Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pco+Ir betegségem van. Aki...

Pco+Ir betegségem van. Aki ebben már tapasztalt tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Júliusban elmentem endokrinológushoz mert állandóan pattanásaim vannak(ciklustól függetlenül mindig)illetve szőrösödök sajnos több helyen is(arc, has, mell persze nem olyan durván de azért engem zavar), ő aztán elküldött labor vizsgálatra 3. és 21. napi vérvételre, fogorvoshoz, gégészetre, hasi ultrahangra, nőgyógyászhoz, mindenhol gócot kerestek. Aztán az eredménnyel visszamentem az endokrinológushoz és mivel sok pici apró ciszta van a jobb petefészkembe mint kiderült a nőgyógyásznál ezért elküldött cukorterheléses(3 pontos) vizsgálatra majd az eredménnyel újra vissza az endokrinológushoz aki megállapította hogy a pco mellett enyhe inzulinrezisztenciám is van. Felírt Merckformin XR nevű gyógyszert illetve a nőgyógyász ajánlotta az Inofolicot. Diétázom odafigyelek rá hogy mit eszek és tornázok eddig lement 3kg. A ciklusom szerencsére rendben van, mindig rendbe is volt max +-2 nap csúszások vannak. Ti hogyan tartjátok a diétát mit esztek reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára? Mit sportoltok és hányszor egy héten? Már nagyon szeretnénk egy kisbabát a párommal és sajnos sok volt a csalódás amíg nem tudtuk hogy miért nem sikerül a teherbeesés. Igazából ha valakinek pco és ir betegsége van miért nem jön össze a baba? Nem tud megtapadni? Ha nem szednék gyógyszert csak az Inofolicot, diétáznék és sportolnék akkor vajon sikerülne? Nagyon szépen köszönöm ha leírjátok a tapasztalatotokat és bocsánat a sok kérdésért! 23/N

2018. okt. 24. 10:58
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jótanácsokat! :) Esetleg ha még vannak írhattok nyugodtan! :)
2018. okt. 26. 05:51
 12/26 anonim ***** válasza:
Aviva torna
2018. nov. 3. 16:07
 13/26 A kérdező kommentje:
A torna az jó a pco-ra illetve az ir-re is? Köszönöm a tanácsot utána nézek! :) jöhetnek meg a tapasztalatok! :)
2018. nov. 4. 12:49
 14/26 anonim ***** válasza:
A Merckformin akkor okoz hasmenést csak, ha eszel cukrot vagy fehérlisztet. Nekem az első nap volt csak, és utána meg is találtam, hogy mi az amibe cukor került - és nem gondoltam volna. Sok helyen olvastam én is, hogy hasmenést okoz, de nekem az orvosom ezt mondta és semmi bajom tőle valóban, ha tartom a diétát. :)
2018. nov. 18. 12:37
 15/26 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy, hogy leírtad a tapasztalatod kicsit meg is nyugodtam! :) köszönöm :)
2018. nov. 19. 05:50
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia nálam egy vetélés után lett biztos az IR. előtte is évek kérdése volt a teherbe esés, de így hogy meg sem maradt azért kiakadtam. Jelenleg egy éve szedem a merkformin xrt, kondi terembe járok heti 3x 3órát, és próbálom a diétát. A teljes kiörlésűre átállni nem volt nehéz, és elhagyni a cukrot sem, de 160gram szénhidrát és napi 5x evés nekem sok...szóval nem mondom hogy ez jól megy. Most másfél év után lett pozi a tesztem. Reménykedem ő már velünk marad...
2018. dec. 17. 13:38
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Nagyon sajnálom ami veled történt :( ügyes vagy és kitartó ezért ezek után már csak a jónak kell jönnie! Gratulálok és jó egészséget kívánok! :) megkerdezhetem hogy ti munka mellett hogy tudjátok tartani a napi 5x-i értekezést?
2018. dec. 17. 15:13
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én évek óta küzdök ezzel a dologgal. Négy éve ismert az inzulinrezisztencia és a pajzsmirigy-alulműködés. Cisztáim is voltak. Alapos kivizsgálást kezdeményezett a háziorvosom, így kerültem enokrinológushoz. Akkor kaptam pajzsmirigyhormon-pótlást és Meforalt (hatóanyagra ugyanaz, mint a Merckformin). Cukrot, fehér lisztet, burgonyát, a legtöbb tejterméket kiiktattam az életemből. 2 év alatt 20 kilót fogytam. Elkezdtem aktívan sportolni.

Most nyáron voltam újból kontrollon, és szóba került a baba-dolog, mert 1-2 év múlva szerettünk volna a babát. Az orvos kerekperec kijelentette, hogy jó is az az 1-2 év, mert addig tulajdonképpen esélytelen is lenne teherbe esnem, akkor is majd csak hormonrásegítéssel. A ciklusom még mindig önmaga volt a totál káosz, 22-60 nap között egyszer csak időnént megjött. Mi ezen "fellelkesülve" megszakítással védekeztünk, mondván igazából nem lehet baj. Ehhez képest augusztusban megfogant a kisfiunk! Nem is tudtam róla hiszen nem volt ritka a 60-65 napos ciklus sem, ráadásul rosszul sem voltam. Mire gyanús lett és teszteltem, illetve utána orvoshoz mentem, már hét hetes volt a picike.

Most vagyok félidős, eddig lekopogom, de gyönyörű, komplikációmentes, szinte tünetmentes volt a dolog, egyszer sem volt semmi baj. Mindent igyekszem megtenni, hogy így is maradjon. Tartom a diétát, bár észrevettem, hogy több szénhidrátot igénylek, szédelgős vagyok ha kevesebbet viszek be. Szednem kell a gyógyszereimet is.

Azért írtam le ilyen hosszan, hogy ne ess kétségbe, bármikor beköszönthet a csoda! Mi még csak nem is terveztük egyenlőre, de úgy döntött a kisfiam, hogy ő most szeretne érkezni. Ez nálatok is így történhet, soha nem esélytelen semmi!

2018. dec. 17. 22:38
 19/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm hogy részletesen írtál! :) gratulálok jó egészséget kívánok nektek! :) nekem érdekes egyébként hogy elég pontos a ciklusom 1-2 nap csúszással de pontos, majd februarba megyek újra orvoshoz hogy mi a helyzet azóta mióta nem voltam, újabb vérvizsgálat(hormonok) és nogyogyaszhoz is megyek.
2018. dec. 19. 10:36
 20/26 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem csak nagyon enyhe IR-em így se számolgatnom, se gyógyszert szednem nem kell.

Reggel a kávémból elhagytam a cukrot és a tejet, helyette eritritet és tejszínt használok. Ha van időm zabkását eszem melyet vízzel készítek el. Tízóraira általában Korpovit kekszem eszem, ebédre pedig jelenleg rendelek. Uzsonnára, vacsorára szendvicset eszem mindig valamilyen finom zöldséggel. Heti egyszer sqasholok, de nem azért mert fogyni szeretnék. Nekem a nehézséget az okozza, hogy nincs mindig időm enni.

2019. jan. 28. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!