Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Gyávának érzem magam, amiért...

Gyávának érzem magam, amiért ilyen hamar fel akarom adni és úgy érzem a férjem is neheztel rám, amiért ilyen hamar megfutamodom. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Van már egy lányunk, aki spontán fogant, de a kistesó sem sikerült. A nőgyógyászom azt ajánlotta, hogy menjek el meddőségi centrumba, ott egyénileg tudnak megoldást javasolni. Elmentünk decemberben és elkezdődött a futoszalag. Kérték az alapvizsgalatokat és mivel a férjemmel minden rendben van és nálam is átjárhatók a petevezetékek, így az inszemet javasolták stimulációval. Más probléma miatt várnunk kellett, most állhattunk neki. Elkezdtuk. Kaptam clostit, semmi. Kaptam menopurt, semmi. Aztán kaptam fostimont, megint semmi. Mintha fel se szívódna. Az okát nem tudják, most felírtak egy harmadik injekciót. Én viszont nem szeretném már megpróbálni. Semmi magyarázatot nem tudnak adni, hogy miért nem hatnak a gyógyszerek. Hormonokat decemberben néztek, azóta sem. A férjem azt mondja, hogy elfogadja, ha nem akarom folytatni, de érzem rajta, hogy csalódott, talán bennem is, hogy ilyen könnyen feladom. De én ezt a vaktában gyógyszerelést nem szeretném. De közben úgy érzem, hogy megfutamodom. Más éveket küzd, én pedig az első nehézsegnél feladom. Nagyon szeretnék még gyerekeket, de közben féltem magamat. Félek attól, hogy ezek a hormonok ártani fognak, hiszen az alapproblémámat sem ismerjük. Lassan egy honapja folyamatosan próbálnak stimulalni és semmi. Az orvos azt mondta, hogy van még pár féle injekció, amit megpróbálhatunk, biztos lesz, ami használ. Közben ismerősök ajánlották egy endokrinológust és immunológust, akiknél még nem jártam. Most hozzájuk szeretnék elmenni, ezt elmondtam a kezelőorvosomnak is, amikor a negyedik gyógyszert felírta. Erre azt mondta, ha félbe hagyom a stimulációt, akkor vissza már ne menjek, mert ők nem érnek rá arra, hogy olyannal foglalkozzanak, aki nem tesz meg mindent a babáért. Mit csináljak? El vagyok keseredve teljesen.
2017. jún. 10. 19:45
1 2 3
 1/21 Andizsuzsi ***** válasza:
89%
Keress másik klinikát.
2017. jún. 10. 19:51
 2/21 anonim ***** válasza:
81%
Nézd, én is orvost vagy intézetet váltanék. Nem vagy kísérleti nyúl. Hallgass az ismerőseidre. Talán egy immunológus talál valamit. Sok sikert!
2017. jún. 10. 19:55
 3/21 A kérdező kommentje:

Ebben az intézetben már mindhárom orvosnál jártam, a clostit a saját dokim írta, a másik kettőt a másik két doki és most legutoljára megint a saját orvosomnál voltam. Másik intézetbe a távolság miatt nem tudunk átmenni. A többi annyira messze van, hogy nem tudnánk összeegyeztetni a lányunk óvodába, jövőre iskolába vitelével és a munkánkkal a sűrű lejárást. Azt semmiképp nem szeretnénk ha a lányunk inná meg ennek az egésznek a levét.

Én nagyon hajlok afelé, hogy félbehagyjam és inkább a problémát keressük meg. A férjem viszont azt szeretné, ha egy inszeminációt legalább megpróbálnánk, de ha nem folytatom, azt is megérti.

2017. jún. 10. 20:02
 4/21 anonim ***** válasza:
71%

Igaz csak laikus vagyok,de számomra megdöbbentő az,hogy mindenféle injekciókat írkálnak fel neked úgy,hogy azt sem tudják mi bajod van?!! :O Előbb nem kivizsgálni kellett volna és aztán injekciókat felírni?? Lehet már régen terhes volnál ha normálisan kivizsgáltak volna!!

Teljes mértékben egyetértek azzal,hogy félted az egészségedet,hiszen már van egy gyermeked akinek szüksége van rád!!

