Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Van itt olyan kismama aki a...

Van itt olyan kismama aki a betöltött 34. hét utàn kapott szteroid profilaxist? Ha igen, akkor minden rendben van a megszületett babàjàval, gyermekével?

Figyelt kérdés
2019. okt. 13. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha esetleg megszületne, már nem lesz semmi baj. Koraszülött még, de velük már ritkán van baj. Főleg ha megkaptátok a szteroid profilaxist.

Kaptam 30 hetesen es 33 hetesen is. Elvileg ugye két hétig hatásos, ezért jött az ismétlés. Végül 34 hetesen született. Méhen belül lemaradt, így neki híznia kellett sokat. De felsírt mikor kiemelték gond nélkül. A soványságon kívül más baja nem volt. Már 1 éves, mindent időben csinált. Nem is korrigálják már a korát.

2019. okt. 13. 10:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Ennek örülök, ez igazàn jó hír! 🙂 Viszont elsősorban olyan kismama visszajelzése érdekelne, aki màr betöltötte a 34. hetet mikor megkapta a s.p.-t. Ebben az időszakban màr elvileg nem feltétlenül van rà szükség, nekem mégis beadtàk, pedig màr betöltöttem a 36. hetet is.
2019. okt. 13. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor nem értelek. Fiatalabb terhességnél is hatott. Akkor miért aggódsz? Betöltött 36 hét, ez már semmi. Most au a baj, hogy beadták? Tutira mennek. Ennyi.
2019. okt. 13. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez a tüdöérlelö? Mi kaptunk 30. héttől kéthetente, természetesen semmi bajt nem okozott, nem is tud okozni, akkor van baj, ha nem adják be.
2019. okt. 13. 13:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, az a tüdőérlelő, ami koraszülötteknél egy igen hasznos kúra. Koraszülés fenàllàsa esetén ma màr minden kismamànak beadjàk a 34,35,36. hétig (kórhàz vàlogatja). Utàna màr NEM! És nem is javasolt! De ne kérdezzétek miért, nem vagyok orvos, biztos megvan az oka. Engem az érdekelne, akivel mégis kivételt tettek.
2019. okt. 13. 14:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 36. héten szültem és fogalmam sincs, hogy az utolsót mikor adták be, de azt gondolom, hogy nem adnak be egy injekciót ha már nincs haszna és még kárt is okozhat, ez igen nagy hülyeség lenne és ők se arra utaznak, hogy pereskedjenek az anyukákkal, szerintem ha már nem kell tüdöérlelö, akkor se okozhat kárt ez az injekció, de inkább a dokit kellene kérdezned!
2019. okt. 13. 14:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, mindenképp megkérdezem majd a dokit aki beküldött a kórhàzba. Először elég harsànyan kinevettek az ő kollégài mikor mondtam hogy hàny hetesen lettem emiatt beküldve... Ennek ellenére beadtàk. De amint talàlkozni fogok a beutaló orvossal, ràkérdezek.
2019. okt. 13. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!