Akik jartasak az IR-ben, segitenetek?

Figyelt kérdés

Elkezdtem kivizsgaltatni magam, mivel nehezen fogyok es ugy van rajtam nagy sulyfelesleg, hogy nem eszem annyit, amennyi ezt indokolna.

Szoval voltam pajzsmirigy vervetelen, az oke (neztek a tsh-t, t3,t4-et).

Tegnap voltam terheleses cukor+inzulin vervetelen.

Az eredmenyem alapjan en, mint laikus ugy velem IR-es vagyok, de kivancsi lennek a Ti velemenyetekre is, akik mar sajna jartasok vagytok ebben.

Ertekeim (0,60,120 percesek)

Cukor: 5, 5.9, 5

Inzulin: 10.8, 71.8, 39.9

Mit gondoltok rola?

Endokrinologushoz 7.-en megyek, de addig is kivancsi vagyok.

Koszi ha segitesz! :-)

2017. nov. 1. 12:30
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Igen jól látod IRes vagy. A cukrod vissza esik a 0 percesre. Az éhgyomri inzulinnak 5 alatt kéne lennie és a 60 és 120 perces is magas.
2017. nov. 1. 13:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Koszi!

Az is baj, h a cukor visszaesik? Ezt pl nem is tudtam.

Szerinted ez mennyire szamit eros IR-nek? Kapok majd ra gyogyszert?

2017. nov. 1. 13:59
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Van akinek alá esik vissza az súlyosabb, de ideális esetben pár tizeddel magasabb kéne legyen. 10 körüli éhgyomri inzulinra tuti kapsz.
2017. nov. 1. 14:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Rendben, koszonom a valaszod!

Amugy az IR befolyasolja azt, h nehezen megy a fogyas?

Ha kapok ra gyogyszert, akkor a sulyom is konnyebben alakul majd vajon?

Szeptember ota nem eszem cukrot, lisztet, tejet. Azota lement kozel 10 kg, de ugy gondolom h akkora sulyfeleslegbol amekkora nekem van, konnyebben is mehetnenek a kilok lefele. (most vagyok 90 kg, 168 cm)

2017. nov. 1. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Én augusztusban közepén voltam terhelésen, hogy ennél sokkal rosszabb lett mint a tied.

174cm magas vagyok és 117kg voltam, rengeteg és nem tudtam fogyni.

Augusztus óta tartom a diétát (mozogni előtte ia mozogtam így azon nem változtattam) ás 2x500 mg meforalt kaptam.

Szóval most két és fél hónappal később lement 13kg és a közérzetem is jobb.

Két hét múlva megyek vissza a dokihoz, holnap kontroll vérvétel. Remélem jobb lett és sikerül még tovább fogynom. (4 éve még 80kg voltam)

Neked is biztos segít a hármas kezelés. A fogyás is növeli az inzulinérzékenységet.

2017. nov. 1. 15:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Maga a gyógyszer nem segít csak az ir diétával és a mozgással együtt. Én 50 kg fogytam így.
2017. nov. 1. 16:41
 7/8 A kérdező kommentje:

Eddig inkabb a kcal-t figyeltem, igy 1200 korul ettem egy nap. A ch-m volt hogy meg a 100-t sem erte el egy nap.

Gondolom ez keves ch az IR dietahoz, ugye?

Nektek mennyi ch van eloirva egy napra? Ha szamoljatok hozza a kaloriat is akkor az a bizonyos szenhidrat mennyi kaloriara jon ki?

Celom a fogyas, ezert kezdtem el a kivizsgalast is, mert gyanus volt hogy lassan fogyok.

(egyebkent mar van ket gyerkocom, akik konnyeden osszejottek)

2017. nov. 1. 18:26
 8/8 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok

Voltam dietetikusnál és veld egyeztettem diétát. Neked is ezt ajánlom.

Nekem 125g ch és 1200kcal diétát írt elő, míg nem fogyok 30kgt. Utána emelhetek lassan 160g ch-ig.

A zsírt is érdemes figyelni az ételekben, a kcal miatt.

De a mozgás is fontos, legalább heti 3x1 óra. De persze ha több az csak jó.

2017. nov. 1. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!