Akik jartasak az IR-ben, segitenetek?
Elkezdtem kivizsgaltatni magam, mivel nehezen fogyok es ugy van rajtam nagy sulyfelesleg, hogy nem eszem annyit, amennyi ezt indokolna.
Szoval voltam pajzsmirigy vervetelen, az oke (neztek a tsh-t, t3,t4-et).
Tegnap voltam terheleses cukor+inzulin vervetelen.
Az eredmenyem alapjan en, mint laikus ugy velem IR-es vagyok, de kivancsi lennek a Ti velemenyetekre is, akik mar sajna jartasok vagytok ebben.
Ertekeim (0,60,120 percesek)
Cukor: 5, 5.9, 5
Inzulin: 10.8, 71.8, 39.9
Mit gondoltok rola?
Endokrinologushoz 7.-en megyek, de addig is kivancsi vagyok.
Koszi ha segitesz! :-)
Koszi!
Az is baj, h a cukor visszaesik? Ezt pl nem is tudtam.
Szerinted ez mennyire szamit eros IR-nek? Kapok majd ra gyogyszert?
Rendben, koszonom a valaszod!
Amugy az IR befolyasolja azt, h nehezen megy a fogyas?
Ha kapok ra gyogyszert, akkor a sulyom is konnyebben alakul majd vajon?
Szeptember ota nem eszem cukrot, lisztet, tejet. Azota lement kozel 10 kg, de ugy gondolom h akkora sulyfeleslegbol amekkora nekem van, konnyebben is mehetnenek a kilok lefele. (most vagyok 90 kg, 168 cm)
Én augusztusban közepén voltam terhelésen, hogy ennél sokkal rosszabb lett mint a tied.
174cm magas vagyok és 117kg voltam, rengeteg és nem tudtam fogyni.
Augusztus óta tartom a diétát (mozogni előtte ia mozogtam így azon nem változtattam) ás 2x500 mg meforalt kaptam.
Szóval most két és fél hónappal később lement 13kg és a közérzetem is jobb.
Két hét múlva megyek vissza a dokihoz, holnap kontroll vérvétel. Remélem jobb lett és sikerül még tovább fogynom. (4 éve még 80kg voltam)
Neked is biztos segít a hármas kezelés. A fogyás is növeli az inzulinérzékenységet.
Eddig inkabb a kcal-t figyeltem, igy 1200 korul ettem egy nap. A ch-m volt hogy meg a 100-t sem erte el egy nap.
Gondolom ez keves ch az IR dietahoz, ugye?
Nektek mennyi ch van eloirva egy napra? Ha szamoljatok hozza a kaloriat is akkor az a bizonyos szenhidrat mennyi kaloriara jon ki?
Celom a fogyas, ezert kezdtem el a kivizsgalast is, mert gyanus volt hogy lassan fogyok.
(egyebkent mar van ket gyerkocom, akik konnyeden osszejottek)
5-ös vagyok
Voltam dietetikusnál és veld egyeztettem diétát. Neked is ezt ajánlom.
Nekem 125g ch és 1200kcal diétát írt elő, míg nem fogyok 30kgt. Utána emelhetek lassan 160g ch-ig.
A zsírt is érdemes figyelni az ételekben, a kcal miatt.
De a mozgás is fontos, legalább heti 3x1 óra. De persze ha több az csak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!