Pajzsmirigyem alul működik, így nem lehet teherbe esni igaz?
Figyelt kérdés
Szeretnénk babát,kiderült 2 hete hogy a pajzsmirigyem alul müködik, mennyi idő után lehet baba ha kaptam rá gyógyszert?2018. okt. 6. 14:27
1/7 anonim válasza:
Orvos mit felelt, mikor felírta? Csak mert ez nem egy igen/nem dolog, az értékeidet ő látta és értelmezte. Alulműködik... de hogy milyen állapotban vagy mi honnan tudjuk??
2/7 anonim válasza:
Hát ezt így nehéz megmondani, inkább az orvos tudott volna erre válaszolni, de lehet, hogy ő sem. Nézni kell a TSH szinten, mennyit változik, s ha beáll jó eredményre, akkor összejöhet a baba. De ez hónapokba, évekbe is telhet.
3/7 anonim válasza:
3-4 honap szokott kelleni, de nem mindegy, hogyan mukodik alul, csak a tsh lett magas, vagy a tobbi hormonertek sem jo, mert nekem pl szubklinikus alulmukodessel (4 koruli tsh, normal hormonertekek) dieta es mozgas mellett, gyogyszervnelkul az 1. honapban sikerult a gyerekunk).
4/7 anonim válasza:
Nekem több mint 1 ev volt mire teherbe tudtam esni,brutál pm alulműködéssel.
5/7 anonim válasza:
Édesapámnak több év volt mire beállították gyógyszerrel, nekem terhesen derült ki, hogy pm alulműködésem van. Nem is tudtam róla, 23.8 volt a tsh-m, szóval teherbe lehet esni, sőt ki is lehet hordani és meg is lehet szülni egy egészséges babát. Tudom, hogy az én sztorim ritka eset, de nem lehetetlen.
6/7 anonim válasza:
Egy év volt körülbelül mire sikerült beállítani Letroxal. A TSH 13 körüli volt, 3 körül nekem azt mondta a doki most már lehet próbálkozni a babával. Első hónapban összejött, a kisfiam teljesen egészséges. Havonta kellett járnom vérvételre ellenőrizni és az alapján emeltek vagy éppen csökkentettek a gyógyszeradagon. Nyilván attól is függ neked milyen az érték és mit mondott az orvos ezzel kapcsolatban.
7/7 anonim válasza:
5-ös tsh-val estem teherbe, első próbálkozásra, csak akkor még nem tudtam róla, hogy pm alulműködésem van (nem autoimmun). Írtak fel gyógyszert, 3 hét múlva már 2 alatt volt a tsh szintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!