Van köztetek olyan aki PCO-s de nincs inzulinrezisztenciája, nem túlsúlyos mégis gondjai vannak?
27 éves nő vagyok. 20 éves koromig aktívan mozogtam heti 3-4x.Világ életemben hosszabb ciklusaim voltak, néha előfordult hogy kimaradt évente 1-2 menstruációm (főleg stresszes helyzetben) Szedtem 2 évig fogamzásgátlót 17-19 éves koromig utáni elég hosszú idő volt de beállt 30-35 naposra. A nődokim azt mondta ha ez így rendben van. Barna hajú révén kicsit jobban látszódik a szőrszálam bajuszkám, állam és a alkaromon de ez mindig igy volt. Júliust követően 3 hónapra kimaradt a menzeszem rosszul is éreztem magam. Nődokim megnézett ultrahangon és mondta h PCO mert mindkét petefészkemben látszódnak a kis bentragadt tüszők. Voltam pajzsmirigy uh-n egy pici 6mm es echoszegény göböm van. Tsh:1,5
FT4: 14,5 pmol/l
Menzesz elott 4 nappal mért hormonértékek:
Fsh: 2 mIU/ml
Lh: 6,56 mIU/ml
Ösztradiol:802,50 pmol/L
Progeszteron:45,17 nmol/L
Össz prolaktin:732,20uIU/mol
Tesztoszteron:1,68 nmol/L
Cukorterhelésen is voltam: glukoz 0perc 4,1
120perc: 4,2
Inzulin 0 perc: 8,02
120 perc: 37,9
Az endokrinologus 25mg Letroxot irt fel szedem 2 hete, pont a menzeszem is megjött mikor kezdtem szedni. Kissé kétségeim vannak mert azt mondta ha szarul vagyok tőle hagyjam el.és már 2 napja szarabbul vagyok néha ok nélkül hányingerem lesz fejem fáj. Egyik orvos sem ad normális diagnózist és ez dühít. Amikor rákérdeztem a gyermekvállalás részre mind azt mondták hogy még biztos nem fog sikerülni. De ha nem akarok gyereket fog.gátló.Párommal úgy döntöttünk a továbbiakban nem védekezünk mert ha egy év múlva jön össze v 2 hónap múlva mi örülünk neki. Csak sikerülne és időben el akarjuk kezdeni. Kezdő vagyok ebben a témában és a neten minden van de sajnos 3 orvosnál voltam 3 külön módszert mondtak illetve társbetegségeket. Volt valaki hasonló helyzetben? Kinek mit tanácsoltak?
Ötletek, tapasztalatok? Kinek mi segített? Orvoshoz ki hová ment? Előre is köszi.
Minden PCOS-es IR-es is! Olyan nincs, hogy csak PCOS. Mindig társul az IR.
Olyan van, hogy csak IR, de még nincs PCOS. De fordítva nincs. Ha tartod az étrendet hamarabb összejöhet a baba.
Szia!
Jól mondják a többi válaszadó is .
Pco nincs ir nélkül de ir lehet pco nélkül is.
Fog gátló felesleges csak a tüneteket fedi el és ha nem fogod szedni akkor sokkal súlyosabb tünetek jönnek ki.
Vékony vagy ezért is nem foglalkoznak veled.Mert mondjuk ki őszintén a legtöbb ir es túlsúllyal küzd.(Nem lenézés és bocsánat ezért)
Dettó így voltam mint te.
Még mindig itt tartunk,hogy sok endokrinológus nem ért az ir hez .
Hormon sor felesleges mert cisztáid vannak.Ebből látszik a pco
1.válaszoló voltam
Ha van PCOS akkor IR is van!
Én IRes vagyok, és 3 pontos terhelés kell. 0-60-120 perces, és ott a MAX értékek 5-25-15 az inzulinnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!