Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Gyávának érzem magam, amiért...

Gyávának érzem magam, amiért ilyen hamar fel akarom adni és úgy érzem a férjem is neheztel rám, amiért ilyen hamar megfutamodom. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Van már egy lányunk, aki spontán fogant, de a kistesó sem sikerült. A nőgyógyászom azt ajánlotta, hogy menjek el meddőségi centrumba, ott egyénileg tudnak megoldást javasolni. Elmentünk decemberben és elkezdődött a futoszalag. Kérték az alapvizsgalatokat és mivel a férjemmel minden rendben van és nálam is átjárhatók a petevezetékek, így az inszemet javasolták stimulációval. Más probléma miatt várnunk kellett, most állhattunk neki. Elkezdtuk. Kaptam clostit, semmi. Kaptam menopurt, semmi. Aztán kaptam fostimont, megint semmi. Mintha fel se szívódna. Az okát nem tudják, most felírtak egy harmadik injekciót. Én viszont nem szeretném már megpróbálni. Semmi magyarázatot nem tudnak adni, hogy miért nem hatnak a gyógyszerek. Hormonokat decemberben néztek, azóta sem. A férjem azt mondja, hogy elfogadja, ha nem akarom folytatni, de érzem rajta, hogy csalódott, talán bennem is, hogy ilyen könnyen feladom. De én ezt a vaktában gyógyszerelést nem szeretném. De közben úgy érzem, hogy megfutamodom. Más éveket küzd, én pedig az első nehézsegnél feladom. Nagyon szeretnék még gyerekeket, de közben féltem magamat. Félek attól, hogy ezek a hormonok ártani fognak, hiszen az alapproblémámat sem ismerjük. Lassan egy honapja folyamatosan próbálnak stimulalni és semmi. Az orvos azt mondta, hogy van még pár féle injekció, amit megpróbálhatunk, biztos lesz, ami használ. Közben ismerősök ajánlották egy endokrinológust és immunológust, akiknél még nem jártam. Most hozzájuk szeretnék elmenni, ezt elmondtam a kezelőorvosomnak is, amikor a negyedik gyógyszert felírta. Erre azt mondta, ha félbe hagyom a stimulációt, akkor vissza már ne menjek, mert ők nem érnek rá arra, hogy olyannal foglalkozzanak, aki nem tesz meg mindent a babáért. Mit csináljak? El vagyok keseredve teljesen.
2017. jún. 10. 19:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Volt kaparásom kétszer is, hála istennek rákot nem találtak. Jártam több orvosnál, de senki nem talált okot. A nőgyógyászom éppen az előzmények miatt nem adott semmilyen hormont, és javasolta a meddőségi centrumot. Igazából már bánom, hogy elmentem. Vagy hogy nem hagytam ott őket akkor, amikor mondtam, hogy elhoztam a küretek szövettani eredményét és azt válaszolta a doki, hogy arra nincs szükség, lényegtelen mi van rajta. Csak annyira szerettünk volna kistesót. Abban az egyben előre megegyeztünk a férjemmel, hogy lombikot nem vállalunk semmiképp. Az inszemet is azért vállaltam, mert azt mondták, hogy minimális hormon kell hozzá. Ehhez képest már kiadtunk 100 ezret, a hasam lila és semmi, olyan üres a petefeszkem mint egy férfié. Úgy érzem bedarált a rendszer. Először csak egy konzultációra mentünk. Aztán kellett atjarhatósági. Azt se akartam, de a férjem és a nőgyógyászom rábeszélt. Mondjuk az tényleg még csak kellemetlen sem volt, a dokim mindent elkövetett, hogy ne legyen rossz élmény. Aztán jött a closti. Hát az tényleg nem durva gyógyszer, ám legyen. Aztán az első 10 injekció, majd a következő 10. Idő nem volt gondolkodni, mert még aznap este adjam be az elsőt ugye. Valahogy elvesztettem az irányítást úgy érzem. Tényleg azzal indultunk neki, hogy elmegyünk beszélgetni, hátha mondanak valami újat. De aztán diagnosztizálás nem lett. Volt, aki figyelmeztetett előre, hogy itt nem a meddőség okát keresik, hanem gyereket csinálnak, de gondoltam, akkor majd én megállok. Hát nem így lett.
2017. jún. 10. 21:16
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Nalunk van egy nehezen, de termeszetesen osszejott gyerkoc. Megertelek, en eddig se mentem volna el a tesoert. Az elsoert max. igen. Mindenkeppen az okot kell kezelni. En megertelek.
2017. jún. 10. 22:16
 13/21 anonim ***** válasza:
19%
Avivatorna (hoontorna)es csaladallitas
2017. jún. 10. 22:54
 14/21 anonim ***** válasza:
Én a lányom után ikerterhességet veszítettem el. Ezt követöen 17 év védekezés nélkül, de eszemben sem volt orvoshoz menni. Na, rám mit mondana a férjed?
2017. jún. 11. 06:02
 15/21 anonim ***** válasza:
70%

Először ki kellene téged vizsgálni. Az endokrinológus, immunológus nagyon jó ötlet. Fontos lenne tudni nincs-e pajzsmirigy vagy pl. cukor, inzulin problémád.

