Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Az elso trimeszteri kombinált...

Az elso trimeszteri kombinált szűrövizsgálat és az anyai vérbõl történõ magzati kromoszóma vizsgálatok mit mutatnak ki, kb.mennyibe kerűlnek, és ezt csak magánuton lehet megcsinálni?

Figyelt kérdés
2020. jún. 3. 10:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
koszonom, mit értesz az alatt hogy ha csinalok tesztet? vagyis kromoszoma tesztet?
2020. jún. 3. 12:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a drágább, magzati DNS alapú kormoszóma tesztekre gondoltam. Ezek mellett felesleges a sima kombinált.
2020. jún. 3. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
A kombinált teszt a genetikai uh-val együtt azért elég megbízható becslést ad. Én azt választottam, mert fiatalok vagyunk, nem volt kromoszóma rendellenesség a családban sosem. Mivel nagyon alacsony, elenyésző valószínűség jött ki, jó volt a tarkóredő, orrcsont is rendben volt, az egész morfológia is ( egy nagyon tapasztalt, Angliában tanult magzati diagnosztikai képesítéssel rendelkező nőgyógyász csinálta, aki évek óta ezzel foglalkozik) engem megnyugtatott az eredmény. De, mint ahogy a többiek írták, ha biztosra akarsz, akkor az anyai vérből izolált magzati DNS tesztet kéred. És ez kb. 2-300 ezer, és csak magán úton elérhető. De a kombinált teszt is fizetős amúgy. A 9-10. hét körül szokták megcsinálni. Viszont, ha tudod, hogy nem vetetnéd el semmiképp, mert neked az nem fér bele, akkor szerintem a magzati DNS felesleges kiadás. De te tudod.
2020. jún. 3. 22:58
 14/15 anonim ***** válasza:
A genetikai UH sokmindenben megnyugtathat, fontos is, de azon felül a kombináltnak sajnos nem sok értelme van. Amúgy 12. hét körül, a genetikai UH után szokták ezeket csinálni. Lehet előbb is, de akkor ésszerű, ha már az ultrahangon mindent rendben találtak, vagy épp, hogy ott valami gondot látnak. De ha élettel összeegyeztethetetlen elváltozás, probléma van, akkor utána felesleges bármelyik...
2020. jún. 3. 23:22
 15/15 anonim ***** válasza:
A többiek jól leírták. Javaslom hogy nézd meg Dr. Sipos Andrea videóit amit a 11. és 12. hétről csinált. Youtube-on megtalálható. Nagyon jól összefoglalja egyrészt azt is hogy melyik teszt milyen illetve azt is hogy ő mit szokott javasolni azoknak a kismamáknak akik azt mondják mindenképpen megtartanák a babát akkor is ha beteg. Ezek a vizsgálatok nem csak Down kórra szűrnek hanem olyan egyéb betegségekre is amelyek élettel összeegyeztethetőek. Ezen kívül nem árt tudni mi vár rád, hogy fel tudj készülni.
2020. jún. 8. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!