Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A védőnő minden alkalommal...

A védőnő minden alkalommal meg fogja vizsgálni a mellemet?

Figyelt kérdés
9 hetes kismama vagyok, először mentem el hozzá, nagyon aranyos, kedves, de nagyon meglepődtem amikor mondta hogy vetkőzzek le derékig és megtapogatta mindkét cicimet. Ezt minden alkalommal fogja?
2021. febr. 26. 11:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

Goldmund!

Alapvetően minden rutin nőgyógyászati vizsgálat része a mell attapintasa. A nőgyógyászt annyi érdekel, hogy van e kóros elváltozás, a védőnőt meg az, hogy menni fog e alkatilag a szoptatás.

2021. febr. 26. 12:42
 12/18 anonim ***** válasza:
62%
Nekem soha nem nézte, sem a nőgyógyász 🤷‍♀️
2021. febr. 26. 13:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kellett levetkőznöm, viszont megkérdezte h normálisan állnak e a mellbimbóim, nem állnak e befelé, azt se tudtam h van ilyen. Kérdezte érzek e vmilyem elváltozást, de még csak meg sem tapogatott, csak megkérdezte.
2021. febr. 26. 15:20
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Neked még szerencséd volt, ebben azért van logika. Nekem egyszer (nem terhesen) tüdőszűrésen vizsgálta meg egy nő! Köpni-nyelni nem tudtam, csak lestem.😱
2021. febr. 26. 18:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a nőgyógyásznak kellett volna megnézni a mellem is (de egyikük sem nézte meg). A védőnő beírta a kiskönyvbe, hogy mirigyes, gondolom az azt jelenti, hogy normális. Én magamnak persze át szoktam tapogatni néha, tudtommal tényleg olyannak kell lennie, amit érzek, de persze én nem vagyok szakember.
2021. márc. 30. 12:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Lehetséges, főleg szoptatáskor, ha ért hozzá. Látom sokakat meglep, de ez lenne a normális... Itthon sajnos a szoptatási szakemberek még nem alapvetőek, a védőnőknek kéne ezt is megoldaniuk. Nekem a védőnő csak a kórházból hazajövetel után néztem meg pár nappal és vizsgálta meg a mellemet. Akkor először tudtam rendesen szoptatáskor leüríteni a mellemet (2 órát segített a védőnő a szoptatásban), miután senki a világon nem mutatta meg... Az orvos más szempontból vizsgál (tumor, gyulladás).
2021. ápr. 8. 17:32
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért az elég szomorú, hogy van olyan nőgyógyász aki soha nem vizsgálta még meg a páciense melleit...
2021. jún. 21. 14:00
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem sem nézte a védőnő, de még a dokim sem.

Legelső alkalommal a sok sok kerdés között volt egy olyan, hogy befelé forduló e a mellbimbóm. Ennyi. Ja meg szülés után megnézte hogy szoptatok.

2021. jún. 21. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!