Magas a progeszteron szintem vagy jó?
Lutealisban ez Nagyon alacsony (peteeres után!)
Ciklus első felében jó lenne, meg magad is.
De a ciklus 2.feleben legalább 30 kell legyen
Follikuláris fázis: 0,00-0,3
Luteális fázis: 1,2-15,9
Post menopausa: 0,00-0,2
Ennyi van írva a leletemre.
A kerdezonek ng/mla mertekegyseg, a tobbiek valoszinuleg nmol/L ertekekre gondolnak.
Ng/ml-ben a lutealis fazisnal 20-25-ig is normalisnak szamit, ez nmol-ben 60-65 korul van.
Terhesseg eseten elso trimeszterben ng/ml-ben 11-90 a tartomany, nmol-ban ez 500-1000 korul van.
Szoval kerdezo, szerintem jo ez az ertek. Az is kerdeses, hogy csak kb lett betippelve a 7. nap a peteerestol, azaz a ciklushossz alapjan, vagy kovetett peteeres volt es biztos, hogy ra 7 napra volt a vervetel.
Ettol is lehet valamennyi elteres, de ez akkor sem extrem merteku.
Akkor azt valami masbol gondolja.
A progeszteronszinted alapjan van.
A ciklus elso feleben, a peteeres elott, vagy peteeres nelkul konkretan 1 ng/ml a progiertek.
A 20 koruli epp egy lutealis fazisos csucsertek olyan ciklusban, ahol volt peteeres.
Szoval nem azt mondom hogy nincs igaza az irvosnak, hanem azt, hogyha ilyet mondott, akkor azt biztosan nem a progiszintre nezve mondta, hanem mas alapjan.
Nem szedsz semmilyen progeszteron tartalmu gyogyszert?
Erdekes.
Nem tudom, hogy mi oka lehet a magas proginak, ha nem volt ovulacio, de nem is vagyok ezzel kepben teljesen, melyebben nem foglalkoztam vele. A progiertekekre is azert emlekszem nagyjabol, mert azzal kapcsolatban van tapasztalatom, neztek tobbszor Magyarorszagon es is kulfoldon is, neha az ng/ml, neha az nmol/L mertekegysegben kaptam az eredmenyt.
Gondolom menned kell vissza az eredmennyel. Kivancsi vagyok, hogy mit mond majd az orvos, mitol ennyi a progeszteronod, ha szerinte nem volt peteeres.
Addig is en kovetkezo ciklusban homeroznek a helyedben, ha esdig nem tetted volna, abbol is eleg sok minden kiderul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!