Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Így is adni fog a védőnő...

Így is adni fog a védőnő kiskönyvet?

Figyelt kérdés
Jövőhét kedden megyek először nőgyógyászhoz, de akkor már 10 hetes leszek. Magándokihoz fogok járni és mivel az első babát várom nem tudom, hogy milyen vizsgálatokra kell majd mennem. A háziorvosom azt mondta, hogy a 11.hétig meg kell csináltatni a teljes labort és ez a nőgyógyásztól független. Kiskönyv nélkül is odaadta a beutalókat, de elvileg csak kiskönyvel lehetett volna. A védőnő, akihez lakcím szerint tartozok csak hétfőn rendel mindig 10től 12ig. Viszont csak kedden megyek a nőgyógyászhoz és lehet azokkal a papírokkal állítaná csak ki a kiskönyvet. Elmenjek így is hozzá hétfőn? Be kell hozzá jelentkezni? 2 HCG papírom van, amivel tudnám igazolni a terhességet, mivel vért vettek akkor tőlem. El fogják ezt fogadni? A terhesgondozóba pedig kedd délelőtt tudnék menni de oda csak kiskönyvel lehet. Győrben a Szent Imre utiba. Ide 8tól lehet menni? Csak be kell adnom a papírokat és hívnak majd? Köszönöm a segítséget előre is!
2019. nov. 14. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Győrt nem ismerem :) de tudtommal a védőnő akkor adja ki a kiskönyvet, ha a doki látott az UH-n szívhangot, és ad egy papírt, hogy élő a terhesség.

Szerintem hívd fel a védőnőt, hogy mennél, mert szorít az idő. És utána már ma kérj időpontot a 12. heti genetikai ultrahangra (amit sok helyen nem a magándoki végez, hanem a kórházba kell menni). Gyanítom, nem csak hétfőn van bent, hiszen nem csak a terhesekkel foglalkoznak.

2019. nov. 14. 11:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én 11+5 voltam amikor megcsináltattam a teljes labort. A kutya nem szólt érte. Nekem az aug 20 körüli szabadságok miatt jött ki ilyen szerencsétlenül. 8 hetesen voltam nődokinál, 11+3 naposan védőnőnél, 11+4 háziorvos, és 11+5 beutalóval vérvétel.

Aztán 1 héttel később 12+3 körül genetikai UH, kombinált teszt.

Rendben volt ez így.

2019. nov. 14. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak reagálnék

8 hetesen kértem időpontot kombinált tesztre

Csak 13+6 napra kaptam

Czeizelben pedig csak várólistára kerültem.

1,5 éve következő hétre jutott időpont bárhova..

Most indokolt szívUh-ra is alig jutott

Kiskönyvet élő terhességre adnak ki, ami uh-gal igazolt szívcsőpulzálást jelent.

a HCG nem igazol, hiszen extrém esetben cysta is termelheti

2019. nov. 14. 12:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Először a nőgyógyász ad egy papírt az élő terhessegrol,azzal mész a vedonohoz aki kiállítja a kiskonyvet,ha az megvan jöhet a vérvétel.Beszelj a vedonoddel,de szerintem kiskonyvet igazolás nélkül nem ad neked.Viszont tudtok megbeszélni egy időpontot közvetlenül orvos utáni napra ha szerencséd van.Amugy én 11 hetes terhesen kaptam kiskonyvet és belefért minden így is bőven az időbe.Annyi, hogyha akarsz valami kombi tesztet csináltatni, a Kincsbe vagy valahova oda érdemes most bejelentkezned, hogy időben jól jöjjön ki a genetikai uh időpontot.
2019. nov. 14. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, igazuk van a többieknek. A 12. heti UH-ra én is a 8. héten kértem időpontot, amikor a nődokinál jártam.

Legutóbb a 18 hetesre nem kaptam a magánrendelőbe (3 hétre rá kérte volna) ahova járok, helyette a Czeizelbe mentem, ott szerencsém volt, simán volt időpont, válogathattam volna.

Szóval ezekkel a fontosabb UH-kal érdemes jó előre foglalkozni. Még ugyan nem voltál nődokinál, de én már ma foglalnék időpontot a helyedben. Ha ne adj isten, valami rosszul alakul, akkor még mindig le tudod mondani az időpontot, de ha meg minden szuper (reméljük :)), akkor már be vagy biztosítva és van hova menned. Ez a vizsgálat nagyon fontos, nem kéne kicsúsznod az időből.

2019. nov. 14. 13:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A terhességet az élő embrióval igazolják, nem a hcg szinttel. Sajnos hiába a hcg, ha nincs szívhangja a babának. Azért kell a védőnővel felvenni a kapcsolatot, mert a kiskönyvet ő állítja ki, az orvos terhesség megállapítása alapján. A kiskönyvben ami van oldal, az számít beutalónak, ami alapján le fogják venni a vért. Ettől te járhatsz magánorvoshoz, de ez egy alap vérvétel. Győrben nem vagyok járatos, ennyit tudtam segíteni.
2019. nov. 14. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!