Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Magas a progeszteron szintem...

Magas a progeszteron szintem vagy jó?

Figyelt kérdés
Mivel elhúzódó ciklusaim vannak így a 34. napon vettek vért! Az eredmény 20,10 ng/ml.
2018. okt. 19. 08:08
 1/10 anonim ***** válasza:
A luteális fázis (azaz a peteréstől a menzeszig tartó időszak) referencia értéke tudtommal kb. 10 és 81 között van (nincs rajta ez a leleteden?), így szerintem jó.
2018. okt. 19. 08:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Lutealisban ez Nagyon alacsony (peteeres után!)

Ciklus első felében jó lenne, meg magad is.

De a ciklus 2.feleben legalább 30 kell legyen

2018. okt. 19. 08:39
 3/10 A kérdező kommentje:

Follikuláris fázis: 0,00-0,3

Luteális fázis: 1,2-15,9

Post menopausa: 0,00-0,2

Ennyi van írva a leletemre.

2018. okt. 19. 08:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A kerdezonek ng/mla mertekegyseg, a tobbiek valoszinuleg nmol/L ertekekre gondolnak.

Ng/ml-ben a lutealis fazisnal 20-25-ig is normalisnak szamit, ez nmol-ben 60-65 korul van.

Terhesseg eseten elso trimeszterben ng/ml-ben 11-90 a tartomany, nmol-ban ez 500-1000 korul van.

Szoval kerdezo, szerintem jo ez az ertek. Az is kerdeses, hogy csak kb lett betippelve a 7. nap a peteerestol, azaz a ciklushossz alapjan, vagy kovetett peteeres volt es biztos, hogy ra 7 napra volt a vervetel.

Ettol is lehet valamennyi elteres, de ez akkor sem extrem merteku.

2018. okt. 19. 08:57
 5/10 A kérdező kommentje:
A doki szerint nincs is peteérésem.
2018. okt. 19. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor azt valami masbol gondolja.

A progeszteronszinted alapjan van.

A ciklus elso feleben, a peteeres elott, vagy peteeres nelkul konkretan 1 ng/ml a progiertek.

A 20 koruli epp egy lutealis fazisos csucsertek olyan ciklusban, ahol volt peteeres.

Szoval nem azt mondom hogy nincs igaza az irvosnak, hanem azt, hogyha ilyet mondott, akkor azt biztosan nem a progiszintre nezve mondta, hanem mas alapjan.

Nem szedsz semmilyen progeszteron tartalmu gyogyszert?

2018. okt. 19. 09:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem nem szedek semmit. Most vagyok teljes kivizsgáláson, mert nem jön a baba 1 éve és a ciklusom is 40-45 naponta van. A 33. Napon ultrahangot csinált ahol több mint 12 tüszőt látott de a douglasban nem volt folyadék. Azaz nem volt peteérésem azt mondta. Rá másnapra mentem progreszteron vérvételre és ez lett az eredmény.
2018. okt. 19. 09:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Erdekes.

Nem tudom, hogy mi oka lehet a magas proginak, ha nem volt ovulacio, de nem is vagyok ezzel kepben teljesen, melyebben nem foglalkoztam vele. A progiertekekre is azert emlekszem nagyjabol, mert azzal kapcsolatban van tapasztalatom, neztek tobbszor Magyarorszagon es is kulfoldon is, neha az ng/ml, neha az nmol/L mertekegysegben kaptam az eredmenyt.

Gondolom menned kell vissza az eredmennyel. Kivancsi vagyok, hogy mit mond majd az orvos, mitol ennyi a progeszteronod, ha szerinte nem volt peteeres.

Addig is en kovetkezo ciklusban homeroznek a helyedben, ha esdig nem tetted volna, abbol is eleg sok minden kiderul.

2018. okt. 19. 09:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Rendben mindenképpen írok:) félek h nem e pco-m van, vagy még olvastam a mellékvese rákról is.
2018. okt. 19. 09:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen. Bocsánat, nem láttam hogy ng/ml van megadva. Elsiklottam felette
2018. okt. 19. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!