Pco+Ir betegségem van. Aki ebben már tapasztalt tudna segíteni?
Szia!
Én évek óta küzdök ezzel a dologgal. Négy éve ismert az inzulinrezisztencia és a pajzsmirigy-alulműködés. Cisztáim is voltak. Alapos kivizsgálást kezdeményezett a háziorvosom, így kerültem enokrinológushoz. Akkor kaptam pajzsmirigyhormon-pótlást és Meforalt (hatóanyagra ugyanaz, mint a Merckformin). Cukrot, fehér lisztet, burgonyát, a legtöbb tejterméket kiiktattam az életemből. 2 év alatt 20 kilót fogytam. Elkezdtem aktívan sportolni.
Most nyáron voltam újból kontrollon, és szóba került a baba-dolog, mert 1-2 év múlva szerettünk volna a babát. Az orvos kerekperec kijelentette, hogy jó is az az 1-2 év, mert addig tulajdonképpen esélytelen is lenne teherbe esnem, akkor is majd csak hormonrásegítéssel. A ciklusom még mindig önmaga volt a totál káosz, 22-60 nap között egyszer csak időnént megjött. Mi ezen "fellelkesülve" megszakítással védekeztünk, mondván igazából nem lehet baj. Ehhez képest augusztusban megfogant a kisfiunk! Nem is tudtam róla hiszen nem volt ritka a 60-65 napos ciklus sem, ráadásul rosszul sem voltam. Mire gyanús lett és teszteltem, illetve utána orvoshoz mentem, már hét hetes volt a picike.
Most vagyok félidős, eddig lekopogom, de gyönyörű, komplikációmentes, szinte tünetmentes volt a dolog, egyszer sem volt semmi baj. Mindent igyekszem megtenni, hogy így is maradjon. Tartom a diétát, bár észrevettem, hogy több szénhidrátot igénylek, szédelgős vagyok ha kevesebbet viszek be. Szednem kell a gyógyszereimet is.
Azért írtam le ilyen hosszan, hogy ne ess kétségbe, bármikor beköszönthet a csoda! Mi még csak nem is terveztük egyenlőre, de úgy döntött a kisfiam, hogy ő most szeretne érkezni. Ez nálatok is így történhet, soha nem esélytelen semmi!
Szia! Nekem csak nagyon enyhe IR-em így se számolgatnom, se gyógyszert szednem nem kell.
Reggel a kávémból elhagytam a cukrot és a tejet, helyette eritritet és tejszínt használok. Ha van időm zabkását eszem melyet vízzel készítek el. Tízóraira általában Korpovit kekszem eszem, ebédre pedig jelenleg rendelek. Uzsonnára, vacsorára szendvicset eszem mindig valamilyen finom zöldséggel. Heti egyszer sqasholok, de nem azért mert fogyni szeretnék. Nekem a nehézséget az okozza, hogy nincs mindig időm enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!