Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pco+Ir betegségem van. Aki...

Pco+Ir betegségem van. Aki ebben már tapasztalt tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Júliusban elmentem endokrinológushoz mert állandóan pattanásaim vannak(ciklustól függetlenül mindig)illetve szőrösödök sajnos több helyen is(arc, has, mell persze nem olyan durván de azért engem zavar), ő aztán elküldött labor vizsgálatra 3. és 21. napi vérvételre, fogorvoshoz, gégészetre, hasi ultrahangra, nőgyógyászhoz, mindenhol gócot kerestek. Aztán az eredménnyel visszamentem az endokrinológushoz és mivel sok pici apró ciszta van a jobb petefészkembe mint kiderült a nőgyógyásznál ezért elküldött cukorterheléses(3 pontos) vizsgálatra majd az eredménnyel újra vissza az endokrinológushoz aki megállapította hogy a pco mellett enyhe inzulinrezisztenciám is van. Felírt Merckformin XR nevű gyógyszert illetve a nőgyógyász ajánlotta az Inofolicot. Diétázom odafigyelek rá hogy mit eszek és tornázok eddig lement 3kg. A ciklusom szerencsére rendben van, mindig rendbe is volt max +-2 nap csúszások vannak. Ti hogyan tartjátok a diétát mit esztek reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára? Mit sportoltok és hányszor egy héten? Már nagyon szeretnénk egy kisbabát a párommal és sajnos sok volt a csalódás amíg nem tudtuk hogy miért nem sikerül a teherbeesés. Igazából ha valakinek pco és ir betegsége van miért nem jön össze a baba? Nem tud megtapadni? Ha nem szednék gyógyszert csak az Inofolicot, diétáznék és sportolnék akkor vajon sikerülne? Nagyon szépen köszönöm ha leírjátok a tapasztalatotokat és bocsánat a sok kérdésért! 23/N

2018. okt. 24. 10:58
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm hogy válaszoltál! Akkor az meg a jobbik eset hogy nem kell gyogyszerezned magad. :) igen nekem is ez nagy problema hogy mindig pontosan időre ennem kell és meg az sem mindegy hogy mit, de talán már kezdek hozzászokni. :)
2019. jan. 29. 07:22
 22/26 anonim ***** válasza:

Az előzőekkel egyetértek, talán 2 dolgot tennék még hozzá:

- HIIT (intervál) tréninget ajánlják nagyon az inzulinrezisztencia javítására, mert a mozgás-pihenés-mozgás kombinációja hosszabb távú inzulinérzékenységet ad. Heti 2x20 perc elég, de oda kell tenni magad - mellette ha többet sétálsz, és még 1 kardiót is beiktatsz, jó leszel.

- inofolic elég drága, két fő hatóanyag van benne: (myo-)inozitol és folsav. 2000mg inozitolt tartalmaz ami kezdésnek lehet sok és tényleg megdobja a cukrot. Lehet külön venni inozitolt webshopban (500-1000mg), azzal érdemes kísérletezni, mellette folsavat külön, így olcsóbban kijössz.

Évekig szedtem metformint és jobbára figyeltem arra, mit eszek, mozogtam is heti 2-3x, de mióta az inozitollal beújítottam, sokkal jobban vagyok, pld. a szőrösödésem, ami nagy problémám és az PCOS/IR tipikus jele, nagyon vissszaesett, és lassan végre beindult a fogyásom is.

2019. febr. 12. 08:32
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm amiket írtál nagyon jó hasznos dolgok mindenképpen utána nézek! Kívánom neked is a legjobbakat és jó eredményeket :)
2019. febr. 14. 08:31
 24/26 anonim ***** válasza:
Kedves Válaszoló enyhe IR-rel.Megkérdezhetem milyen értékeid voltak inzulinra?
2019. márc. 8. 10:30
 25/26 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok. Az étkezés a legnehezebb. Általában 2 szer eszek egy nap. Ebéd és vacsi... na így nehéz, de már 3. Hete odafigyelek... kenényen tartom.... alapvetően több kaloriat viszek be de mégis elkezdtem fogyni😂 bizakodok.
2019. márc. 12. 07:25
 26/26 A kérdező kommentje:
Az első időkben én is fogytam sokat de most valahogy mintha megállt volna. Viszont sokan észrevették rajtam ez jól esik! :)
2019. márc. 18. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!