Az elso trimeszteri kombinált szűrövizsgálat és az anyai vérbõl történõ magzati kromoszóma vizsgálatok mit mutatnak ki, kb.mennyibe kerűlnek, és ezt csak magánuton lehet megcsinálni?
A kombinált nekem 40 körül volt magánban, sajnos, nem finanszírozza a TB. Ez nem 100%eredmény, csak arányszám. Hogy a te értékeiddel milyen arányban születtek beteg gyerekek.
Vannak pontosabbak, de azok 100 000 felett vannak akár 300 000ig attól függ, mennyi betegségre szűrnek, de ezek pontosak, valós választ adnak, hogy van e kromoszóma rendellenesség. A TB csak a genetikai ultrahangot finanszírozza ilyen téren.
Értem, abban az esetben ha én mindenképpen megtartanám a babát , van értelme ennek-ezeknek a szűrövizsgálatoknak?
Vagy ez arra is jó hogy megelozzünk kialakulható problémákat?
Ezt a kérdést nem is értem... Persze, hogy akkor van értelme, ha akarod a babát, hiszen kiszűri a lehetséges betegségeket... Tenni már nem tudsz ellene, ha esetleg beteg, de tudni mindenképp jó.
Na akkor, ahogy írta az első, a kombinált kb lóxart sem ér, megadod az adataid, súly, kor, fogantatás módja, stb, kapsz egy arányt, meg egy kockázatot, és a vérben lévő fehréjéket vizsgálják. Magyarul ha egy 40 éves, lombikos nő csináltatja, sokkal rosszabb arányt kap, meg mondjuk közepes kockázatot, mint egy 25 éves lombikos. Attól még a gyerek lehet ugyanúgy egészséges, és beteg is. Ez amúgy a 12. heti genetikai vizsgálattal együtt kerül 40.000 körüli összegbe. A genetikai ultrahangot mindenképp meg kell csináltatni, az 20.000 körül van, de kórházban ingyen is megcsinálják, csak hát az olyan is lesz... Itt sok fontos dolgot néznek, mérnek.
A komolyabb vizsgálatok, mint pl a Prena, Panoráma a vérben a magzati DNS-t nézik, nem véletlenül kerül sokba, de itt biztos eredményt kapsz. Az ára függ attól, mennyi betegségre szeretnél szűretni. Prena csak down-kórra pl 75.000, de van teljes csomag is, ami minden ismert rendellenességre szűr, az nyílván húzósabb összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!