Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Műtét alatt terhesnek lenni?!

Műtét alatt terhesnek lenni?!

Figyelt kérdés
Volt egy laparos műtétem, ahol a petefészkeket, petevezetőket nem bántották. Nem sokkal előtte volt peteérésem. Lehetséges hogy terhes lettem, közben megműtöttek, de nem lett baj? Volt már valakivel ilyen?
2017. jún. 24. 08:55
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Műtét előtt van terhességi teszt és ultrahang. Ha terhes lettél volna, észrevették volna
2017. jún. 24. 08:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Dehogy van minden műtét előtt terhességi teszt és ultrahang, ne viccelj.

Egy általános teljes vérkép, vércsoport meghatározás és EKG volt csak.

2017. jún. 24. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Amíg nem tudnak róla nem "baj". Viszont ilyen esetben illik tájékoztatni az orvost, hogy babát tervezel és meg van rá a lehetőség, hogy terhes leszel.

Egyébként nem hiszem, hogy lenne olyan doki, aki bevállalja egy terhes nő műtétjét.

Egyébként, ha tényleg megtörtént a fogantatás, de a műtét bekavar és kárt okoz az embrióban, akkor úgyis vetéléssel végződik. Ha viszont nem és minden rendben van, akkor megmarad. Ezek mindig kétesélyesek és leginkább egy orvos tudna erre válaszolni.

2017. jún. 24. 09:28
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Ne röhögtess már, hogy nőgyógyászati mutetnel ezeket kihagyjak. Inkább nem emlékszel rá.
2017. jún. 24. 09:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy nőgyógy műtét volt. Epehólyagot vagy vakbelet is laparoszkóposan műtenek és ott se bántják az ivarszerveket. Csak erről nem nyilatkozott a kérdező, hogy mit is csináltak vele pontosan, mert az már luxus.
2017. jún. 24. 09:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Mutoben , nogyogyaszaton dolgozom, mikor mesz a muteti felvetelre es van ververel ( enelkul nincs mutet ), nezunk Beta HCG- t.
2017. jún. 24. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem megtiltotta a házaséletet az orvos előtte, sőt rögtön a menstruációt követően műtött, hogy véletlenül se legyen baj. Valami olyasmit mondott, hogy a petevezetők átfújása a veszélyes terhesség esetén, mert a megtermékenyült petesejtet a hasüregbe befújhatják.
2017. jún. 24. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, és nem vettek vért műtét előtt a kórházban, hanem két héttel előtte az sztk-ban. Hcg-t nem néztek.
2017. jún. 24. 10:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nézek HCG-t, ez viszont csak beágyazódáskor kezd termelődni, néhány nappal peteérés után nem mutatható ki. Bár, nekem is csak általános vérkél volt nőgyógyászati műtég előtt. Ha a petevezetődet nem bántották, szerintem nem okozott gondot, de inkább a nőgyógyászodat kérdezd.
2017. jún. 24. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!