Hogyan lehet feldolgozni azt, hogy nincs/nem lehet gyermeked?
Sziasztok.
Tavaly több kolléganőm is terhes lett, nemrég egy újabb kolléganőről derült ki, hogy terhes.
A kollégáim elkezdtek zaklatni a "mikor szeretnél gyereket" kérdéssel amit igyekszem hárítani, vagy azt hallgatni ez terhes, az terhes..kezd bosszantó lenni.
Unokatestvérem a héten tudta meg,hogy a második gyermekét várja. Unokatestvéremnek és nekem van egy közös gyerekkori barátnőnk ő is várandós.
Így nem csak a munkahelyemen zaklatnak, sajnos már otthon is ez a téma, hogy ez terhes, az terhes, te mikor akarsz?
Próbálom nem kimutatni, de eléggé elkeserít a sok várandós nő a közelemben, ne értsétek félre örülök nekik.
Sajnos két oka is van, hogy nincs gyermekem, az első az, hogy volt egy 3 éves kapcsolatom ahol tervben volt a gyermek, de véget ért a kapcsolat.
A másik nagyobb probléma, hogy PCOS beteg vagyok, így sajnos nincs sok esélyem a teherbeeséshez. Az első orvosom csak kísérletezett rajtam, majd elküldött egy másikhoz. Ő segített is nekem, a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően (merckformin) lett egy rendszeres ciklusom, de aki PCOS tudja milyen ez..
Hogy lehet feldolgozni azt egy nőnek, hogy neki nem lehet/lesz gyermeke amikor a környezetében sok terhes nő van?
Köszönöm a válaszokat előre is.
26/L
Szia! Nekem is vacakolnak a hormonjaim. Szőrösödök és minden bajom van. A ciklusom mégis pontos és a peteérést is érzem.
Én lassan 30 vagyok, nem rég találtam olyan embert, akivel családot készülünk alapítani. Ne temesd magad. Fiatal vagy te még ezekhez a negatív kivetítésekhez.
Magyarországon a nők 20%-a érintett valamilyen mértékben PCO-val. Erre létezik már kezelés, persze kitartó munka kell hozzá, de nem lehetetlen a terhesség.
Mi is küzdünk, de nem adjuk fel, még ha nehéz is sokszor.
Fel lehet dolgozni, tovàbb lehet lépni, döntés kérdése, és persze hozzààllàsé. Èn màr végigjàrtam ezt az utat. Túl vagyok rajta. Kitartàst kívànok hozzà! Ha elengeded a dolgot, utàna könnyebb lesz. Èn legalàbbis ezt tapasztaltam.
Amúgy 26 évesen nem feltétlen kell temetni a dolgot, sok nőnek lesz így is gyereke.
Nekem pcos, pm alulműködés, IR, magas prolaktin, petefészkem tele cisztàkkal...minden nyavajàm van, bogyók, diéta mozgàs tartva és nincs gyerek 7 év utàn se. Szintén 26 voltam mikor megkaptam a meddőségi diagnózist. De mi kb 2 év utàn ezt a dolgot lezàrtuk, elengedtem, tovàbbléptem, ahogy a férjem is. Ezzel hatalmas súly gördült le, megkönnyebbülés volt:)élvezzük az életet kettesben.
Neked kívànom a legjobbakat, egészséget, babàt, vagy elfogadàst:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!