Kinek mennyi idő kellett mire teherbe esik? /Többi lent/
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy aki tervezett gyereket, mennyi idő kellett a teherbeeséshez? Viszonylag hamar összejött?
Lehet hülye kérdésnek tűnik, mi 3 hónapja próbálkozunk párommal, ami ahhoz képest nem sok idő, de rengeteg lányt ismerek, akiknek csak egy egyéjszakásból is összejött így kezdek megijedni.
Párommal napi 2-3x, ovulációra odafigyelve, de nem rágörcsölve a gyerekre, mint már írtam 3 hönapja próbálkozunk, volt hogy késett 5 napot a mensim, hányingerrel kísérve, mire gyanakodni kezdtem másnapra megjött.
Egyébként endometriozis gyanúja áll fenn nálam, és a hamarosan megjövő mensim után orvoshoz készülök.
Valaki akinek esetleg ez befolyásolta?
Napi 2-3? A 2-3 naponta szex hatékonyabb, ennyi idő kell, hogy a sperma minősége is jó legyen.
Endometriózis viszont meddőséget okozhat.
Nekem is az van, de teherbe esni gyorsan sikerült.
Nekünk az első ciklusban összejött. De hidd el ez a ritkább.
Egészséges párok, megfelelő időben történő együttlétekor csak 20-25% esély van a megtermékenyülésre.
A statisztikák szerint egészséges pároknál 1-1,5 év tekinthető normálisnak mire összejön a baba.
De az endometriózis az nagyon komolyan rontja az esélyeket. Reméljük ez a gyanú, nem igazolódik be.
3 próbálkozásból 2x teherbe estem. Mindkétszer vetélés lett a vége :(
Szóval nálunk a teherbeesés könnyen megy, csak a megtartással van valami gond, amit még nem tudjuk, hogy micsoda.
Első babámnál 1 évig próbálkoztunk. Akkor nem figyeltem az ovura, azt sem tudtam mi az, így amikor 1 év után ovuteszteltem, akkor azonnal összejött. 2. Babám 2. Hónapra, 3 babám második ciklusban szintén (ő nem maradt velünk).
Most úgy néz ki sikerült teherbe esnem ismét, 5 hetes vagyok, ő a 6. Ciklusban jött össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!