Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Tb nélkül terhesgondozás?

Tb nélkül terhesgondozás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ha nincs jelenleg Tb-m (2 hete melózok egy helyen most ahol egy hete már elkérték a papírjaim a bejelentéshez DE ha mégse jelentettek még be) akkor hogyan zajlik a terhesgondozás? Most kell elsőnek mennem és u.h vagy vérvétel vagy ilyesmihez kell majd fizetnem? Mire számítsak ha még nem jelentettek be? Hétfőn mennék.

2020. jún. 13. 03:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Az orvos az ellátását megelőzően ellenőrzi, hogy Ön szerepel-e az egészségbiztosítónál az ellátásra jogosultakról vezetett nyilvántartásban. Amennyiben a jogviszony-ellenőrzés nem „zöld lámpa” vagy nem „sárga” jelzést mutat, erről az orvosnál tájékoztatják Önt. Fontos azonban, hogy ha a jogviszony ellenőrzés piros lámpát mutat, az orvos csupán a jogviszony nyilvántartásra hivatkozással ellátását nem utasíthatja vissza.
2020. jún. 13. 04:13
 2/10 anonim ***** válasza:
Előtte mikor voltál utoljára bejelentve?
2020. jún. 13. 06:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Februárban sajnos :(
2020. jún. 13. 17:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor még tb jogosult vagy. Magán dokihoz nem akarsz menni amúgy?
2020. jún. 13. 20:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Meddig vagyok jogosult?

Nem szeretnénk, X.kerületi Bajcsyban szeretnék orvost fogadni és szülni, eddig elég klassz véleményeket hallottam róla, testvéreim is ott születtek, nem rossz hely :)

2020. jún. 13. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Miért lenne jogosult?

45 nap, vagy annál hosszabb biztosítás esetén: Ha a magánszemély biztosítása (pl. munkaviszony) a megszűnését megelőzően megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt, akkor a megszűnését követően további 45 napig jogosult lesz az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére.

2020. jún. 13. 21:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyébként az ügyfélkapun a Taj számoddal bármikor le tudod ellenőrizni, hogy be vagy e már jelentve.
2020. jún. 13. 21:04
 8/10 anonim ***** válasza:
2020. jún. 13. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Nézz utána, elég sok dolgot enyhítettek most a vírus miatt, lehet ezt is.
2020. jún. 13. 21:59
 10/10 A kérdező kommentje:

Hátha valaki van/lesz hasonló szituban, ez történt: Hétfő reggel elmentem a NAV-hoz megnézetni a bejelentésem (persze nem volt..), utána megigényeltem hogy fizetem magam után (elmaradásokat is), utána pedig irány volt a doki és secc-perc ingyen elláttak és megy minden tovább :)

Azóta új helyet találtam dolgozni, mert itt kiderült hogy 4 órára “akarnak” bejelenteni és nem 8-ra mert az költségekkel jár a cégnek😅😅

2020. jún. 18. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!