Mindenki utolsó menzesztől számolja a terhességét?
Figyelt kérdés
Minden doki az utolsó menzesztől számolja a terhességet vagy mikor pozit tesztelsz,mármint ovutól?2020. szept. 24. 18:26
1/7 anonim válasza:
Mindegyik az utolsó menstruációtól számolja, kivéve ha olyan ciklusod van mint nekem(meg még jó pár más embernek), mert akkor uh dönti el hogy hány hetes terhes vagy.(baromi hosszú ciklusok)
2/7 anonim válasza:
utolsó menszesz első napja. és azért akkortól, mert az egy ismert, konkrét dátum, az ovuláció ideje pedig nem ellenőrizhető
3/7 anonim válasza:
Mindenki onnan számolja. Aki nem tudja onnan, mert nem írta fel, vagy rendszertelen, annak korai UH-n mondanak egy számot a magzat méretei alapján. Teszt alapján senki sem számol, mert akárki akármikor tesztelhet, teljesen bizonytalan. Egy terhesség nem akkor létezik, amikor a nő felfedezi, hanem jóval előtte kezdődött.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Szerintem olyan érdekes dolog,de persze logikus is,hogy akkortól számolják.
Csak fura számomra mert ovu elött,például az utolsó menzesztől kb 1-2 hét akkor még nem is vagy terhes,de azt is beleszámolják.
2020. szept. 24. 21:32
5/7 anonim válasza:
#4: Hát figyelj, a női szervezet minden ciklusban a terhességre készül normális esetben, a pete érése is hosszabb folyamat (nem maga az ovuláció..) stb, szóval logikus így nézve.
6/7 anonim válasza:
Igen, elég fura, hogy a terhességed első két hetében még nem is vagy terhes, de régen amikor még kitalálták ezt a rendszert, még nem volt ennyi UH meg CRL alapján méretbecslés, így abból az egyetlen dátumból indultak ki, amit ismertek. Átállni egy új rendszerre szerintem jóval bonyolultabb lenne, mint elfogadni hogy ez hülyén jön ki.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,igen persze értem én a lényegét és hogy miért így van ahogyan,csak számomra furcsa volt.
Igaz,hogy az újdonságok elött régen minden máshogyan volt és csak onnan számolták.
Természetes,hogy nem fogják feldobni a rendszert csak azért mert furcsálom a dolgot.
2020. szept. 25. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!