Arra tudok még gondolni, hogy korai petefészek kimerülésed van, de ezt mutatja a női hormon panel. Gondolom 40 év alatt vagy.

2017. jún. 11. 07:32
 16/21 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem amugy eleg nagy bunko az orvosod, mi az, hogy "o nem er ra", mar meg ne haragudjon, de te ezert fizetsz, neki meg a munkaja, ne szorakozzon mar, hogy "nem er ra"...

Szerintem itt amugy a ferjeddel kellene beszelned, hogy ketten jussatok egy olyan dontesre, amit mind a ketten el tudnatok fogadni.

Az biztos, hogy az 1 honap nem tul hosszu ido, de megertem, hogy igy nem latod sok ertelmet, meg talan tul gyorsan tortent minden, nem keszitettek fel elore, hogy milyen is lesz, meg mintha pont ok kapkodnanak. Miert ne lehetne legalabb egy kis szuneted tartanod, ha most ez igy ilyen tempoban neked sok volt? Miert ne hagyhatnad felbe a stimulaciot, ha most irna fel masmilyen injekciot, miert hasznalna most, kesobb meg nem? En biztos megmondanam az orvosnak, hogy nyasgem, ez igy nem igy mukodik, te most szunetet tartasz, majd visszajossz, ha fel vagy ra keszulve, o pedig szepen fogadjon mosolyogva... Nem tudom amugy, mit kepzel magarol, azt sem tudja, hogy mit csinal es meg csodalkozik, hogy ido kell Neked? Szerintem ha ezt igy reszletesen elmagyarazod a ferjednek, akkor meg fogja erteni.

Endokrinologus lenne talan a legjobb... Amugy tudod miert nem szokott meg peteerese lenni az embernek? A stressztol...

2017. jún. 11. 14:01
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
Vagy endokrinológus, vagy belgyógyász vagy nőgyógyász irhat ki 3 pontos cukorterhelést inzulinnal, rejtett IR miatt. TSHd 2 alatt van? Pajzsmirigy UH is jól jönne... Kívancsi lennék a "jó" hormoneredményekre, mert nekem is azt mondták a terhelésre és a hormonokra is, hogy tökéletes, ennél jobb nem lehet. Aztán utánaolvastam...enyhe IR, de abnormális ciklusokat produkált, peteérés nélkül. Kaptam Meforalt és 3 hónap múlva megfogant a kisfiúnk. (Pajzsmirigy probléma is volt, de azt már beállították előtte tiroxinnal). Barátnőm 5 sikertelen lombikon van túl, mert ezekben az intézetekben nem a probléma forrását keresik, csak a pénzről szól. Nehéz lelkiismeretes orvost találni.
2017. jún. 11. 14:06
 18/21 anonim ***** válasza:
Szia, nálam az endokrinológus találta meg a problémát, magasabb tsh és Anti tpo szint. Pár hónapos kezelés és teherbeestem. Az endokrinológushoz eltudsz menni úgyis, hogy a bunkó doki nem tud róla. Persze az endokrinológus tudjon minden eddigi vizsgálatodról és gyógyszer illetve injekció kúráról.
2017. jún. 11. 19:50
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Endokrinológusnalvoltam. Minimális PM alulműködést találtak, de gyógyszerrel jó az érték. Inzulinrezisztenciám nincs. Amh értékem is jó. Nőgyógyászom azt szerette volna, ha befektetnek és részletesen megvizsgálják agyalapi mirigyem és a mellekvesét, mert ő ott gyanít problémát, de a helyi endokrinológián nem látták indokoltnak, pedig a nőgyógyászom külön leült beszélni az endokrinológussal. Fogamzásgátlót javasolt, úgyis van már gyerekünk felkiáltással. Ezután mentem magán endokrinológushoz, de ott csak irt és pm-t néztek. Most költözés miatt lenne lehetőségem talán alaposabb vizsgálatot kiharcolni magamnak.

Férjem egyébként nem nevezett soha gyávának, mindig azt mondja, hogy addig menjünk, ameddig én akarom, de láttam rajta a csalódottságot, amikor azt mondtam, hogy félbe kellene hagyni. Nem vethetem a szemére, hogy nagyon szeretne még gyereket. Beadtam egyébként az injekciót, de nem tudom, hogy mi legyen. Már arra is gondoltam, hogy felhívom a nőgyógyászom átbeszélni vele a dolgokat. Ő ismer kívül belül, évek óta kezel, de mégis szakember, mit mond erre az egészre. Bár ő 99%, hogy a stimuláció félbeszakítását fogja javasolni.

2017. jún. 11. 21:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Megírod a terheléses cukor és inzulin értékeidet? (persze csak, ha akarod :) )

2017. jún. 13. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!