Pco+Ir betegségem van. Aki ebben már tapasztalt tudna segíteni?
Az előzőekkel egyetértek, talán 2 dolgot tennék még hozzá:
- HIIT (intervál) tréninget ajánlják nagyon az inzulinrezisztencia javítására, mert a mozgás-pihenés-mozgás kombinációja hosszabb távú inzulinérzékenységet ad. Heti 2x20 perc elég, de oda kell tenni magad - mellette ha többet sétálsz, és még 1 kardiót is beiktatsz, jó leszel.
- inofolic elég drága, két fő hatóanyag van benne: (myo-)inozitol és folsav. 2000mg inozitolt tartalmaz ami kezdésnek lehet sok és tényleg megdobja a cukrot. Lehet külön venni inozitolt webshopban (500-1000mg), azzal érdemes kísérletezni, mellette folsavat külön, így olcsóbban kijössz.
Évekig szedtem metformint és jobbára figyeltem arra, mit eszek, mozogtam is heti 2-3x, de mióta az inozitollal beújítottam, sokkal jobban vagyok, pld. a szőrösödésem, ami nagy problémám és az PCOS/IR tipikus jele, nagyon vissszaesett, és lassan végre beindult a fogyásom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!