Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Milyen ez a 21. napi hormon sor?

Milyen ez a 21. napi hormon sor?

Figyelt kérdés

Igazából nem, csak a hormon sorra lennék kíváncsi, hanem a terheléses cukorra és az inzulinra is.

Voltam azóta orvosnál, de mindenki mást mondd, ahány ember annyi fajta vélemény. És nem tiszta, valamelyik azt mondja, hogy IR illetve PCOS-vagyok, a másik meg, hogy semmi bajom, csupán a prolactinom picit magas.

Véleményekre lennék első sorban kíváncsi, hogy volt-e valakinek hasonló, és hogy mi a valós igazság.

Előre is köszönöm!

Ime:

Glucose 4,6 mmol/L

30 perces glucose 6,1 mmol/L

60 perces glucose 5,4 mmol/L

90 perces glucose 4,6 mmol/L

120 perces glucose 3,8 mmol/L

TSH 4,480 mIU/L

FT4 20,56 pmol/L

FT3 4,41 pmol/L

Anti-TPO <10,0 IU/mL

FSH 2,6 IU/L

LH 8,4 IU/L

Prolactin 780,0 mIU/L

Ösztradiol 565,0 pmol/L

Progeszteron 21,60 nmol/L

Tesztoszteron 1,79 nmol/L

Inzulin 11,0 mIU/L

Inzulin 120 perc 24,2 mIU/L

Köszönöm a válaszokat, nagyon-nagyon!!!

2017. jún. 9. 17:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Tsh, prolaktin nem jó, inzulinhoz nem értek.
2017. jún. 9. 17:53
 2/27 anonim ***** válasza:
Súlyos ired van. Nem tudom miért csak 2 inzulint néztek. Tuti, hogy 30 vagy 60 percnél nagyon magas volt. Rettenetesen lezuhant a cukrod. Az éhgyomri inzulin magas 2 körül kéne lennie. Tesztoszteron magas és a prolactin is. Progid kicsit alacsony. Tipikus pcos.
2017. jún. 9. 20:34
 3/27 anonim ***** válasza:

ez erős IR,a 120 perces cukrod beesik a 0 perces alá,és a 0 perces inzulinod is nayon magas.

pco-d is van,az LH és az FSH arány 1-1-ez kéne lennie,már dupla is sok,de neked háromszor annyi az fsh-d.

A Tsh- is magas,hiába határérték,de a teherbe eséshez 1 körülre le kell vinni.

Keress egy jó endokrinológust!

2017. jún. 9. 21:16
 4/27 anonim ***** válasza:
a tesztoszteron is a pco miatt magas.
2017. jún. 9. 21:17
 5/27 anonim ***** válasza:

Az 1:1 arány a 3. napi hormonokra vonatkozik és maximumot jekent. Tehát 3. napon az lh max ugyanannyi leher mint az fsh.

Ettől még súlyos ir és pcos.

2017. jún. 9. 21:38
 6/27 anonim ***** válasza:

igen,nem figyeltem,hogy ez nem 3.napi.

De attól még ir,és a tesztoszteron is pco-ra utal,meg az ir is pco-t okoz,úgyhogy minimum valószínű.

3.napid nincs?

2017. jún. 9. 22:03
 7/27 A kérdező kommentje:

A helyzet az, hogy voltam nőgyógyásznál, de nem tudta beigazolni a PCOS-t, nem látta UH-n.

Talán ő sem 100-as?

Teljesen zavaros nekem minden :S

2017. jún. 10. 08:42
 8/27 A kérdező kommentje:

Szerintetek, ha csak diétába kezdek akkor az IR megoldódhat?

Mert ez az endo doki váltig állítja, hogy nincs IR-em. Így gyógyszert sem fogok tőle kapni. Esetleg valami vény nélküli gyógyszert kifejezetten IR-re nem tudtok ajánlani? És akkor elkezdeném a 160-as diétát.

:\

2017. jún. 10. 08:44
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

akkor keress másik endokrinológust,sajnos nagyon eltérő a hozzáállásuk!

Te szeretnél gyereket,sajnos neked kell addig küzdeni,mire egy normális orvost találsz, 3 lombikkal meg egy csomó kivizsgálással a hátam mögött tapasztalatból mondom,hogy egy jó részük kókler.

A nőgyógyászoknak ez nem szakterülete egyébként,attól ne várd,hogy ehhez értsen!

A pco úgy is fennállhat,ha nincs meg minden tünet,de ha csak IR-ed van,az is elég a meddőséghez. Végül is mindegy,mert a kezelés ugyanaz mindkét esetben.

Ha budapesti vagy,akkor tudok neked jó endokrinológust ajánlani.Nekem a tiednél sokkal jobb eredményre is írtak gyógyszert.

2017. jún. 10. 09:05
 10/27 A kérdező kommentje:

Sajnos ez baj, hogy egy eldugott helyen vagyunk.

Itt semmire sincs lehetőség. Ez vidék. :(

Párommal ma megbeszélem, hogy mi legyen...

2017. jún. 10. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!