Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Az insziminaciorol írnátok...

Az insziminaciorol írnátok infókat?

Figyelt kérdés
Hogyan kezdődik az első menet. Mennyi idő még oda eljutunk, és hol végzik?
2017. jún. 15. 00:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem a BMC-ben voltak az inszemek. 2015 augusztus, november és december hónapokban.

A kivizsgálás utáni első ciklusban lehet kezdeni. NEkünk ez konzultációkkal együtt 4 hónap volt, de ha jól tudom azóta hosszabb a várólista.

Akkor csinálnak inszeminációt ha mindkét fél eredményeit figyelembe véve van esély a sikeres terhességre. Amennyiben az esélytelen vagy nagyon minimális akkor nincs inszem, hanem rögtön lombik.

A ciklus 2. (1-5 nap között ha úgy esik az ünnep hétvége) ultrahanggal megvizsgálnak és adnak valamilyen stimulációs szert, akkor is ha van spontán peteérésed. Hallottam olyan intézetről is, ahol ilyenkor nem stimulálnak. Ez lehet gyógyszer és injekció is. Engem olyan 4 naponta nézett meg az orvosom. Amikor megfelelő méretűek a tüszők, (Itt a cél, hogy 1-3 érett tüsződ legyen). Az inszeminációd előtt 2 nappal be kell adnod egy tüszőrepesztő injekciót.

Az inszemináció reggelén a férfi mintát ad, amit tisztítanak, kezelnek. A nő pár órával később érkezik. Egy nagyon vékony katéteren keresztül beteszik a spermát. Nekem kellemetlen feszítő érzés volt, de fájni nem fájt. Utána 20 perc pihenés, majd lehet is hazamenni.

2017. jún. 15. 08:18
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

Nekünk Szegeden volt kettő inszem. Hasonlóan zajlott,mint ahogy az első leírta annyi különbséggel h nekem előtte este kellett beadni a tüszőrepesztőt és nekem a beavatkozás után 2 órát kellett feküdni. Sajnos egyik sem sikerült :(

Jövőre megyünk lombikra,2018 szeptemberre kaptunk időpontot :/

2017. jún. 15. 09:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok, nekünk sem sikerültek az inszemek.

Az első lombikra az utolsó inszemhez képest 5 hónapot vártunk, utána csak a jogszabályban előírt 3 ciklust a lombikok között. Mind TB alapon volt.

A harmadik lombikunk sikerült, októberre várjuk a kisfiúnkat.

2017. jún. 15. 10:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok nektek :)

Nekünk pedig 1,5 évet kell várni áprilisba volt a második inszem,jún.8-án voltunk konzultáción a Kaáliba és akkor mondták h 2018 szeptemberre tudna beírni. Nagyon rosszul esett :(

2017. jún. 15. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:
51%
Elhiszem, az rengeteg idő. Annyira szomorú és elkeserítő, hogy ilyen hosszú a várólista, feltéve ha nem állnak otthon a milliók az önköltséges programra. A gyógyszer is elég drága. Nekünk szerencsénk volt, mert Budapest mellett lakni agy azért több intézet van a közelben, így több a tb-s lehetőség is. Illetve jókor voltunk ott, rövidebb várólistákkal. Ráadásul én nagyon egy hullámhosszra kerültem az egyik fiatal orvossal, akinek akkor még nem volt túl sok betege, szerintem ez is gyorsította a folyamatot.
2017. jún. 15. 11:08
 6/10 anonim ***** válasza:

A mi Dr.nőnk is nagyon aranyos :)

Az apukája csinálta az inszemeket és Ő ajánlotta a lányát h hozzá menjünk. Majdnem megkérdeztem h nem tudna e előbbi időpontot adni,de kitúrni se szeretnék senkit biztos más is régóta csak vár és vár…

Hát igen önköltségre 360 ezer plusz a gyógyszerek azt mondta 500 ezer kb. betakarná…

2017. jún. 15. 13:52
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nálunk mindent rendben találtak, volt hogy minden fajta vérvétel, és sperma vizsgálat is. Sőt nekünk már volt közös csak elveteltem mind kettővel. Azóta 3,5 év telt el, és semmi. Közben próbáltuk clostilbegyt, és aztán tüszőrepesztő szurival, és úgy sem jön össze. Azért kérdeztem az inszeminaciorol hogy kb mennyi idő még oda eljut az ember, de ezt csinálja a fogadott nőgyógyász is, vagy csak kifejezetten erre specializálódott intézet? Még ez nagyon érdekelne, mert odáig jutottunk hogy mostmar beszélünk az orvosommal és kérjük az inszeminaciot. Előre is köszönöm a segítséget.
2017. jún. 15. 23:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én nőgyógyászom nem csinálta,Szegedre a Női klinikára kellett mennem.
2017. jún. 16. 06:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, és beutalo kellett?
2017. jún. 16. 09:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem kellett :)

Viszont lombikra már kell.

2017. jún. 16. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!