Van köztetek olyan aki PCO-s de nincs inzulinrezisztenciája, nem túlsúlyos mégis gondjai vannak?
27 éves nő vagyok. 20 éves koromig aktívan mozogtam heti 3-4x.Világ életemben hosszabb ciklusaim voltak, néha előfordult hogy kimaradt évente 1-2 menstruációm (főleg stresszes helyzetben) Szedtem 2 évig fogamzásgátlót 17-19 éves koromig utáni elég hosszú idő volt de beállt 30-35 naposra. A nődokim azt mondta ha ez így rendben van. Barna hajú révén kicsit jobban látszódik a szőrszálam bajuszkám, állam és a alkaromon de ez mindig igy volt. Júliust követően 3 hónapra kimaradt a menzeszem rosszul is éreztem magam. Nődokim megnézett ultrahangon és mondta h PCO mert mindkét petefészkemben látszódnak a kis bentragadt tüszők. Voltam pajzsmirigy uh-n egy pici 6mm es echoszegény göböm van. Tsh:1,5
FT4: 14,5 pmol/l
Menzesz elott 4 nappal mért hormonértékek:
Fsh: 2 mIU/ml
Lh: 6,56 mIU/ml
Ösztradiol:802,50 pmol/L
Progeszteron:45,17 nmol/L
Össz prolaktin:732,20uIU/mol
Tesztoszteron:1,68 nmol/L
Cukorterhelésen is voltam: glukoz 0perc 4,1
120perc: 4,2
Inzulin 0 perc: 8,02
120 perc: 37,9
Az endokrinologus 25mg Letroxot irt fel szedem 2 hete, pont a menzeszem is megjött mikor kezdtem szedni. Kissé kétségeim vannak mert azt mondta ha szarul vagyok tőle hagyjam el.és már 2 napja szarabbul vagyok néha ok nélkül hányingerem lesz fejem fáj. Egyik orvos sem ad normális diagnózist és ez dühít. Amikor rákérdeztem a gyermekvállalás részre mind azt mondták hogy még biztos nem fog sikerülni. De ha nem akarok gyereket fog.gátló.Párommal úgy döntöttünk a továbbiakban nem védekezünk mert ha egy év múlva jön össze v 2 hónap múlva mi örülünk neki. Csak sikerülne és időben el akarjuk kezdeni. Kezdő vagyok ebben a témában és a neten minden van de sajnos 3 orvosnál voltam 3 külön módszert mondtak illetve társbetegségeket. Volt valaki hasonló helyzetben? Kinek mit tanácsoltak?
Ötletek, tapasztalatok? Kinek mi segített? Orvoshoz ki hová ment? Előre is köszi.
Az éhgyomri inzulin max 5 lehet.
Terhelt pedig max 25
Ki a dokid?
Ja még annyit hozzá teszek,hogy nekem 2 doki is azt mondta,hogy nem vagyok ir es pedig endokrinológus volt,2 pedig az hogy igen
Vékony vagyok inkább sovány
Nekem volt 10 es éhgyomri inzulinom is és terhelt 45
Tudom nem jó ilyet tudomásul venni,hogy ir es valaki.
Az a tapasztalat ,hogy nem minden endokrinológus ért az ir hez
Ki a dokid?
Az ösztradiol és a prolaktin is nagyon magas. Önmagában egyik is elég h ne jöjjön a baba.
Ezekre mit mondott a doki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!