2017. jún. 10. 20:07
 5/21 anonim ***** válasza:
64%

De ha jól értem tudják, hogy mi a probléma, nincs peteérésed. Erre értetted, hogy kaptad a gyógyszert, injekciót és "semmi", nem?

Egyébként ez ilyen, minden nő egy kicsit kísérleti nyúl ilyenkor. Az orvos nem tudhatja, hogy neked melyik gyógyszer, milyen dózisban fog hatni. Én először clostit kaptam, az nem hatott, utána egy injekciót, az sem hatott, majd ugyanazt az injekciót más dózisban, clostival kiegészítve és az már jó volt. Persze neked kell eldöntened mit csinálsz, én sem mentem második gyerekért, pedig ha spontán sikerült volna, akkor vállaltunk volna több gyereket.

2017. jún. 10. 20:13
 6/21 A kérdező kommentje:
Igazából két problémám van. Az egyik, hogy nincs peteérésem, de nem tudják az okát. A másik, hogy ritkán menstruálok, de akkor 2-3 hónapig. Az okát ennek sem tudják. Igazából az rémisztő számomra, hogy mindhárom doki csodálkozik csak, hogy még egy apró cisztam se lesz a gyógyszerektől, mert ha valakinek nem is hatnak, akkor is legalább ennyi van. Az egyik doki azt mondta, hogy szerinte nem szívódik fel a szer vagy nem tudja, hogy hova tűnik. De ezután se kértek egy hormon vizsgálatot, hogy megnézzék, hogy van-e valami változás egy hónapnyi stimulalas után. Én értem, hogy valamilyen szinten ez kísérletezés, nah de ennyire?
2017. jún. 10. 20:24
 7/21 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen megértelek. Nekünk másfél évig nem jött a közös baba, mindkettőnknél van gyerek egyébként. Nem mentem orvoshoz, csak spontán akartunk gyereket, igaz, ebben mindketten egyetértettünk. Pont ezt nem akartam, hogy gyógyszert kapjak, aztán a mellékhatásokra újabb gyógyszert, stb.

Ha már van gyerek, akkor szerintem ez nem éri meg.

2017. jún. 10. 20:48
 8/21 anonim ***** válasza:
88%

Ennyit nem ér egy meg nem született gyerek, én bele sem mentem volna.

Van egy lányod, mi kell még?

Unokatesómék már válnak lassan, annyira belehülyültek abba, hogy nem jön 11 éve a második gyerek. Vitáznak, kiabálnak, sértegetik egymást, stb., és közben elfelejtik, hogy ott a nagylány, akinek szüksége lenne a boldog családra, nem arra, hogy apa hisztis, meg bunkó, anya folyton sír, hogy már megint menstruál, stb.

2017. jún. 10. 20:52
 9/21 anonim ***** válasza:
64%

2-3 hónapig menstruálsz, és ezt hagyják? Nem küldenek egészségügyi kaparásra? Nem lehesz vérszegény a vérveszteségtől?

Ez csak az első baba óta van, vagy mindig így volt? És a hormonok is rendben?

Én a helyedben 2 dolgot tennék:

Ha már elkezdtem, ezt azt egy utolsó stimulációt még kipróbálnám. Kit tudja, lehet, hogy ez hatna. Ha nem, akkor pedig sürgősen nőgyógyászt váltanék, és végigjárnám az összes kivizsgálást. Nem csak a baba miatt, hanem mert az egész helyzet nem normális, és nehogy nagyobb baj legyen belőle. MErt szerintem ez valaminek csak a tünete.

Tulajdonképpen ezzel kellett volna szerintem kezdeni.

2017. jún. 10. 20:53
 10/21 anonim ***** válasza:
57%
Hát a helyedben én se küzdenék tovább ilyen módszerrel, de a problémának mindenképp utánajárnék, mert engem aggasztana. Az egészségemmel foglalkoznék, hisz a gyereknek szüksége van rám, jobban, mint egy kistesóra. Szerintem ha van már egy gyerek akkor kevéssé motivált az ember, mint ha nincs egy sem.
2017. jún. 10. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!