A védőnő minden alkalommal meg fogja vizsgálni a mellemet?
Figyelt kérdés
9 hetes kismama vagyok, először mentem el hozzá, nagyon aranyos, kedves, de nagyon meglepődtem amikor mondta hogy vetkőzzek le derékig és megtapogatta mindkét cicimet. Ezt minden alkalommal fogja?2021. febr. 26. 11:52
11/18 anonim válasza:
Goldmund!
Alapvetően minden rutin nőgyógyászati vizsgálat része a mell attapintasa. A nőgyógyászt annyi érdekel, hogy van e kóros elváltozás, a védőnőt meg az, hogy menni fog e alkatilag a szoptatás.
12/18 anonim válasza:
Nekem soha nem nézte, sem a nőgyógyász 🤷♀️
13/18 anonim válasza:
Nekem nem kellett levetkőznöm, viszont megkérdezte h normálisan állnak e a mellbimbóim, nem állnak e befelé, azt se tudtam h van ilyen. Kérdezte érzek e vmilyem elváltozást, de még csak meg sem tapogatott, csak megkérdezte.
14/18 anonim válasza:
Neked még szerencséd volt, ebben azért van logika. Nekem egyszer (nem terhesen) tüdőszűrésen vizsgálta meg egy nő! Köpni-nyelni nem tudtam, csak lestem.😱
15/18 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a nőgyógyásznak kellett volna megnézni a mellem is (de egyikük sem nézte meg). A védőnő beírta a kiskönyvbe, hogy mirigyes, gondolom az azt jelenti, hogy normális. Én magamnak persze át szoktam tapogatni néha, tudtommal tényleg olyannak kell lennie, amit érzek, de persze én nem vagyok szakember.
16/18 anonim válasza:
Lehetséges, főleg szoptatáskor, ha ért hozzá. Látom sokakat meglep, de ez lenne a normális... Itthon sajnos a szoptatási szakemberek még nem alapvetőek, a védőnőknek kéne ezt is megoldaniuk. Nekem a védőnő csak a kórházból hazajövetel után néztem meg pár nappal és vizsgálta meg a mellemet. Akkor először tudtam rendesen szoptatáskor leüríteni a mellemet (2 órát segített a védőnő a szoptatásban), miután senki a világon nem mutatta meg... Az orvos más szempontból vizsgál (tumor, gyulladás).
17/18 anonim válasza:
Azért az elég szomorú, hogy van olyan nőgyógyász aki soha nem vizsgálta még meg a páciense melleit...
18/18 anonim válasza:
Nekem sem nézte a védőnő, de még a dokim sem.
Legelső alkalommal a sok sok kerdés között volt egy olyan, hogy befelé forduló e a mellbimbóm. Ennyi. Ja meg szülés után megnézte hogy szoptatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!