Műtét alatt terhesnek lenni?!
Figyelt kérdés
Volt egy laparos műtétem, ahol a petefészkeket, petevezetőket nem bántották. Nem sokkal előtte volt peteérésem. Lehetséges hogy terhes lettem, közben megműtöttek, de nem lett baj? Volt már valakivel ilyen?2017. jún. 24. 08:55
1/9 anonim válasza:
Műtét előtt van terhességi teszt és ultrahang. Ha terhes lettél volna, észrevették volna
2/9 A kérdező kommentje:
Dehogy van minden műtét előtt terhességi teszt és ultrahang, ne viccelj.
Egy általános teljes vérkép, vércsoport meghatározás és EKG volt csak.
2017. jún. 24. 09:21
3/9 anonim válasza:
Amíg nem tudnak róla nem "baj". Viszont ilyen esetben illik tájékoztatni az orvost, hogy babát tervezel és meg van rá a lehetőség, hogy terhes leszel.
Egyébként nem hiszem, hogy lenne olyan doki, aki bevállalja egy terhes nő műtétjét.
Egyébként, ha tényleg megtörtént a fogantatás, de a műtét bekavar és kárt okoz az embrióban, akkor úgyis vetéléssel végződik. Ha viszont nem és minden rendben van, akkor megmarad. Ezek mindig kétesélyesek és leginkább egy orvos tudna erre válaszolni.
4/9 anonim válasza:
Ne röhögtess már, hogy nőgyógyászati mutetnel ezeket kihagyjak. Inkább nem emlékszel rá.
5/9 anonim válasza:
Nem biztos, hogy nőgyógy műtét volt. Epehólyagot vagy vakbelet is laparoszkóposan műtenek és ott se bántják az ivarszerveket. Csak erről nem nyilatkozott a kérdező, hogy mit is csináltak vele pontosan, mert az már luxus.
6/9 anonim válasza:
Mutoben , nogyogyaszaton dolgozom, mikor mesz a muteti felvetelre es van ververel ( enelkul nincs mutet ), nezunk Beta HCG- t.
7/9 anonim válasza:
Nekem megtiltotta a házaséletet az orvos előtte, sőt rögtön a menstruációt követően műtött, hogy véletlenül se legyen baj. Valami olyasmit mondott, hogy a petevezetők átfújása a veszélyes terhesség esetén, mert a megtermékenyült petesejtet a hasüregbe befújhatják.
8/9 anonim válasza:
Ja, és nem vettek vért műtét előtt a kórházban, hanem két héttel előtte az sztk-ban. Hcg-t nem néztek.
9/9 anonim válasza:
Lehet, hogy nézek HCG-t, ez viszont csak beágyazódáskor kezd termelődni, néhány nappal peteérés után nem mutatható ki. Bár, nekem is csak általános vérkél volt nőgyógyászati műtég előtt. Ha a petevezetődet nem bántották, szerintem nem okozott gondot, de inkább a nőgyógyászodat kérdezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!