Milyen tulajdonságok, képességek szükségesek ahhoz,hogy valaki (jó) védőnő legyen?
Általánosságban
Legyen segítőkész, de ne bíráljon.
Enyém szupi:
-mindenre nagyon figyelt, felajánlotta a Segítségét..
-nem cseszegetett dolgokkal
Pl.:súllyal, de jelezte, hogy figyeljek, mert utána nehéz lesz leadni..
Bàrmikor elérhető, ha épp nem beszi fel, visszhív, vagy fb messengeren írsz neki, válaszol.
Hétvégén is./ nyilván nem zaklatod, ha nem muszàj.
Nem szól bele mit hogy csinálsz, ha a gyereket nem veszélyezteti.
Vagy pont, hogy alternatívákat mond.
Pl hozzátáplálás nekünk nehezen ment..javasolta, hogy nézzük meg a BLW-t
Szoptatás:
Úgy kezdte: szeretnék-e szoptatni..?
Folytatva, hogy ő leimádkozhatja a szenteket, bármennyit mondhatja, hogy fontos, ha én nem akarom, nem fog menni. Sőt előfordulhat, hogy nagyon akarom, és akkor sem.
Elmondott pár hasznos infót
Neki is voltak gondjai vele, ha valami nem kerek, akkor itt van a környékbeli tanácsadó száma.
Vagy
Most nem lehetett kapni az Egyik oltást.
Felhívott hogy valameylik patikába hoznak, ha van e-receptem, akkor el is teteti nekem.
Ez már nem elvárandó.. de nagyon jól esett
Segítőkész, pontos, udvarias, tájékozott.
A régi védőnőnket nagyon szerettem, pl. látogatás előtt mindig jóval előre egyeztetett, volt nála cipővédő, kezet mosott, tudta mindig, hogy ki vagyok, gyerekek mekkorák, ha meg kérdeztem, tudott válaszolni, vagy később visszahívott, hogy mondjuk hova forduljak. És olyan félévente csak úgyis megkérdezte, hogy ha épp erre jár, benézzen-e, van-e bármi probléma, kérdés. Szóval szerintem mindenki mást így fejben tartott.
A mostanink van, hogy egy órát is késik (ami elég gáz, ha az ember direkt azért kért reggel időpontot, mert utána dolgozni menne) és sokszor csak a vállát vonogatja, hogy nahát, de nézzem meg interneten, sőt még az általam bediktált adatokat is sokszor rosszul írta be.
Szia!
Szerintem nagyon fontos hogy legyen tájékozott. Mi pl egy faluban élünk, és én több olyan dolgot is csinálok a babáknál ami neki még új. Pl: mosipelus, BLW, hordozás. Az itteni védőnő képes mindent kifogásolni úgy hogy utánuk sem nézett. A légzésfigyelőre is azt mondta hogy mekkora butaság, minek jelezzen ha úgy se tudjuk hogy kell újra éleszteni.
Legyen határozott. Sok olyan család is van aki problémás. Ott tudni kell helyén kezelni a dolgokat és be avatkozni más szervek segítségével ha kell. A szomszéd városban volt egy 3 éves kisfiú pár éve akit halálra vert az apja. Mindenki tudta hogy bántalmazzák, még se lépett fel senki.
Legyen kedves, figyelmes. Az is jó ha mondjuk messengeren bármikor tudsz neki írni és majd vissza ír ha ráér. Telefonon is jó ha hívható ha fontosabb a dolog.
Az első válaszoló nagyon jókat írt szerintem
sajnos a miénk folyton csak magáról és az életéről beszél. Nem én és a baba vagyunk a lényeg. egy egy látogatás során inkább leül, kipanaszkodja magát :(
Na ilyen ne legyen egy jó védőnő.
Nagyon szépen köszönöm Nektek is a válaszokat! :)
Mindenki válaszával teljesen egyetértek!!
7.
Nah igen
A vizes tej.. nem tápláló tej
Meg adj vizet!
Sikítófrászt kapok..
És a barátnőim csodálkoznak, hogy nem megy a szoptatás..
De nagyon megmondani sem mered, hogy menjen szembe a “szakemberrel”
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!