Aki terhesen toxoplazma fertőzést kapott, érzett belőle valamit?
4 nap múlva tudok vérvételre menni (akkor van időpont leghamarabb), addig ver az ideg, hogy mitől több a magzatvíz. Két hete voltam vérvételen, több mindent nézett a doki, de egyedül a toxoplazma eredmény nincs még meg, így elmegyek magánvérvételi helyre, mert a központi laborban nincs reagens anyag (két hét után telefonos érdeklődésemre kibökték, várhatnék itt világba).
Korábban sosem estem át toxoplazmán, 7. terhességi héten néztük meg.
Kérdésem,hogy aki benyelte a toxoplazmát kismamaként, érzett valamit?
Nekem a magzatvízem több az átlagosnál (nem kórosan!), a doki azt mondta, genetikai rendellenességet nem lát (genetikus is egyben), és nagyon szépen rúg-mozog a baba.
Érezhetném, ha gond lenne?
Nem tudom, hogy hány hetes terhes vagy viszont általában 2-3 havonta ajánlott csináltatni, ha valakinek negatív az eredménye és mondjuk ki van téve a veszélynek.A veszély konkrétan a nyers ,mosatlan zöldség gyümölcs, illetve a macskaalom piszkálása.Ha ezek közül nálad amúgy egyik sem teljesül,tehát nem ettél mosatlan zöldséget ,gyümölcsöt meg a macskaalmozást is más csinálja akkor toxoplazma fertőzésed sem valószínű, hogy pozitív lesz.
Tudom ez nem válasz a kérdésedre igazán, de ez is hozzá tartozik a dologhoz. Szerencsére már letudtam a fertőződést azelőtt, hogy teherbe estem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!