Pco+Ir betegségem van. Aki ebben már tapasztalt tudna segíteni?
Kell a gyógyszer! Teljeskiőrlésű pékáruk, sovány sonka, felvágott, tojás, sajt, zöldségek minden mennyiségben. Hús is mehet, de inkább abból is sovány. Halak. Cukor, tészta, fehérliszt tilos, feher rizs sem. Bulgur, köles, barna rizs pl oké. Főtt krumpli néha, pürének sose. Túró mehet de sovány, tejből is és ne sokat.
Mozogj sokat, ha teheted a nagy séta is jó!
Nem kell tartanod a 160g szénhidrát diétát pl? Nem kaptál tanácsot a dietához? Én nem méregetek semmit, pedig kellene, de javulnak az értékeim így is.
A gyógyszer segít abban hogy ne ingadozzon ki az inzulin szinted, segít a fogyásban is, persze ha kell.
Ez a gyógyszer tényleg okoz hasmenést, nekem is ez volt, de aztán Merckformin xr-t kaptam ami lassabb, egyenletesebb felszívódású, azzal nincs hasmenésem! Lehet neked is jó lenne.
Egyébként a gyógyszert fokozatosan kell felepíteni, mondta az orvos?
Szia :) ha ha vki, akkor én aztán jártas vagyok a témában. Nekem fogamzasgatlo abbahagyasa után derült ki a pcos + IR + pajzsmirigy alulműködes. 8 hónapig nemis menstruáltam. Majdnem 2 év telt el azóta, már sok mindenen keresztül mentem. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj!
Nézesd meg a pajzsmirigyet is, mert én másfél évet vacakoltam, mire kiderult, hogy az is gond.
Fontos a sport, a tiszta étkezés (no cukor, no liszt) és a helyes gyógyszerek.
E mellé kell a vitamin: E, D, C, folsav, szelén, magnézium, cink.
Jó az inofolic, de nekem az még jobban megemelte a cukromat. Egy próbát megér.
En a helyes kezelés után fél évvel itt vagyok rendszeres, tűpontos menzesszel, tiszta arccal, ciszta mentesen, IR elmúlt (nincs tünete), peteérés is van. A baba pedig tudom, hogy hamarosan jönni fog :)
Pajzsmirigy hormont néznek vérből, illetve ultrahanggal is nézik.
Cukor helyett eritritet vagy xilitet szoktam. Kávéba édeskét, mást nem nagyon édesítek egyébként, simán kihagyom.
Igen, végig próbálkoztunk, másfél éve már biztos, de januártól van menzeszem, és júniustól rendszeres.
Köszönöm! :) viszont kívánom!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!