Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Milyen tulajdonságok, képesség...

Milyen tulajdonságok, képességek szükségesek ahhoz,hogy valaki (jó) védőnő legyen?

Figyelt kérdés
Védőnő szeretnék majd lenni és érdekel a véleményetek anyukák :)

2020. máj. 19. 14:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban

Legyen segítőkész, de ne bíráljon.

Enyém szupi:

-mindenre nagyon figyelt, felajánlotta a Segítségét..

-nem cseszegetett dolgokkal

Pl.:súllyal, de jelezte, hogy figyeljek, mert utána nehéz lesz leadni..

Bàrmikor elérhető, ha épp nem beszi fel, visszhív, vagy fb messengeren írsz neki, válaszol.

Hétvégén is./ nyilván nem zaklatod, ha nem muszàj.

Nem szól bele mit hogy csinálsz, ha a gyereket nem veszélyezteti.

Vagy pont, hogy alternatívákat mond.

Pl hozzátáplálás nekünk nehezen ment..javasolta, hogy nézzük meg a BLW-t

Szoptatás:

Úgy kezdte: szeretnék-e szoptatni..?

Folytatva, hogy ő leimádkozhatja a szenteket, bármennyit mondhatja, hogy fontos, ha én nem akarom, nem fog menni. Sőt előfordulhat, hogy nagyon akarom, és akkor sem.

Elmondott pár hasznos infót

Neki is voltak gondjai vele, ha valami nem kerek, akkor itt van a környékbeli tanácsadó száma.

Vagy

Most nem lehetett kapni az Egyik oltást.

Felhívott hogy valameylik patikába hoznak, ha van e-receptem, akkor el is teteti nekem.

Ez már nem elvárandó.. de nagyon jól esett

2020. máj. 19. 14:22
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, hasznos volt :)
2020. máj. 20. 00:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Segítőkész, pontos, udvarias, tájékozott.

A régi védőnőnket nagyon szerettem, pl. látogatás előtt mindig jóval előre egyeztetett, volt nála cipővédő, kezet mosott, tudta mindig, hogy ki vagyok, gyerekek mekkorák, ha meg kérdeztem, tudott válaszolni, vagy később visszahívott, hogy mondjuk hova forduljak. És olyan félévente csak úgyis megkérdezte, hogy ha épp erre jár, benézzen-e, van-e bármi probléma, kérdés. Szóval szerintem mindenki mást így fejben tartott.

A mostanink van, hogy egy órát is késik (ami elég gáz, ha az ember direkt azért kért reggel időpontot, mert utána dolgozni menne) és sokszor csak a vállát vonogatja, hogy nahát, de nézzem meg interneten, sőt még az általam bediktált adatokat is sokszor rosszul írta be.

2020. máj. 21. 11:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nagyon fontos hogy legyen tájékozott. Mi pl egy faluban élünk, és én több olyan dolgot is csinálok a babáknál ami neki még új. Pl: mosipelus, BLW, hordozás. Az itteni védőnő képes mindent kifogásolni úgy hogy utánuk sem nézett. A légzésfigyelőre is azt mondta hogy mekkora butaság, minek jelezzen ha úgy se tudjuk hogy kell újra éleszteni.

Legyen határozott. Sok olyan család is van aki problémás. Ott tudni kell helyén kezelni a dolgokat és be avatkozni más szervek segítségével ha kell. A szomszéd városban volt egy 3 éves kisfiú pár éve akit halálra vert az apja. Mindenki tudta hogy bántalmazzák, még se lépett fel senki.

Legyen kedves, figyelmes. Az is jó ha mondjuk messengeren bármikor tudsz neki írni és majd vissza ír ha ráér. Telefonon is jó ha hívható ha fontosabb a dolog.

Az első válaszoló nagyon jókat írt szerintem

2020. máj. 22. 18:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

sajnos a miénk folyton csak magáról és az életéről beszél. Nem én és a baba vagyunk a lényeg. egy egy látogatás során inkább leül, kipanaszkodja magát :(

Na ilyen ne legyen egy jó védőnő.

2020. máj. 22. 19:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat! :)
2020. máj. 23. 13:05
 7/13 anonim ***** válasza:
Egyetértek azzal amit a többiek írtak. Amit még hozzátennék, hogy én elvárnám, hogy naprakész információi legyenek. Szerintem vicc, ahogy manapság orvosok és védőnők hozzáállnak például a szoptatáshoz. Gondolok itt arra, hogy még mindig ezer éves, elavult tanácsokat adnak: szoptass 3 óránként, 20 percig, mert túl eteted, 1 éves kor után semmi tápértéke nincs az anyatejnek meg ilyen hülyeségek. Ha én csak simán anyukaként utána tudok járni, hogy mik az aktuális irányelvek, akkor szerintem az alap lenne, hogy a szakemberektől ne elavult tanácsokat kapjak.
2020. máj. 24. 09:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Na most ezt nem szakmai értelemben írom, bocsi, olyat nem tudok, de legyél kedves! Rengeteget jelent egy beteg gyereknek, ha rámosolyogsz vagy beszélhetsz vele. Pont ma voltam egy ilyennél és nagyon jó érzés hogy van aki nem a pénzért csinálja;)
2020. máj. 26. 16:32
 9/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm Nektek is a válaszokat! :)

Mindenki válaszával teljesen egyetértek!!

2020. máj. 26. 21:04
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

7.

Nah igen

A vizes tej.. nem tápláló tej

Meg adj vizet!

Sikítófrászt kapok..

És a barátnőim csodálkoznak, hogy nem megy a szoptatás..

De nagyon megmondani sem mered, hogy menjen szembe a “szakemberrel”

1.

2020. máj. 27. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!