Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ha magánintézményben intézem...

Ha magánintézményben intézem a terhesgondozást elejétől a végéig, akkor is kell háziorvoshoz járkálnom?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy a Materinty-ben, a Czeizelben, a Róbert kórházban mindenütt nagyon szuper várandósgondozó csomagok vannak, viszont az internet bölcsessége szerint miután a nőgyógyász megállapította a terhességet, az első utamnak a háziorvoshoz és a védőnőhöz kell, hogy vezessen. A védőnő tudom, hogy nem opcionális, de a háziorvos? Az említett magánkórházakban mindenütt benne van az összes kötelező (és választható és minden egyéb) vizsgálat, vajon akkor is kell kötelező vizit a háziorvosnál? Nekem valahogy nem tűnik logikusnak, mert hiszen akkor beutaló mint olyan, nem kell a vizsgálatokra. Vagy?

Közel 8 éve élek Budapesten, de még egyszer sem voltam sem beteg sem semmi, ha meg szükségem volt orvosi beavatkozásra, mindig magánorvoshoz mentem (fogorvos, nőgyógyász), szóval azért kérdezem, hogy akkor most jelentkezzek-e be azonnal a háziorvoshoz, vagy ráér az még az elkövetkező hónapokban?

Köszönet előre is, és bocsánat, ha butaságot kérdezek :)

2019. nov. 20. 17:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%
Érdemes lenne bejelentkezni, mivel csak a háziorvosod tud táppénzre venni
2019. nov. 20. 17:53
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
Akkor is kell menni a háziorosvhoz igen. De csak 1x, kitölti a kiskönyvet, csinál egy EKG-t, és kész. A táppénz miatt is fontos, ha majd kell.
2019. nov. 20. 17:54
 3/18 A kérdező kommentje:
Ó, és tényleg! Erről hajlamos megfeledkezni az ember, ha még sosem volt táppénzen életében :D Köszönöm!
2019. nov. 20. 17:55
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

Konkrétan az első terhességem alatt 1-szer voltam nála

Ekg

Vérnyomás

Kiskönyv kitöltése

2. Terhesség alatt az első ekg-vérnyomás kiskönyv után havonta egyszer

Táppénz miatt

Veszélyeztetett vagyok

Egyik alkalommal beadattam az influenza elleni oltást

2019. nov. 20. 18:01
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvos nem kikerülhető, de csak az elején kell menni egyszer. Kicsit off, de felkeltette a figyelmemet, hogy még sosem voltál beteg. Megkérdezhetem, hogy ilyen "alkat" vagy, vagy szedsz esetleg valami speciális immunerősítőt?
2019. nov. 20. 18:02
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen kell. Az sztk-ban nem örülnek ha nincs kitöltve, bár te magànhoz mész
2019. nov. 20. 18:09
 7/18 A kérdező kommentje:
Ilyen alkat vagyok. Gondolom. Nyilván voltam megfázva az évek alatt meg minden, de kb 10 éves korom óta nem voltam orvosnál betegség miatt, mert mind lábon vagy ilyen NeoCitran jellegű gyógyszereléssel pár nap alatt letudható volt. De nem szedek semmi különleges immunerősítőt, most a várandósságom miatt kezdtem el mindenféle vitaminokat szedni ezerrel. Szóval ez szerintem alkati kérdés nálam.
2019. nov. 20. 18:19
 8/18 anonim ***** válasza:
Köszi a választ. Boldog babavárást :)
2019. nov. 20. 18:38
 9/18 anonim ***** válasza:
55%
A terhességem alatt egyetlen egyszer nem voltam háziorvosnál és senki nem mondta, hogy valamit elmulasztottam volna. Magánba jártam végig, mindent ott intéztem és nem éreztem szükségét a háziorvosnak, a védőnőhöz jártam és sem ő sem pedig az orvosom nem szólt azért, hogy pótoljam a háziorvost. EKG az egyetlen amire nem árt elmenni de én sem voltam. 🤷‍♀️
2019. nov. 20. 19:26
 10/18 anonim ***** válasza:
56%
Nekem a védőnő mondta, hogy el kell menni háziorvoshoz kitöltetni, ekg stb
2019. nov. 20. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!