Milyen alkalmak után jár pecsét a kiskönyvbe?
Úgy tudom, az anyasági támogatáshoz 4 pecsét kell, de nem egyértelmű számomra, ki pecsétel.
Az orvos azt mondta, ráérek 12. hét után menni a védőnőhöz kiskönyvért, ha rendben van a genetikai, de ez esetben pl. ki pecsételi bele, hogy voltam 12. heti UH-n (erre másik orvoshoz megyek, magánhoz, mert kombináltat is csináltatok, de azt mondta, ők nem szokta pecsételni, csak leletet adnak).
De akkor ha csak 20. és 32. heti UH-ra megyek SZTK-ba, az csak két pecsét...
Bocsi a hülye kérdésért, sosem voltam még várandós :)
Én úgy tudom hogy a dokinak kell pecsételnie és nem csak a genetikain, hiszen az előírás államilag az, hogy havi 1x jó ha találkozik orvossal a kismama a terhesgondozáson. Pl labor eredmények átbeszélése, ultrahangok, méhszáj vizsgálatok.
Ha már megtaláltam ezt a kérdést, ti tudjátok hogy hol kell gyűjteni ezeket a pecséteket? Mert nekem 2 orvosi egy egy védőnői van, de nem az 5-6 oldalon (bár ez lehet háziorvosi oldal), hanem a 8-9től.
Nekem is minden alkalommal pecsételtek (magándoki, kórházi uh, háziorvos)
De mikor hazamentünk a kórházból a zárójelentések mellett volt egy igazolás (Igazolás Anyasági támogatáshoz) végül ezt csatoltam az anyasági igényléséhez
Minden orvosi vizsgálat után kapsz leletet. Nem a pecsét fog számítani.
Az anyasági támogatáshoz négy megjelenés szükséges. Három nagy uh úgy is van. havonta probléma mentes terhessegnel sztem felesleges és semmiképp sem kötelező.
Akkor ez egy új dolog lehet, mert nekem pár éve másolni kellett a kiskönyvet a támogatáshoz. Nem kaptam igazolást, hogy látogattam az orvost.
Idén már én is használom az eeszt-t, gondolom emiatt az online átállás miatt megváltoznak ezek a támogatási rendszerek is?
Én a védőnőtől és a kórháztól is kaptam igazolást. Nem volt négy pecsétem összesen sem (nem pecsételt egyszer az orvos, UH-n sem kaptam pecsétet, terhesgondozás a vírus miatt négy hónapig kb. nem volt). A kutyát nem érdekelte.
Egyébként összesen a védőnői és orvosi pecsétek számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!