Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ha magánintézményben intézem...

Ha magánintézményben intézem a terhesgondozást elejétől a végéig, akkor is kell háziorvoshoz járkálnom?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy a Materinty-ben, a Czeizelben, a Róbert kórházban mindenütt nagyon szuper várandósgondozó csomagok vannak, viszont az internet bölcsessége szerint miután a nőgyógyász megállapította a terhességet, az első utamnak a háziorvoshoz és a védőnőhöz kell, hogy vezessen. A védőnő tudom, hogy nem opcionális, de a háziorvos? Az említett magánkórházakban mindenütt benne van az összes kötelező (és választható és minden egyéb) vizsgálat, vajon akkor is kell kötelező vizit a háziorvosnál? Nekem valahogy nem tűnik logikusnak, mert hiszen akkor beutaló mint olyan, nem kell a vizsgálatokra. Vagy?

Közel 8 éve élek Budapesten, de még egyszer sem voltam sem beteg sem semmi, ha meg szükségem volt orvosi beavatkozásra, mindig magánorvoshoz mentem (fogorvos, nőgyógyász), szóval azért kérdezem, hogy akkor most jelentkezzek-e be azonnal a háziorvoshoz, vagy ráér az még az elkövetkező hónapokban?

Köszönet előre is, és bocsánat, ha butaságot kérdezek :)

2019. nov. 20. 17:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Egyszer sem voltam háziorvosnál terhesen, pedig a 7. héttől végig táppénzen voltam.
2019. nov. 20. 20:52
 12/18 anonim ***** válasza:
63%
Érdekes, utolsó. Konkrétan kamu, mivel az egyetlen személy, akinek joga van táppénzes papirt kiállítani, az a háziorvos. De meselj még, kivancsi vagyok.
2019. nov. 21. 06:35
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
Én szeretem a háziorvosom, "szívesen" megyek. A kiskönyv és az általa elvégzendő kis rutin miatt kötelező. Én vagy két hete adattam be az influenza elleni védőoltást, azt mondta,hogy ha nem lennék kismama, is ajánlaná, de így pláne. Legutóbb hozzá vittem vizeletet, mert ő volt közelebb, és igencsak volt benne egy keresztes genny. Szóval nem baj az, ha ő is lát néha. (és nem mellesleg ingyen van)
2019. nov. 21. 09:39
 14/18 anonim ***** válasza:
56%
Nullázzátok le ezt is nyugodtan, de engem a terhesgondozóban vettek táppénzre. A háziorvos nem tarthatott volna 9-es kóddal tp-n.
2019. nov. 21. 15:38
 15/18 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó!

Egyetlen emberek van joga táppénzre venni és az a háziorvos. Erre javaslatot viszont szakorvos IS tehet. Pl a nőgyógyász is ilyen. De nem ő ír ki táppénzre, mert ahhoz nincs joga másnak, mint a háziorvosnak.

2019. nov. 21. 17:39
 16/18 anonim ***** válasza:
56%
Nyilván te jobban tudod, hogy az én táppénzes papíromat ki állította ki.
2019. nov. 21. 17:41
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Nehézen állítja ki más, mint a haziorvos
2019. nov. 21. 17:48
 18/18 anonim ***** válasza:
2019. nov. 21. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!