Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Az elso trimeszteri kombinált...

Az elso trimeszteri kombinált szűrövizsgálat és az anyai vérbõl történõ magzati kromoszóma vizsgálatok mit mutatnak ki, kb.mennyibe kerűlnek, és ezt csak magánuton lehet megcsinálni?

Figyelt kérdés
2020. jún. 3. 10:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%

A kombinált nekem 40 körül volt magánban, sajnos, nem finanszírozza a TB. Ez nem 100%eredmény, csak arányszám. Hogy a te értékeiddel milyen arányban születtek beteg gyerekek.

Vannak pontosabbak, de azok 100 000 felett vannak akár 300 000ig attól függ, mennyi betegségre szűrnek, de ezek pontosak, valós választ adnak, hogy van e kromoszóma rendellenesség. A TB csak a genetikai ultrahangot finanszírozza ilyen téren.

2020. jún. 3. 10:49
 2/15 A kérdező kommentje:

Értem, abban az esetben ha én mindenképpen megtartanám a babát , van értelme ennek-ezeknek a szűrövizsgálatoknak?

Vagy ez arra is jó hogy megelozzünk kialakulható problémákat?

2020. jún. 3. 10:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Szia. Én a fizetőset csináltattam meg 12 kromoszóma rendellenességre, ez itt nálunk Szlovákiában 450 euróba került,s megtudtuk a baba nemét is. Engem ez megnyugtatott, meg most vettek le vért még dolgokra, de ezért nem fizettem, állja a TB.
2020. jún. 3. 10:57
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp megtartanád,bármi lenne akkor annyi értelme van, hogy tudnád mi vár rád. Pl. Szinetár Dóra sem tudta, hogy down-os lesz a babájuk, én speciel tudni akarnám. Megelőzni meg ezeket sajnos nem tudod, ee ha súlyos beteg, van választásod eldönteni vállalod vagy sem.
2020. jún. 3. 11:01
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

Ezt a kérdést nem is értem... Persze, hogy akkor van értelme, ha akarod a babát, hiszen kiszűri a lehetséges betegségeket... Tenni már nem tudsz ellene, ha esetleg beteg, de tudni mindenképp jó.

Na akkor, ahogy írta az első, a kombinált kb lóxart sem ér, megadod az adataid, súly, kor, fogantatás módja, stb, kapsz egy arányt, meg egy kockázatot, és a vérben lévő fehréjéket vizsgálják. Magyarul ha egy 40 éves, lombikos nő csináltatja, sokkal rosszabb arányt kap, meg mondjuk közepes kockázatot, mint egy 25 éves lombikos. Attól még a gyerek lehet ugyanúgy egészséges, és beteg is. Ez amúgy a 12. heti genetikai vizsgálattal együtt kerül 40.000 körüli összegbe. A genetikai ultrahangot mindenképp meg kell csináltatni, az 20.000 körül van, de kórházban ingyen is megcsinálják, csak hát az olyan is lesz... Itt sok fontos dolgot néznek, mérnek.

A komolyabb vizsgálatok, mint pl a Prena, Panoráma a vérben a magzati DNS-t nézik, nem véletlenül kerül sokba, de itt biztos eredményt kapsz. Az ára függ attól, mennyi betegségre szeretnél szűretni. Prena csak down-kórra pl 75.000, de van teljes csomag is, ami minden ismert rendellenességre szűr, az nyílván húzósabb összeg.

2020. jún. 3. 11:02
 6/15 anonim ***** válasza:
Szia! Én Panoramat csináltattam(nem a legdràgább csomagot), az 165.000 Ft volt. Ez is megmondja a nemét is plusz sok kromoszóma rendellenessèget szűr. Szerintem, ha mindenképpen megtartod, akkor nincs èrtelme.
2020. jún. 3. 11:04
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszi a kifejtést a kombináltal kapcsolatban, akkor a kromoszóma vizsgálat a "lényegesebb" mert az mutat ki pontosabb eredményeket ?
2020. jún. 3. 11:08
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha csináltatsz normális tesztet, akkor nem kell a kombinált, hiszen sokkal átfogóbb, és pontos eredményt ad a Prena, Panoráma, stb. Vagy egyik, vagy másik. 26 vagyok, se az én családomban, se a párom családjában nincs semmi betegség, mégis megcsináltattam a közepes Prenát, mert biztosra akarok menni, hogy minden rendben a picivel.
2020. jún. 3. 11:14
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
Pontosan, ha már a komoly fizetőset választod, a kombinált felesleges már, mert az előző 99,6% os kb. Ettől csak a mintavétel pontosabb, se az már invazív eljárás ugye.
2020. jún. 3. 11:41
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
Csak az veszélyes is sajnos.
2020. jún. 3. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!