PCOS és a diéta. Nektek hogy megy?
Szóval PCOS-val diagnosztizáltak.
Inofolicot iszom (napi 1 tasak), Femibiont szedek, valamint E és D vitamint.
A kezdeti sokk óta, most próbálom összeszedni magam. Őszintén szólva, nagyon megijeszt ez a 160 grammos szénhidrát diéta. Ti hogy csináljátok? Munka mellett hogy jut időtök erre? Pontosan számolgatjátok a grammokat, kalóriákat? Nyilván nem csak magatokra kell főzni, hanem párotokra, gyerekre... Ezt hogy oldjátok meg?
Kiiktattam a fehér lisztet, a cukrot. Vettem barna rizst, bio tejet, zab kekszet (bár túl finom és emiatt nem egészséges győri édes). Figyelek a napi 5x-i étkezésre, nem zabálom tele magyam.
Ma este futni megyek.
A sdokim igazából annyit mondott, sok zöldség és hús, gyümi nem a gyümölcscukor miatt. Fogynom nem kell.
Nagyjából ennyi. Ti hogy csináljátok? Pár tanácsot szívesen fogadok. Hogy emésztettétek meg a diagnózist? Babát szeretnénk!
A baratnom volt ebben, o a Norbis boltbol vette a csokkentett szendidrat tartalmu peksutemenyt, kenyeret.
Bio tejre miert koltesz, annak semmi koze a dietahoz, a tehen ellenorzott farmon legel, ettol lesz bio.
Azert a Gyori edes zabkeksz sem igazan neked valo most.
En egy viszonylag primitív dietat állítottam össze magamnak. Szerencsére 3honap.utan osszejott a baba es utana most mar "csak siman nem eszem cukrot"
Reggelire diétás kenyér hallal (sima konzerv) zöldséggel. Vagy savanyuval. Ha a hal nem, akkor csirkemell sonka, kicsit később 20-30p alma.
Kávét kakaót akármit csak kaja utan ha tejjel iszod. (tej nélkül ihatod akármikor)
2 óra múlva fott zab max 1-2 kanalnyi zabbol vízzel. Alma.
2 óra múlva barna vagy basmati rizs natúr husokkal. Ajvarral. Max sajttal. Vagy pirított gomba, párolt alma. (amúgy en mindig brutális savanyú almákat vettem)
2 óra múlva natúr hus light joghurt vagy túró keves nyers zoldseggel1-2 szelet diakenyerrel.
Este tea max kis tonkolyos keksz.
Nekem azt mondta a dietetikus h nem kell ehenhalni. Tartsam be h nincs kenyér, cukor üdítő csoki.
Egyek sok hüvelyes zöldséget (zoldbab pl jo a barnarizshez) 2 óránként egyek es igyak minden étkezés elott es kozte is 2dl vizet. (kb napi 10pohar vízre jon ki)
Ha az etkezesben van gyorsan felszívódó szénhidrát akkor egyek melle lassan felszivodot. Ne ehezzek es mozogjak, de mivel en sportolok igy nekem nem kellett pluszba, inkább arra kellett figyelni h a kaloria bevitelem meglegyen a sporthoz.
En nem update boltban vettem a dolgokat hanem legtöbbet aldiban. Pl nekik olcsó a gyors barnarizsuk vagy jok a joghurtjaik van light almaszoszuk. Szép fokozatosan vezesd be a kajálást aztan majd szamolod ha mar megy.
Kedves Első! Köszönöm a válaszod. a Norbis-boltos tanácsot főleg. A zabkekszről leírtam, hogy én is rájöttem, hogy nem egészséges. A bio tejről meg azt gondolom, hogy valamivel jobb lehet a tartós tejektől, mert nincsen benne annyi cukor.
2. köszi! Van pár ötlet abban, amiket írtál! Köszi még 1x!
Húú köszi!!!!!!!!!
1000 hála!
Így már hátha könnyebb lesz!
Norbit felejtsd el. Pcoseseknek tilos. Nekünk lassú cht kell enni és nem ch csökkentet gyorsat.
Köretrket cseréld ke, bulgurra, barna rizsre stb. Kenyeret tk. kenyérre. Kisétkezésekhez már tök jó kekszek vannak.
Cukik vagytok!
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!