tömegközlekedésen az biztos.
Ne aggódj, semmi baj nem lesz ha nem mész :)
14/16 A kérdező kommentje:
Nem aggódom, csak nem értem, hogy akkor a nőgyógyászom miért nem adott sehova beutalót?
2021. márc. 19. 14:09
15/16 anonim válasza:
Nekem mindenhova adott beutalót a nőgyógyász. EKG-ra is külön, de mondta, hogy azt a háziorvos is csinálhatja. A háziorvos (asszisztense) telefonon azt mondta, hogy abszolút nem ér rá, ha a többi lelet megvan, akkor majd menjek be a kiskönyvvel, kitölti. Szóval én az Sztk-ba mentem az ekg-ra is, ahol megcsinálták, de azt is elmondták, hogy tegyem be a dossziémban leghátra a leletet, mert ez majd csak a szülésnél fog kelleni, ha véletlen császár lesz. Egyébként a háziorvos által lepecsételt kiskönyv elvileg beutaló is mindenhova, viszont gyakorlatilag meg nem fogadják el, úgy hallottam :-/ Most 13 hetes vagyok, még nem mentem a háziorvoshoz, végülis nem olyan sürgős és tényleg a feje tetjén áll neki most minden, hétvégén is dolgozik.
16/16 anonim válasza:
Nekem a beutalókat az sztk-s nőgyógyász szokta adni (a védőnő mindig átküld hozzá, hogy kérjek tőle, egymás melletti helyiségek) pedig vizsgálatokra nem hozzá járok, van a kórházban választott orvosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!