Tegnap kiderűlt hogy babát várok : ) 2év probálkozás után végre, de hajlamos vagyok a hízásra, hogyan kerülhetném el h amúgy is 98kg-os bálnás testem ne hizzon tovább?
Sehogy, úgyis hízni fogsz valamennyit.
De ha ennyit küzdöttél a gyerekért, akkor biztos oda fogsz figyelni, hogy egészségese(bbe)n étkezz.
Később meg úgyis szaladhatsz a gyerek után, majd lefogysz :D
"Sehogy, már előtte le kellett vona fogynod!"
Még mindig jobb kövéren élni, mint agy nélkül, ahogy te!
Nem tudod elkerülni, fogsz hízni, de okosan fogod tudni kontrollálni.
Nálam az éhségérzet sokkal rosszabb, mint nem terhesen, ilyen rosszullét-szerű, és olyankor muszáj ennem. Ezt úgy sikerült kompenzálni, hogy napi 3 étkezésről átálltam napi 5 kisebb étkezésre, ez nálam működik.
Ami nagyon fontos, hogy ne hidd azt, hogy "most kettő helyett kell enned", meg hogy "most nem az alakom a fontos, ehetek, amit megkívánok". Az első és a második trimeszterben csupán 150 kalóriával nő meg a tápanyagigény, az kb egy pohár joghurt, szóval nem jött el a zabálás ideje. A "kívánás" is sok esetben egy mítosz, vitaminszedéssel és változatos, egészséges étrenddel elkerülhető (persze nem mindig). De a "fagyit és csokit kívánok, szóval azt eszek, hát hiába, terhes vagyok" kényelmes gondolatának ne dőlj be. Kerüld a péksütit, lisztes dolgokat, ahogy előttem már írták.
És ne felejtsd el, hogy sokan vizesednek terhesen, tehát a hízás nem feltétlenül háj, lehet, hogy víz. Orvossal, védőnővel meg lehet ezt beszélni.
Mozogj is, ha eddig nem tetted, ne most kezdj sportolni, de sétálj tempósan minden egyes nap, egy napot se hagyj ki.
Boldog babavárást!!
7re gondoltam,nem réd 8-as
Neked igazad van tudatosan szeretnék táplálkozni,és lisztes magas szénhidrátos cuccokat nem eszek 3hónapja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!