Toxoplasma újra?!
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Áprilisban volt egy spontán vetélésem. Még a vetélés előtt a vérvételemen szerepelt, hogy Toxoplazma 3 hónapnál régebbi fertőzés.
Most ismét babát várok, a 10.hétben járunk.. Viszont a mostani eredményemen az szerepel, hogy Toxoplazma 3 hónapnál NEM régebbi, FRISS fertőzés.
Az orvos ismét elkuldött vérvételre, ugyanis szerinte (is) lehetetlen, hogy valaki többször átessen a Toxoplazmán.
Valaki volt hasonló helyzetben?
Ha "későn" van elkezdve kezelve, milyen szövődmények léphetnek fel?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
2019. szept. 23. 14:45
1/5 anonim válasza:
Valamelyik eredmény álpozitív. Remélem az utóbbi. Ha mégsem akkor is ritka hogy a magzat megkapja , de gyógyszerrel kezelhető .
2/5 A kérdező kommentje:
Én is remélem.
Most napi 2x1 szem. Rovamycine-t kell szednem a biztonság kedvéért.
2019. szept. 23. 16:06
3/5 anonim válasza:
Az első terhességem alatt mutatta a vérvétel a friss fertőzést,3x2 rovamycinet szedtem a 10.héttől a 32.hétig. Mivel a vérvétel még mindig azt mutatta,hogy friss a fertőzés,pedig pár hét alatt meg kellett volna jelennie a vérben az antitestnek,hogy átestem a fertőzésen,így leállították a kezelést. A kislányom egészségesen született. Szülés után és 6 hetesen nézték nála,hogy elkapta-e a fertőzést,de minden negatív volt. A második terhesség alatt azt mutatta a vérvétel,hogy soha nem estem át a fertőzésen. És végig egész terhesség alatt nem változott. Akkor is és az első terhesség alatt is azt mondták,hogy valószínűleg álpozitív volt az eredmény,de hogy mi válthatta ki azt nem lehet tudni.
4/5 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes. Örülök, hogy nem lett baj nálatok☺️ remélem nekem is csak áll pozitív 🤞
2019. szept. 23. 18:15
5/5 anonim válasza:
Nem saját tapasztalat. Egy nőgyógyász cikket olvastam. Ó azt írta hogy praxisa alatt csak kettő aktív fertőzéssel találkozott eddig és mind a két baba makk egészséges volt. Szóval jól tudjak kezelni már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!