Teherbe tudok még esni?
A történetem:
1 éve hagytam abba a fogamzásgátlót és azóta sikertelen a teherbe esés. A menstruációm is 40-45 naponta van, ezért is kerestem fel az orvost. Elmentem dokihoz aki elküldött nagyon sok hormon vérvételre. Még eredmények nincsenek. A mai ultrahangon mindkét petefészkemben több mint 12 folliculus látható. Endometrium 8,5mm. Peteérés még sincs azt mondta a doki. El kell majd mennem petevezeték átjárhatóságira is ha megvan minden eredményem. Azt mondta hogyha az nem lesz jó akkor csak mesterséges megtermékenyítéssel lehet már gyerekem. Ez igaz?
Amúgy van már 2 gyerkőcöm 5 és 6 évesek. Természetes úton jöttek és 27 éves vagyok. De most teljesen elvagyok keseredve:'(.
Még meg sincs az eredményed...
Ha 40-45 naponta van vérzésed, akkor nyilván az ovulációddal van gond, tehát hormonális a probléma. Annak egy jó része kezelhető, de ha nem, akkor az ovuláció indukciós gyógyszerek még mindig ott vannak a lombik előtt.
Persze, ha mind a két petevezetőd zárt, akkor lombik nélkül nem lesz baba, de miért feltételezzük azt, hogy mind a két petevezetőd zárt? A leírás alapján (ciklus hossza, fogamzásgátló szedése, már meglévő 2 gyerek) nem ott van a gond.
Éhgyomori glükóz (plazmából) 4,9 mmol/l
60 perces glükóz 6,1 mmol/l
120 perces glükóz 5,0 mmol/l
Inzulin 6,3 mIU/L
Inzulin 60 perc 38,1 mIU/L
Inzulin 120 perc 28,8 mIU/L
Inzulin rez. Homa index 1,37
Progreszteron eredményem ma lesz 15:00 kor. Ezt a ciklus 34. Napján vették le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!