Milyen tulajdonságok, képességek szükségesek ahhoz,hogy valaki (jó) védőnő legyen?
Erdemes melle legalabb egy onkentes szoptatasi segito tanfolyamot elvegezni (40 ora), vagy ibclc suoptatasi tanacsadohoz iranyitani anyukat szoptatasi problemak eseten, mert a vedonokepzesben (es a gyerekorvosiban) nincs benne ez a tema rendesen, de eloszeretettel adnak tanacsot sajat tapasztalatok, vagy a kirlatozott kepzesi anyag, illetve sajat szemelyes velemeny alapjan. Fontos, hogy mindig frissitse a tudasat, kepben legyen az aktualis nemzetkozi ajanlasokkal. Elmondhatja persze a regit, de csak alternativakent, a jelenleg szakmai korokben elfogadott utan, es akkor is, ha nem ert vele egyet. Szoval fontos lenne, hogy a szemelyes velemenye, es a regen tanult dolgok ne befolyasoljak a szakmai tanacsadast, a szakma aktualis informacioit kozvetitse. Es nem art, ha van sajat gyereke is, lehetoleg tobb is, hogy tudja, hogy ami az egyiknel bevalik, az nem biztos, hogy a masiknal is.
Az elso vedononk kesett rengeteget, kerultem a vele valo talalkozast, amint lehetett, pedig amugy szerettem, de 40-60 perc nekem nem fer bele, ahogy az sem, hogy megkerdojelezze, hogy milyen gyakran szoptatom a gyerekem. Viszont erzelmileg nagyon tudott tamogatni, mikor a csaladbol kritizaltak, hogy mit hogyan csinalok. Ehhez ajanlom neked Marshall Rosenberg konyveit, youtubeos videoit.
Masodjara nagyon szerettem, hogy messengeren tudtam irni neki, kepet kuldeni, ha valami nem volt oke, es mondta, hogy mikor mi van rendben, es mivel lenne erdemes gyerekorvoshoz menni.
Fontos, hogy ne lepje at a kompetenciaja hatarat, es felismerje, mi az, amikor valaki valoban veszelyeztet valamivel egy gyereket, es mikor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!